Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již sedmý měsíc trvá krutá občanská válka ve východoasijském Shadaloo. Psychopatický diktátor generál Bison kromě světovládných ambicí rád nepohodlným lidem láme vaz, a když jde do tuhého, dokáže své bojové umění podepřít i vražednými dávkami supravodivého magnetismu. Velitel místních jednotek Sjednocených národů plukovník William F. Guile má 72 hodin na to, aby se pokusil o nemožné. Infiltrovat shadalooské podsvětí (tvrdě koučované jednookým bossem a dodavatelem zbraní pro Bisonovu armádu Viktorem Sagatem), proniknout do tajné Bisonovy pevnosti, odkud chce ovládnout svět, zlikvidovat patologického tyrana v jeho doupěti a osvobodit desítky rukojmí, čímž uštří nerozhodným Sjednoceným národům mnoho starostí a nezanedbatelných dvacet miliard dolarů výkupného. Kromě správně nažhavených modrých přileb mu pomáhají dva "streetfighterové" Ken Masters a Ryu Hoshi a snaživá novinářka Chun-li, poháněná touhou po pomstě a snahou získat od sympaťáka Guilea exkluzivní interview. A tak, zatímco Bison sní o svém megaměstě Bizonopolis a ve své genetické laboratoři předělává bezmocného zajatce na vražedné monstrum, řítí se na bojových superčlunech k jeho ochrannému minovému poli ke všemu odhodlaný výsadek, v čele s plukovníkem Guilem. Akční filmové zpracování nejúspěšnější bojové videohry všech dob, kterou mohou stejně intenzivně prožívat její skalní vyznavač i ti, kteří v ní s Van Dammem budou bojovat poprvé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

902 10 

všechny recenze uživatele

tak co, vy jste asi moc na automatech nesjizdeli paradni bojovku street fighter, ze? nejvetsi zapor vidim v barve kenovych vlasu, jinak tenhle film ma vsechno, co od mozeknezatezujici vidoherni predelavky vyzaduji. pohodove tempo, nadsazka, charismaticky badguy (posledni role vynikajiciho herce raula julii, R.I.P.) a rada sympatickych postav, ktere kazdy zna ze hry - vega, blanca, segat, chun-li ...jeste neco? ()

anais odpad!

všechny recenze uživatele

Je smutné, že právě tento film zakončil kariéru Raula Julii, a nese tak na konci věnování, jemu určené. Výkony jsou přesně takové, jako bychom mohli od filmu s van Dammem očekávat. Toporné. To, na čem film skutečně troskotá, jsou ale souboje. Fanoušci videohry si tady jaksi nepřijdou na své. Samotný Jean Claude si svůj jediný významější rozbroj užije až na konci filmu, a to v natolik nevydařené scéně, že lepší ani nezmiňovat. Bohužel nic jiného za zmínku nestojí...Snad jen snaha včlenit příběh do prostředí "reálného" konfliktu v zemi ovládané diktátorem. Je skutečně nevšedním zážitkem sledovat úvodní titulky, které navozují atmosféru autentických televizních záběrů, a hned po nich se zjevuje komixově vyhlížející Van Damme, který svým tvrďáckým výrazem jakékoliv zajímavější nápady umlčí. Jestli chcete zažít atmosféru videohry Street figher v nejlepším možném provedení, sežeňte si film Jackiho Chana City hunter - na hru odkazuje jedna scéna, která však hravě Street fightera strčí do kapsy. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Jako parodie bondovek by to možná s menšími úpravami obstálo. Takhle je to jen zábavné céčko, které těží z popularity stejnojmenného videoherního titulu a momentální fyzické formy Van Dammea. A to, že se i čistá videoherní bojovka dá napsat a natočit slušným způsobem, potvrdil třeba první Mortal Kombat nebo před pár lety Tekken. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Totální béčková špica, kterou prostě jen většina lidí absolutně nepochopila. Nejedná se o satiru a la Hvězdná pěchota, to zas ne. Tady jde o absolutní zábavu, ber nebo nech být. Přesně to zapadá do konceptu režiséra, vynikajícího scénaristy Stevena E. de Souzy. Životní výkon předvedl ekcentrický Raul Julia, těžko si představit jako Dr.Bisona někoho jiného. Škoda ho, podle mě by toho ještě hodně ve filmu dokázal. Pan van Damme předvedl svůj parodický standard a Kylie to moc sluší. Legendárních scén je tu více (Guilovy projevy a zázračné kopy, Chun-li útěk a zbavení pout, Dee-jayovi ksichty a pomýlený Zangief, Hondova "Jsem sumo brácho" :=) http://www.youtube.com/watch?v=pbbR-XtiWoE ()

zputnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ed Wood není mrtev. Ed Wood žije... a nejen to; má se čile k světu. Minimálně to tak aspoň vypadá. Například: v roce 1994 se buď samotný Ed Wood nebo jeho "převtělená podstata" ;o) podepsala pod takový majstrštyk jakým bezesporu je STREET FIGHTER: POSLEDNÍ BOJ. Co k filmu dodat? Nic, toto se musí vidět. Ve filmu to z 99% času vypadá, že tam všichni jedou z posledních sil - herci, režisér, filmový štáb a další. Jen snad ten hudební skladatel se snažil, ale bohužel mu to nevyšlo (viz komentář VanToma). ;o) Shrnuto a podtrženo: Pokud Vám není líto 102 minut... a máte občas "zvrácenou radost" ze sledování takových bezduchostí, tak do tohoto POSLEDNÍHO BOJE určitě jděte. Zjistíte, že pokud za tímto filmem přece jen nestojí sám Ed Wood, pak má velmi "šikovné" následovníky. ;o) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Vo videohre je E. Honda Japonec, no vo filme vystupuje ako Havajčan. (m.a.t.o.)
  • Zlatá socha v obchodnom salóne Sagat (dáma ležiaca na boku) je zhodná s tou, ktorú možno vidieť na pozadí vo videohre. (m.a.t.o.)
  • Film je venovaný Raulovi Julia, ktorý zomrel dva mesiace pred jeho premiérou. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama