Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých někdejších oblíbených filmů: výborný thriller s naturalisticky šokujícím začátkem a poněkud mimózním koncem. Billy Zane je slizoň, což v téhle roli příliš nevadilo, ale hlavními tahouny filmu je sympatická ústřední dvojice hrdinů - Sam Neill a Nicole Kidman. Tahle trojka a její dramatický souboj na moři hravě udrží diváka v napětí od úvodních až do závěrečných minut. Škoda toho hloupého konce. 80% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný thriller. Netradiční prostředí tomu dodávalo i trochu klaustrofobických stavů. Zápletka sice není nic světoborného. Zdálo se mi, že Ray mohla Hugieho kdykoliv čímkoliv praštit a bylo po problému, ale když to muselo být takové, proč ne. N. Kidman jako mladičká a opravdu krásná dívka. Díky B. Zaneovi za její absolutní odhalení :). Film mi trochu pokazil už hodně zbytečně přehnaný závěr, ale asi to bývalo moderní. Kvalitní hudba! ()

Reklama

HareS 

všechny recenze uživatele

Evidentný dôkaz, aký napínavý a nervóznou atmosférou disponujúci, až minimalistický film sa dá stvoriť s nízkym rozpočtom a talentom vtedy ešte v domovine režírujúceho Phillipa Noycea, ktorý sa neskôr vydal do služieb Hollywoodu, aby sa znepokojujúcej atmosfére Úplného bezvetria už nepriblížil. Film dodržiava čarovnú formulku jednoty miesta, pomaly sa stupňujúce napätie je čoraz intenzívnejšie a skľučujúce pocity vrejúce v divákovi sú tak ešte omnoho tiesnivejšie. Skvelo napomáha aj skutočnosť, že film je prakticky priestorom len pre troch hercov. Zaujímavosťou a takým malým paradoxom je, že svoju hereckú kariéru tu rozbiehala Nicole Kidman, zatiaľ čo Austrálska nová vlna, predstavovaná práve aj Úplným bezvetrím, ako jednou z jej posledných lastovičiek z konca 80. rokov, dohasínala (aby bola na počiatku 90. rokov nahradená tzv. Post New Wave). 75% ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Po tomto filmu si mnoha australských tvůrců tohoto filmu všiml Hollywood. Přitom jde jde spíše o komorní thriller pro tři hlavní postavy. Precizně stupňováné napětí, výborné navození patřičné atmosféry (a la Hitchcock), skvělé herecké výkony - to vše z tohoto jinak "nenápadného" snímku udělalo film, který vám nedá vydechnout. Ovšem kdyby film neobsahoval posledních asi 5 minut, byl bych radši ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller, v ktorom postavy premýšľajú aj chybujú adekvátne tomu, ako sú vykreslené. Veril som im bez problémov, veril som celému príbehu. Pár žánrových nevyhnutností šlo bez problémov tolerovať a dokonca som nemal problém ani s typickým nadstaveným finále, pretože definitívne toho psychopata zniesli zo sveta tak štýlovo, že to fakt stálo za to! Chutné... a s prihliadnutím na dobu vzniku - 4*-ka ako vyšitá! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama