Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hybridní vlak složený ze čtyř těžkotonážních lokomotiv si to jako šíp žene ledovou a zasněženou aljašskou pahorkatinou. Trevor Jones k záběrům svištícího monstra připojil tíživou hudbu a o mrazivou atmosféru, která leze až k lůžkám nehtů, je tak postaráno. A v útrobách vlaku sledujeme příběh a vývoj dvou uprchlíků, dvou skvěle napsaných a stejně tak zahraných postav. Škoda tolika afektovaných hlav v řídícím centru. S blížícím se finále začíná více sněžit, obloha se zatahuje, železnici zatraktivňují tunely, vyslovují se nezapomenutelné věty, provádějí nečekané činy a kumulují se těžké pocity. A tam v dáli kolej slepě končí, stále hustě sněží a mráz štípe do tváře jako tisíc jehliček... nezapomenutelný závěr. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Entré velmi slibné. Sugestivní vykreslení nálady v přísně střežené věznici na prostoru několika málo minut zkazí až trapně snadný útěk do pekelně chladné okolní pustiny. Jenže všeho moc škodí, i svobody, reprezentované plně rozjetým vlakem bez strojvůdce. Dva chlápci s policii v patách v nezastavitelném vlaku. Dokázal by z toho někdo vykřesat kvalitní příběh o rozsahu více než hodinovém? Snad... Akira Kurosawa? Zní to bizarně, ale tento velikán japonské kinematografie skutečně jistý podíl na výsledném scénáři má. I díky němu není Splašený vlak pouze (a vlastně vůbec) akčním filmem, nýbrž hlavně psychologickým dramatem o divoké jízdě za nejistou budoucností, jenž vrcholí skutečně bravurní scénou, která „vám dá křídla“ nebo něco v tom smyslu. Režie ale má své slabé chvilky. Například snaha o propašování laciné akční hudby dost narušuje pracně budovanou tísnivou atmosféru, podpořenou rovněž slušným hereckým výkonem Robertse a excelentního Voighta. Film se ve snaze o vyhovět mainstreamové i okrajové části diváctva láme do dvou nesourodých celků. Jeden překvapuje logickým chováním dobře napsaných postav a ten druhý zaráží množstvím typických klišé i patetickými výlevy emocí. Stále před sebou však máme mimořádný multinárodnostní „útěkový“ film řadící se v žánru k tomu lepšímu. 80% Zajímavé komentáře: Visáč, sud, spable ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jsem milovník vláčků. O to víc je z podivem jak dlouho mi unikal tenhle film. Koukám, že tu furt všichni píšou cosi o nějakým béčku, ale to bude tím, že producentem je Cannon což je tu pro některé lidi skoro synonymum prašiviny, ale mě nezaskočilo precizní technický zpracování ani skvěle vygradovanej děj, protože už dávno vím, že tihle údajní béčkaři uměli a hle dokonce i film ve kterým mladej a neskaženej Eric Roberts není otravnej a dokazuje, že měl kdysi potenciál na víc než na 50 trapných zetkových filmů ročně.85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Točilo se v Montaně a na Aljašce. (džanik)
  • Jon Voight si nechal upravit nos, aby byl jeho výraz dostatěčně „vinný“, nosil falešné zuby a jeho nápadem byl Mannyho knír. (ČSFD)
  • Akira Kurosawa byl spoluautorem původního scénáře a měl v plánu i režii snímku, který se měl točit na severu státu New York v roce 1970, ale jeho záměry překazila silná sněhová bouře. (džanik)

Reklama

Reklama