Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by se opovážil uhasit peklo? Chance Buckman (J. Wayne) a jeho tým jsou specialisté na boj s hořícími ropnými věžemi po celém světě. Jejich práce je natolik náročná a nebezpečná, že i sebemenší chyba by mohla všechny snahy o uhašení požáru zhatit, nebo dokonce i někoho připravit o život. Při jedné operaci skončí po nešťastné nehodě v umělém spánku samotný Chance. Do nemocnice ho přijde navštívit i jeho dcera Tish (K. Rossová), která jej neviděla od svých šesti let. Jeho žena Madelyn (V. Milesová) i s Tish od Chance totiž odešla, protože nedokázala snášet neustálý strach o svého muže. Tish se v nemocnici seznámí s Chancovým pomocníkem Gregem (J. Hutton) a během několika dnů se sblíží a nakonec vezmou. Mezitím se Chance uzdraví a znovu se pouští jako velitel do akce. Dostává se však do podobné situace, v níž byla před lety jeho žena, a nehodlá Grega vystavovat jakémukoliv nebezpečí, aby nezatěžoval Tish. Tím si však svého asistenta poštve proti sobě… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Boj s peklem je často snadný. Široká cesta, po té jdou ti občané, co milují pekelný přístup k vlastnímu osudu, a sobě samému. Je jich dost, co jen napodobují druhé, a líbí se jim na Zemi. Jenomže každý je zde jen na návštěvě, a to je ten malér. Komu to nedochází, tak má život lehčí, než ten, kdo je si toho často vědom. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Andrew V. McLaglen /Shenandoah, Rare Breed 1966/ natocil vyborny film o haseni ropnych vezi, co je tematika pre mna maximalne fascinujuca. Mylujem horiace ropne veze vo filme, John Wayne /El Dorado, Brannigan/ filmu suverenne vladne, do toho slusne idu aj dalsie herecky. Riesia sa aj medziludske vztahy, ale je to riesenie v ramci normy, lebo hned zase po rieseni medziludskych vztahov treba hasit ropnu vezu. Hoci Wayne je spojeny hlavne s westernami, aj tato rola bola uveritelna a tudiz dalsia vyborna podivana je hned na svete : 89 % ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborný řekněme katastrofický film. Filmů o hasičích jsem moc neviděl, natož takhle starých a hašení ropných vrtů jsem viděl jen v jednom díle McGyvera. Běží to podle klasické šablony kdy akce střídají rodinné scény. Přičemž ty akce jsou dechberoucí, plameny vypadají fantasticky a finální požár, kdy hoří několik vrtů najednou a kolem se rojí partyzáni je parádní. No a ty rodinné problémy nejsou vůbec nudné - stárnoucího šéfa kdysi kvůli jeho práci opustila manželka a teď to řeší znovu, protože jeho umíněná dcera si vzala člena party a nedá si říct, aby se kolem požárů nemotala. John Wayne si uhraje svoje v obou rovinách, nechybí barová rvačka, ostatní slušně přihrávají a na konci nikdo nezařve, takže u mě spokojenost. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film bez nejakej silnejšej zápletky, napriek tomu sa na neho dobre pozerá. Vytryskujúca ropa, chŕliaci oheň a jeho hasenie je atraktívna "podívaná". Ešte keď sa k tomu pridajú problémy a dramatické situácie, tak to má grády. Pripomenulo mi to jednu epizódu zo seriálu Macgyver. O dosť horšie sú na tom načrtnuté vzťahové problémy, ktoré ma vôbec nechytali. Wayne - typicky vo svojom živle, kedže hrá prestarnutého hláškujúceho a neotrlého fachmana - mi nevadil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parta namistrovaných Soptíků s dlouhými hadicemi a v azbestových oblecích ne nadarmo podobných uniformě Eso Rimmera likviduje ty nejnebezpečnější požáry vrtů po celém světě (dobrodružná část) a zatímco oni nasazují životy a ventily, jejich ustarané manželky nasazují k pláči, antidepresiva a časem i parohy (to je ta část dramatická). Režiséru McLaglenovi patří kredit, že se mu tu machistickou atmosféru kolem neskromných krotitelů hořící ropy občas podařilo odlehčit nějakým tím vtípkem a mimochodem, kdyby legendární John Wayne použil v maskérně na svůj nos růž, byl by to celý Víťa Jandák.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Vera Miles, ktorá vo filme stvárnila matku Madelyn Buckman, bola v skutočnosti len o 10 rokov staršia ako Katharine Ross, ktorá vo filme stvárnila jej dcéru. (westerns)
  • Každý z požiarov ropných vrtov počas natáčania vo filme spotreboval v priemere 500 galónov zmesi ropy, benzínu a oleja za minútu. Najväčší požiar použil takmer dvakrát toľko. (westerns)

Reklama

Reklama