Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu 3: Katova dcera

  • USA From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Láká Vás omamná chuť krve? A chcete vidět, jak to bylo doopravdy? Odhalte tajemství legendy baru Twister v závěrečném dílu kultovní upírské trilogie z pera Quentina Tarantina a Roberta Rodrigueze!  Tajemně hrozivý bar Titti Twister se opět stane místem setkání lidí a tvorů noci, kteří touží jen po jednom - po krvi! Na místo osudného setkání se vydala skupina nic netušících cestujících. Jsou mezi nimi spisovatel Abrose, který záhadně zmizel v Mexiku, bezohledný vrah a bandita Johnny, oběšencova dcera Esmeralda. V baru jsou již očekáváni nenapodobitelným barmanem Charliem a také Esmeraldinou matkou. Nikdo však neví, že ona je královnou upírů a chystá strašný osud pro dceru, kterou nikdy neviděla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Malinko lepší než druhý díl, zasazení do divokého západu se ukázalo jako slušný tah. Bohužel to je asi jediná větší výhoda, a tak budu víceméně kopírovat předešlé hodnocení. Spousta krve a zvrhlostí graduje víc než předtím a kdo má rád tenhle styl černého humoru, asi si přijde na své. Já se tak akorát zasmál ukopnutým upířím kulkám. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem to má společné jen tři věci: polovinu názvu, upíry a vyprsené upířice. Nicméně je to čistokrevné akční béčko, krvavé jak zákon káže, plné opravdu nápaditých akčních scén (namátkou ta s dostavníkem)... Je to film, kvůli kterému jsem kdysi byl schopný vydržet vzhůru do půlnoci a pak u televize trčet do dvou hodin ráno. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Třetí díl soumračně - úsvitné řady v sobě nenápadně skrývá něco víc, než "jen" vydařené oddychové béčko, a to prostřednictvím postavy Ambrose Bierce (naprosto vynikající Michael Parks). Jak jsem se dočetl, onen americký novinář a spisovatel horrorových a mysteriózních povídek skutečně beze stopy zmizel během občanské války v Mexiku koncem prosince roku 1913. No a pakliže jste někdo četli jeho povídku Případ na mostě přes Soví řeku (na kterou je odkaz i ve filmu), mohla vás napadnout nabízející se pointa, že filmový Ambrose Bierce ve skutečnosti zemřel hned na začátku před popravčí četou, a celý film pak byl vlastně jeho posmrtný sen, respektive sen v okamžiku smrti před odchodem duše do posmrtného barda... Ale dost metafyziky. Hangman's Daughter je epičtější, pestřejší a na pohled přitažlivější než dvojka, ale k plnému počtu mi přeci jen ještě trochu něčeho schází... Nejspíš za to může opět ta televizní výprava (jedná se o video film). Jinak z mé strany ovšem naprostá spokojenost, se scénářem i s herci. Skvělého Michaela Parkse už jsem zmínil, dál mě zaujal třeba kat Temuera Morrison, biblistka Rebecca Gayheart, a upíří matka Sonia Braga mi i přes svůj věk přišla víc sexy, než její dcera Esmeralda (Ara Celi) i Salma Hayek dohromady (tedy ony jsou vlastně jakoby jedna a táž osoba). Nejhustší ovšem byla "babička"... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí příběh o baru nesoucí název ´Od Soumraku Do Úsvitu´ sahá až do dob divokého západu. Spojení westernového a hororového žánru se už nejednou stalo v komiksové tvorbě a mnohdy velmi úspěšně, tak proč to nezkusit i ve filmu. Dějová šablona se striktně drží zcela prvního snímku od Quentina Tarantina, takže v první polovině příběhu se odehrává dějství ryze spaghetti westernové a ve druhé už hororové. Děj je opět velice jednoduchý, ale rozehraný do své dokonalosti. Výprava stojí za uvážení, zato mnohé masky viditelně vypadají jak z osmdesátých let. Snad to byl záměr. Jako videofilm se jedná o žánrovku, na kterou se musí nejdříve zvyknout, neboť vidět upíry na divokém západě se nenaskytá zase až tak často. Ono komiksové převyprávění tomu dodává určitý aspekt, ale jinak se nejedná o nic světoborného. Předvídatelnost známého děje vůbec kazí filmový zážitek. Za podívanou to však stojí, ale nejlepší by bylo na první snímek zcela zapomenout, jinak to prostě nebude ono. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Najprv som si myslel, že ten tragický dobový úvod pretrpím. Potom mi ale zaplo, že takto to bude najskôr pokračovať aj naďalej... A nezachráni to ani inak celkom dobrý Michael Parks, veď čo už on zmôže proti šerednej mladej pištolníčke? Nič. Ešteže je tu starý známy barman Danny Trejo, ktorý to obsadenie aspoň trochu pozdvihuje. Inak sú to len samé kecy, nuda, ešte smiešnejšie netopiere a na záver vysvetlený pôvod striptérky z "jednotky". Častejšie som pozeral na hodiny, než na obrazovku, len aby sa to už skončilo. Ale tú * vypotím. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Michael Parks, který si ve filmu zahrál postavu Ambrose Bearse, se v prvním snímku série objevil jako texaský ranger Earl McGraw. (gogos)

Reklama

Reklama