Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarový snímek Babe: Galantní prasátko, který si vysloužil celkem sedm nominací na Cenu Akademie včetně nominace na nejlepší film, je inspirativní příběh o nesmělém yorkšírském selátku, které nemá své místo na zemi do té doby, než jej farmář Hogget (James Cromwell) vyhraje na trhu. Babe zjišťuje, že může být vším, co si jen přeje, klidně i vítězem v soutěži ovčáckých psů. Malé hrdinské prasátko, s velkou pomocí svých nových přátel na dvorku, uhání vstříc velké výzvě v úsměvné rodinné komedii, kterou si zamilujete. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

anais 

všechny recenze uživatele

Ani by mě nenapadlo, že se vrátím z karlovartského festivalu v roce 2015, a můj největší zážitek bude film Babe - galantní prasátko, z roku 1995. Dostal jsem se tam naprostou náhodou, a ještě v moment, kdy kdy se setmělo v sále, jsem pochyboval zda nebude lepší nejít pryč. To jsem ale nevěděl, že kromě proměněné sošky Oscara za triky, má prasátko na kontě ještě nominace na Nejlepší film, Režii, Herce ve vedlejší roli, Výpravu, Střih a Scénář. Bez přehánění mistrovské dílo dotažené formy, s jemným anglickým, ehm, australským humorem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobré prasiatko.“ Svine rastú ako z vody, takže i túto ošípanú počas austrálskeho nakrúcania niekoľkokrát vymenili (predchodcovia skončili viete kde). Nasledovníci ale vyzerajú rovnako, takže divákova pozornosť je sústredená na príjemnú rodinnú atmosféru, skvelé zvieracie podporné úlohy (gunár), jednoduchý (ale nie hlúpy a nevtieravo poučný) príbeh, nádhernú výpravu a dvoch sympatických ľudských hercov. ()

Reklama

deac 

všechny recenze uživatele

Že je Babe tvor bezelstný a bezúhonný nemúže být pochyb.Jedna z nezapomenutelných scén je, když si v předvánočním čase notuje na dvoře koledu, aniž by tušil, že nad ním visí jako Damoklův meč hrozba, v podobě apetitu farmářky Hogettové, nebo vděčný výraz, po tom co jej v závěru jeho pán pochválí za jeho úctyhodný výkon. Právě tyto detaily dělají z filmu něco víc, než jenom tuctový příběh o honbě za slávou. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Tomuhle počinu dává šmrnc hlavně český dabing. Prasátko je tak dokonalé, že snad každou věkovou skupinu dojme a všichni si budou pamatovat: Berane ovce, berane ovce, ve jménu našeho pána ... no a na závěr, kdyby ty dámy s červeným obojkem vystoupily z řady, bylo bych vám velmi zavázané. Nemám slov a plakala jsem pokaždé, když ho ta hnusná vyčůraná kočka vystrnadila z baráku, chudák naivní milé prasátko. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A až se tady objeví kačer, jedno mu vyřiďte !! Jednou je kačer, tak ať se podle toho taky chová.. Už žádné kokrhání, žádné vylomeniny !!" ;) Rozhodně svému názvu i hlavnímu hrdinovi navzdory žádná prasečina.. Naopak výtečná adaptace, jeden z australských filmových vrcholů i velká psina, pod jejímž scénářem poznáte na první pohled překvapivé jméno madmaxovského George Millera.. Ten jeho oblíbený motiv, v souvislosti s čímž mě hned napadá ještě jeden velký režisér, totiž Bryan Singer, hrdiny vzpírajícího se vlastnímu osudu a předurčenosti či hledání vlastního já lze snadno vypozorovat vlastně v každém jeho snímku.. Když jsou kočky svině, proč by prasátko nemohlo bejt ovčákem.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Ke konci roku 2010 je Babe (1995) stále jediným filmem s ratingem G (filmy s tímto ratingem nemají žádná věková omezení), jež byl nominován na Oskara za nejlepší film. (HellFire)
  • Muž, který koupí 3 Flyovy štěňata, je hlavní zvířecí trenér Karl Lewis Miller. (HappySmile)
  • James Cromwell v celém filmu řekne pouze 171 slov. (HellFire)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Renée producentkou

Renée producentkou

21.03.2006

Tak se zdá, že držitelka Oscara za výkon v Návratu do Cold Mountain a někdejší idol kulatějších třicítek ze dvou filmů o Bridget Jonesové, má v plánu rozběhnout také kariéru producentky. Pracovně… (více)

Reklama

Reklama