Reklama

Reklama

To, že si španělský král Filip (P. Štěpánek) vyvolil za nevěstu chudou dívku Charlottu (M. Bočanová) z Anglie, nebylo příliš po chuti jeho matce – královně Viktorii (B. Bohdanová). A tak začala za zády svého syna všemožně intrikovat. Jakmile musel král odcestovat, začala v dopisech snachu očerňovat. Dokonce ji obvinila z nevěry! Tato pomluva mohla královskou dvojici navždy rozdělit. Jestliže se tak nakonec přece jen nestalo, měla na tom zásluhu především mladá královna a její věrná láska k podezíravému králi. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

topi80 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch pohádek, které mi utkvěly v paměti. Vzpomínám si, jak jsem si říkal, že jestli pricezna půjde na ten ples, bude to pořádný průser (tak přísně král v podání Petra Štěpánka působil). Dnes si z ní přináším poučení, že někdy je láska taková, že není problém ženu od společného lože poslat rovnou na popraviště a žena, která byla na to popraviště poslána, může zasvětit svůj další život tomu, aby ji vzal na milost ten, jenž ji na to popraviště poslal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Předně to není pohádka, ale psychologicko-historické drama (super téma pro pořad Soudkyně Barbara!), Mahulena Bočanová mi nikdy nepřišla jako extra herečka, její převlek za Juana mi přišel nepřesvědčivý, Morávková tragická, a nakonec si člověk říká, tak,a teď už ho může podvést, bude jí věřit i to, že sníh je černý. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyla pohádka, ale smyšlený historický příběh a přesto (nebo právě proto), že jsem vše sledovala jedním okem a poslouchala jedním uchem, sraly mě prkenné projevy herců, klinklavý hudební podkres, vypulírované kostýmy i divná kamera. Spousta známých hereckých jmen a možná to ani po stránce scénáře nebylo až tak špatné, ovšem já jsem se s touhle papundeklovou historkou mentálně i emotivně naprosto minula. 40% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi těmi českými pohádkami jako pohlazení po duši je tahle spíš historická story inspirovaná něčím ze Španělska hodně mimo zažité trendy. Petr Štěpánek jako král Filip, který děsně žárlí na svou ženu Mahulenu Bočanovou a uvěří pomluvám své matky ... to zní jak z nějaké levné vztahovky, ale mně se to jako malému líbilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ani sebekvalitnější herci, kostýmy nebo exteriéry nenahradí kvalitní příběh. O podezíravém králi je vystavěno jen a pouze na žárlivosti a dialozích. Že ona něco provedla, on tomu uvěřil a oni to pak vysvětlili. To pro mě ale nestačí. Tím spíše ne, aby to bylo považováno za pohádku. Je to spíše něco jako historický příběh. Příjemné bylo vidět Josefa Beka, protože ten se jinak v osmdesátkových filmech moc nevyskytoval. Respektive vyskytoval, ale ne v těch, které by se běžně a často vysílaly v televizi. Dramaticky strašně slabé a nezáživné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Filmovým královským sídlem byl zámek v Opočně. (rakovnik)

Reklama

Reklama