Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

oLí 

všechny recenze uživatele

4.5/10 Nemůžu se ubránit pocitu, že to mohlo být mnohem lepší. Režisér Ramba 2 na stoličce, RoboCop Weller, Plukovník Trautman Richard Crenna a mokrej bandita Stern před kamerou, specialní efekty Stana Winstona, hudba Jerryho Goldsmitha - to je přeci parádní sestava a potenciál pro dobrý film. Vetřelec byl ve vesmíru, Věc na arktidě, Leviathan se odehrává pod vodou. Velkou chybou je příliš dlouhý a nudný začátek a když se konečně začalo něco dít, tak film prakticky končil. No když se údajně mrtvej Stern začal pod peřinou hýbat, napětí se dostavilo - s ním i očekávání. Mírné zklamání, fakt to mělo na víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Robocop, buranský Marv, Hector Přeučil, Rambův taťka, ten čtvrtý Ghostbuster, ti všichni se postaví Winstonově ani rybě, ani raku (pokud se tedy nestanou její součástí). Mezi standardními plky posádky, spoluvytvářením žánrových klišé a poněkud bezzubým vyvrcholením se možná najde pár působivých jednotlivostí, jenže toto chudému bratříčkovi Propasti, co toužebně kouká po sci-fi hororových kultech Scotta a Carpentera, stačí jen na pinkání druhé ligy s Deep Star Six a dalšími mančafty, co v té sezóně hrály pod vodou. A vážení, pokud neodhalíte do dvaceti minut přeživší této mise, vyšetří vaši hlavu doktor Crenna a výsledky předá palubnímu Hollymu, aby zjistil, jestli jste při smyslech. „Donˈt fuck with Mother Nature!“ ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film patřil ve svý době k tomu lepšímu,co se na poli scifi horrorů vyskytovalo.Já mám ten film hodně rád a tak jsem sháněl originál ,ale marně.Na rozdíl od podobné Deep star six,tohle je takový temnější,tajemnější,a hlavně povedenější.Jen ty dvojitý konce byly v tý době až otravný.Jinak dobrý řemeslo.80%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Marná sláva, z láhve vodky džina nevyvoláš. V lepším případě si uženeš kocovinu anebo v tom horším, je-li onen mok neznámého původu a v neoriginálním balení, třeba nějaké milé zdravotní potíže. A pokud ji najdete několik kilometrů pod mořskou hladinou ve vraku ruské lodi, doporučuji ani neochutnávat. Mohlo by se vám stát, že zmutujete do strašlivých potvorů s chutí na lidskou krev. Poněkud za vlasy přitažená zápletka s absurdně superúčinným mutagenem je vyvážena zejména poctivou prací "latexového" trikaře a povedenou atmosférou podmořské stanice. A vzhledem k tomu, že scénář si na jedné straně nehrál na hlubokomyslnou divadelní hru k zamyšlení a na straně druhé nenabídl ani besídku z psychiatrické léčebny v Bohnicích, byl jsem minimálně příjemně pobaven. Na vykrádání vetřelců a věcí zvysoka kálím své "A co jako?" Čtyřková zábava. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)

Reklama

Reklama