Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Sam Gillen narazí při svém útěku na malý domek, ve kterém žije mladá sympatická Clydie se dvěma dětmi. O jejich pozemek má ale zájem důlní společnost a je ochotna použít jakýchkoliv prostředků k vynucení souhlasu s těžbou. Sam se s Clydií a dětmi postupně sblíží, zatímco představitelé důlní společnosti začínají chápat, že proti nim stojí velmi silný a nebezpečný protivník. Po několika pokusech podplatit Clydii a zbavit se Sama dojde ke konečnému účtování, krvavému, bolestivému, ale spravedlivému. Sam se nakonec nechá dobrovolně odvést policií, ale slibuje Clydii a dětem, že se vrátí... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude trochu jinak, než jsme ho do té doby znali. První dramatická role, zvládnutá podle mě na výbornou. Výsledek je ale neuspokojivý spíš kvůli scénáři. Mohla se více prohloubit dramatická rovina vnitřního boje Sama, když se rozhoduje mezi útěkem a pomocí jinému. Takhle z toho vzešel je neúměrně dramatizovaný akčňák, těžící z účasti tehdy zvučného jména JCVD. Je to škoda, protože příběh byl rozběhnutý velmi slušně, první polovina se rozbíhá jímavě, když se na scéně objeví první bagry, už se divák neptá co, ale jak. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů JCVD, což sice vzhledem k jeho filmografii (obzvláště z poslední doby) nezní nijak úchvatně, ale je to prostě tak. Samozřejmě to není nějak objevný snímek, ale oceňuju to, že jsem celý film držel hlavnímu hrdinovi palce a taky konec mě překvapil - není to žádná scéna, kdy hlavní hrdina a jeho partnerka v západu slunce odcházejí šťastně žít až do smrti. Překvapivě citlivě natočený akční film (trochu protimluv, ale budiž), kde opravdu fungují vztahy mezi jednotlivými postavami. Soubojů sice moc není, ale musím pochválit jejich pojetí. Je osvěžující vidět zase jednu poctivou rvačku, kde si herci vystačí bez drátů a akrobatických prvků. A vzhledem k tomu, že mě bavil film jako celek, tak vlastně chválím i to, že těch soubojů nebylo přehnaně moc (i když si zároveň myslím, že to je bohužel hlavní důvod zdejšího nízkého hodnocení). ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že se z toho vyklube takové rádoby rodinné drama. Úvod filmu je obyčejný, moc nezaujme, dále až do čtyřicáté minuty se nic zásadního neděje až na jeden slušný souboj. Pak hlavní hrdina zachrání z hořícího domu pár lidí a opět se to protahuje, až po první hodině filmu je akce. Do té doby film působí jako drama - ne moc dobře zvládnuté, znám lepší drama. Film má málo akčních scén, ale zase naopak mě to po té čtyřicáté minutě celkem bavilo to pojetí jako drama. Poslední zhruba dvacetiminutovka byla akční, ale ne moc velkolepá. Konec správně nostalgický. Nejsem zklamaný, ale ve filmu působilo vše téměř obyčejně. Hudba dobrá. Film celkově hodnotím na 55% = *** ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Není úniku natočil JCvD v době své největší slávy,ovšem samotný snímek skutečně žádnou slávou neni.JCvD nechtěl natočit zřejmně jen další akčnák,a tak zkusil i trochu dramatičtější film.A dopadl zle.Nudný béčkový film s fakt odpudivou Rosanne Arquette,trapnými záporáky,nulovým dějem a prachbýdnými dvěmi akčními sekvencemi.V té době to nebyl klasický van Dammův film,ale i on sám pochopil,že neudělal dobře a rychle se zas vrátil k čistě akční poloze,o které ale taky tedy nemůžu mluvit,že by mu nějak dvakrát šla :-),ale pořád lepší než tento pokus.Slabota! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo si zač?“ – „Som strážnik parkoviska. A práve obťažujete mojich zákazníkov.“ Každý akčný hrdina chce skôr či neskôr vážnu úlohu. Stallone to mal v KRAJINE POLICAJTOV a ani belgická puma menom Jean-Claude nebola výnimkou. Hoci NIET ÚNIKU bolo v čase premiéry privítané rozpačito, s odstupom času to vôbec nie je zlé. Dvojnásobne, ak to porovnáme s podobným „vážnym“ pokusom konkurenta Stevena Seagala POSLEDNÁ MISIA, kde si Steven dopisoval s poľským dievčatkom. NIET ÚNIKU je solídne nakrútená fuška odohrávajúca sa na priestore o rozlohe pár desiatok metrov štvorcových pekného lesa s priľahlým jazerom a malebnou, idylickou farmou, na ktorej sa pohybuje nahá Rosanna Arquette, jej dve bezbranné deti, banda peniazmi posadnutých ničomníkov (ale fuj!) a okolo práve náhodou idúci trestanec s dobrým srdcom. Fakt nečakajte akčný triler, je to skôr dráma s pár akčnejšími vsuvkami (a fajn hláškami - „Daj tú búchačku preč, si smiešny.“). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (4)

  • Van Damme si snímkem vysloužil na MTV Movie Awards svou třetí nominaci v kategorii Nejžádanější muž. (Eldrick)
  • Když Sam (Jean-Claude Van Damme) řídí terénní motorku 650cc Triumph T120 Bonneville z roku 1969, můžeme si všimnout, že se mění pneumatiky v závislosti na terénu, po kterém zrovna jede – terénní pneumatiky v terénu a silniční na silnici. (Untentrauer)
  • Když šerif Lonnie (Edward Blatchford) zmlátí Sama (Jean-Claude Van Damme), tak Sam zůstane ležet ve stodole na dřevěných prknech, ale když o chvíli později dorazí Clydie (Rosanna Arquette), Sam je stále v bezvědomí před stodolou na prašné zemi. (Untentrauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno