Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako neskôr Nezastaviteľný vlak a v niektorých fázach aj za plný počet. Najmä keď si človek uvedomí rok výroby, tak film ponúka naozaj pekné akčné a napínavé scény. Len škoda, že tu miestami kĺže do úrovne vtipnosti, ktorá mi tu vhodná nebola. Stále som hľadal, v čom sa Jon Voight má podobať na svoju dcéru Angelinu Jolie a pátral som márne. Až potom mi došlo, že je viac po svojej matke Marcheline Bertrand. No a záverom možno konštatovať, že práve herectvo Jona Voighta sa mu tu vydarilo oveľa viac než jeho dcéra. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na železnici dějou se věci. Pokud ve filmu sviští souprava čtyř lokomotiv po zasněžených kolejích, je to diváckej zážitek par excellence. Sníh, zatažená obloha, svist větru, trámy odpadávaj z mostů pod řítícím se vlakem. Bohužel se to samý nedá říct o tom ostatním. Postavy i přesto, že jsou velmi dobře zahraný, mi nějak nepřirostly k srdci, hlavní bachař je moc béčkově pojatej záporák a dva trestanci taky nejsou zrovna sympaťáci. Na druhou stranu tenhle film vzbuzuje pocity toho správnýho chlapskýho dobrodružství, dobře buduje napětí i psychologickou stránku, takže po menším váhání dávám vyšší hodnocení. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvodné minúty z väzenského prostredia sú veľmi dobré aj v ďaka Robertsovej boxerskej vsuvke v ringu. Po úteku sa dvojica väzňou ocitne vo vlaku, ktorý sa vymkol kontrole. Prevažná časť filmu sa odohráva práve vo vlaku, ale divák o nič neprichádza, pretože herecká dvojica Voight a Roberts sú skvelí. Hlavne musím pochváliť Robertsa, ktorý sa posledné roky často objavuje iba vo vedľajších, prevažne záporných úlohách. Tu naozaj zažiaril a nominácia na oscara bola naozaj zaslúžená. Iskrenie a napätie medzi dvojicou väzňov je akýmsi tmelom medzi ostatnými scénami a dohromady film pôsobí ucelene bez hluchého miesta alebo zbytočnej scény. Film 80%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spojené státy Americké, osmdesátá léta dvacátého století. V té době zde vznikalo spoustu akčních filmů a různých thrillerů, které by se daly co se týče úrovně rozdělit do tří skupin. První skupinou jsou naprosté braky, které okamžitě zapadly v propadlišti filmových dějin. Druhé jsou filmy, které u nás před lety kolovaly na videokazetách a které jsou až na výjimky populární spíše ze zcela nostalgických důvodů. A třetí skupinou jsou skutečné perly žánru, některé se staly klasikou a na některé se neprávem zapomnělo. A právě do této kategorie patří "Splašený vlak". Drsný thriller (místy brutálnější než Tarantino !!!) s naprosto perfektním scénářem (no taky když ho napsal Akira Kurosawa), režií a hereckými výkony. Jon Voight v roli ultradrsana Mannyho je naprosto famózní a sekundují mu také vynikající Eric Roberts ve své nejlepší roli (a jediné oscarové nominaci) a tehdy začínající Rebecca De Mornay, která nebyla v těch černých vlasech téměř k poznání. První půlhodina je celkem tuctová, ale pak se film pořádně rozjede a ke konci Vás nenechá vydechnout. Andrej Končalovskij pořádně zatlačil na pilu a natočil svůj možná nejlepší film. Takže pokud jste tento film ještě neviděli, sežeňte si ho. Budete mít pořádný napínavý zážitek. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý námět s poněkud banálním začátkem. Jon Voight se blýsknul skvělým hereckým projevem, podpořeným decentní prací maskérů. Vězeň Manny v jeho podání byl skutečný živel, opravdový formát. Výkon Erica Robertse nejsem schopná posoudit, protože postava užvaněného přisírky Bucka byla k uzoufání otravná. Utíkat z vězení, takového opruze bych sebou v žádném případě nebrala... kdyby jo, musela bych ho zabít. Filmu se dají vytknout určité stereotypy (např. zlý ředitel věznice) a prohřešky vůči realitě i logice, ovšem ve výsledku se jedná o příjemné překvapení, kousek svižný, nikoliv bezduchý, navzdory takřka dvouhodinové stopáži žádná nuda. Můj dojem kolísá přesně mezi třemi až čtyřmi hvězdičkami. Ale vzhledem k tomu celkově zastaralému béčkovému vzhledu, nic moc hudbě, klišoidním situacím a fakt těžko snesitelné osobě Bucka se přikloním k nižší hodnotě. 69% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (29)

  • Aljašské dráhy (Alaska Railroad) si vymínily, že název společnosti a její logo se ve filmu nesmí nikde objevit. (džanik)
  • V originále byla postava Jona Voighta vrahem, ale Edward Bunker ji změnil na kasaře, protože cítil, že vraha by spoluvězni nerespektovali. (džanik)
  • Natáčení probíhalo při běžném provozu po trati, což způsobovalo značné potíže a zpoždění. Jak uvedl koordinátor druhého plánu Ted Hewitt, museli filmaři často využívat vleček, aby uvolnili trať skutečným vlakovým soupravám. Z tohoto důvodů měl Alan Hume pro každý záběr k dispozici tři kamery, aby získal co nejvíc materiálu, než štáb bude muset udělat místo jinému vlaku. (Robbi)

Reklama

Reklama