Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Je smutné, že právě tento film zakončil kariéru Raula Julii, a nese tak na konci věnování, jemu určené. Výkony jsou přesně takové, jako bychom mohli od filmu s van Dammem očekávat. Toporné. To, na čem film skutečně troskotá, jsou ale souboje. Fanoušci videohry si tady jaksi nepřijdou na své. Samotný Jean Claude si svůj jediný významější rozbroj užije až na konci filmu, a to v natolik nevydařené scéně, že lepší ani nezmiňovat. Bohužel nic jiného za zmínku nestojí...Snad jen snaha včlenit příběh do prostředí "reálného" konfliktu v zemi ovládané diktátorem. Je skutečně nevšedním zážitkem sledovat úvodní titulky, které navozují atmosféru autentických televizních záběrů, a hned po nich se zjevuje komixově vyhlížející Van Damme, který svým tvrďáckým výrazem jakékoliv zajímavější nápady umlčí. Jestli chcete zažít atmosféru videohry Street figher v nejlepším možném provedení, sežeňte si film Jackiho Chana City hunter - na hru odkazuje jedna scéna, která však hravě Street fightera strčí do kapsy. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Skvělá, béčková podívaná, která umí přinést nečekaně příjemné stavy, pokud servírována v tom správném prostředí. Ústřední trio, kterému vévodí napudrovaný Jean s blond přelivem, vypadá jako partička kluků, kteří se vymotali z nějakého podniku "pouze pro pány" a jdou si to užit k někomu na privát. Příběh je samozřejmě naprosto nulový, ale překvapí tu a tam povedenou hláškou. Herci jsou taktéž skvost - různě se pitvoří nebo jinak přehrávají, záporák je doslova ultimátní (a nakonci bude lítat) a jako příjemná kuriozitka je tu Kylie Minoque. Na to, že to je film podle bojovky se tu moc nebojuje, což je škoda a je to asi moje jediná výtka. Když už ale k boji dojde, stojí za to - svojí demencí sice nedosahuje kvalit typu závěrečný fajt v kyborgovi, ale svoji si uhraje. Jeanova boule navíc v tomhle filmu žije vlastním životem :) ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

Typicky nevýrazný van damme v podpriemernom akčnom filme, kde sú všetky herecké výkony slabé (okrem juliu a studiho), akčné scény nudné a výprava pôsobí lacným dojmom (a tie otrasne farebné kostýmy).... pozrete opat po rokoch a treba povedat ze to nie je tak strasne ako som si pamatal, de souza je ako akcny reziser nic moc ale scenar je plny genialnych hlasok a humoru (ktory je vsak obcas i nechceny), slusne videoherne dvojkombo spolu s MORTAL KOMBATom ktory prisiel o rok neskor... ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Otázka znie prečo. Prečo táto snaha ešte v 90 tych rokoch? Prečo sa rozpočet na film nepoužil na niečo užitočnejšie - napríklad nový druh choroby - rakovinoaidsu. Alebo dať tie peniaze nejakému televíznemu kazateľovi, či ich jednoducho spáliť... toto a ešte mnoho iných vecí by bolo lepších ako natočiť Streetfightera. Príbeh kde superterorista chce ovládnuť svet ale potrebuje na to zbrane od nejakého sedláka čo predáva na ulici... Van Damme v hodnosti majora či plukovníka ktorý má napriek nízkej šarži práva rovnajúce sa prezidentovi slnečnej sústavy. Záporák ktorého každý poslúcha aj keď je to na prvý pohľad úplne prepnutý a nudný človek. Snaha mať v jednom filme čo najviac ľudí ovládajúcich nejaké bojové umenie by sa podľa mňa realizovať formou filmov Krvavý sport, Súboj Cti či Kickboxer 4 - formou turnaju, rozhodne nie však formou chaotických ľudských príbehov ľudí ktorý svoj voľný čas trávia mimoriadne neefektívnymi chvatmi proti mentálne retardovaným súperom, ktorí svoj voľný čas zas trávia tým, že počúvajú rozkazy niekomu kto sa nechá oslovovať Generál Bizon. Celé tvorilo príbeh ucelený ako náhodne rozhádzané pexeso. Ale jednu hviezdu dám za to, že Van Damme si v tomto filme asi ako v prvom konečne uvedomil, že urobiť špagát (dať jednu nohu o 180 stupňov naopak akú druhú) nie je vhodné a ani žiadané v každom jeho filme. Tento film ako asi jediný akčný film by som neoznačil ani ako akčné Cčko... osciluje medzi akčným Dčkom a akčným FXkom. Študent Van Damme si našťastie skúšku v budúcnosti zopakoval a prehupol sa do ďalšieho semestru, kde jeho študijné výsledky dosiahli vyššiu hodnotu. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak neskutečně špatný, že se u něj člověk paradoxně docela pobaví. Pojmout to rovnou jako parodii na akční sci-fi blockbustery, bylo by to za 5 hvězdiček. Přehrávající herci odříkávající absurdní repliky, komické kostýmy, ultrakýčovitý příběh, souboje a vizuální efekty, jak ze staré videohry, největší korunu tomu dává hlavní záporák Raul Julia, který tu vypadá jak Charlie Chaplin ve filmu Diktátor. Nenudil jsem se, ale problém je v tom, že to nejspíš mělo být míněno vážně!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Děj filmu byl inspirován herní předlohou „Street Fighter 2“. (SeBig)
  • Z celkového rozpočtu 35 milionů amerických dolarů si Van Damme odnesl nejvyšší oficiálně známý honorář, a to 8 milionů. (Eldrick)

Reklama

Reklama