Reklama

Reklama

Piknik

  • Česko Piknik u cesty (více)
Trailer

VOD (1)

Hal býval fotbalovou hvězdou, ale teď je z něj pobuda, co shání práci. Doufá, že mu jeho kamarád ze studií, Alan Benson, jehož otec vlastní velké obilné silo, dohodí nějakou lepší práci. V městečku se seznámí s lehkovážnou Madge, dívkou z dobré rodiny. Její matka si přeje, aby se provdala právě za Alana. Poté se koná odpolední slavnostní piknik spojený s oslavou Svátku práce. Alan tam pozve Hala, který když zjistí, že tam bude i Madge, se ho rád zúčastní. Jenže oslava se vyvíjí jinak, než si účastníci pikniku představovali. Do Hala se zakouká nejen Madge a svobodná učitelka Rosemary, ale líbí se i mladší sestře Madge, Millie. Alan si všimne vzájemné náklonnosti Madge a Hala. S Halem se proto pohádá a později, aby se mu pomstil, nahlásí policii, že mu kamarád ukradl auto, které mu předtím půjčil. Hal se před policisty ukryje a ještě před odjezdem přemlouvá Madge, aby za ním přijela do Tulsy. Jak se dívka rozhodne? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (16)

sator 

všechny recenze uživatele

Je z toho cítit divadelní dramatika a herectví na sto honů a na plátně je to moc... Kniha která je filmu označena jako sprostá se jmenuje "The Ballad of the Sad Café / The Member of the Wedding, autorkou je Carson McCullers. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film pro mě objevil Williama Holdena. Skvělý výkon. Příběh o tulákovi, který se snažil usadit a žít ve městě, ale společnost mu to nedovolila. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Necelé 4*. Výborní herci v banálním příběhu o tom, jak se skoro dokonalý chlap celý život snaží usadit, ale vždycky mu do toho přijde nějaká nešťastná náhoda, která mu to pokazí. V téměř padesáti se mu to stalo vždycky znovu a teď tedy zase. Mnohem zajímavější jsou doprovodné příběhy stárnoucí učitelky nebo mladší inteligentní sestry hlavní hrdinky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prepisy hier významných amerických dramatikov 20. storočia (Eugene O´Neill, Tennessee Williams, Arthur Miller) na filmové plátno vždy poskytovali nevšedný divácky zážitok. Dramatik William Inge sa stal akýmsi "dramatikom Stredozápadu" a za svoju hru Picnic získal Pulitzerovu cenu. Dej hry sa podarilo veľmi dobre dostať na filmové plátno, divadelnosť sa vytráca hneď od úvodu. Stretnutie neukotveného mladého muža s obyvateľmi v ospalom mestečku je len spúšťačom k zmene života ženských hrdiniek. Sú to ony, ktoré si uvedomujú zatrpknutosť životov a majú snahu o jej zmenu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vandrák, co věčně chodí bez košile, rozvíří poklidné a zdánlivě neměnné vody prachem zapadaného městečka. Vzbudí žádostivost místních žen, které už byly smířené s tím, že vše je dané, uspořádané, nudné. _____ Nic nového pod sluncem. Přesto má film několik vynikajících momentů. Žárlivý, vzteklý a zoufalý výstup staropanenské učitelky. Její náhle až dívčí dychtivý nátlak, jak získat nápadníka (smutné a legrační zároveň). Pro etnografy zajímavá ukázka, jak se v padesátých letech bavilo americké maloměsto. A především, ledově chladná, odhodlaná a přitom ďábelsky svůdná Kim Novaková, která bez náznaku úsměvu schází ze schodů, mírně pohupuje boky a tleská do rytmu. SHRNUTÍ: Muž je v tomhle filmu jen odrazovým můstkem pro ženy, kterým umožní odrazit se a letět dál, než by kohokoliv napadlo. Včetně jich samotných. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taký až príliš obyčajný príbeh o bežnom živote niekoľkých postáv odohrávajúci sa v dobe vzniku filmu. V centre príbehu stojí Hal (ako vždy skvelý William Holden), ktorý sa ani po rokoch od ukončenia školy nenašiel a strieda jak jednu prácu za druhou, tak aj ženy. Príde do mestečka za svojím bývalým zazobaným spolužiakom, aby mu dohodil nejakú robotu, ale jeho povaha mu zas a znova všetko skomplikuje. Do toho sa tam pripletie žena ktorú si chce zobrať Halov spolužiak a môžete si byť istý, že sa tu schyľuje k milostnému trojuholníku. Zo začiatku som Halovi celkom držal palce, ale postupne ma začalo srať jak všetko pohnojí a relatívne šťastný koniec ma dvakrát nenadchol a neverím, že šťastie tých dvoch bude trvať dlho. Vtipné alebo smutné bolo, že všetky tie nezadané ženy rôznych vekových kategórií považovali za poriadneho chlapa práve tohto nezodpovedného floutka. 6/10. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Chtěl žít jako ostatní, ale nebylo mu to souzeno. Film s banálními dialogy a výbornými herci (rozpolcený Holden, krásná Novak). 7/10 ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Za cestou mou ať už se nepráší. Ten poslední den prázdnin, ta poslední noc léta. Pretty woman Kim Novak z Kansasu závrať srdce mívá. Továrníkův syn nebo potulný chasník, má milá. Ten pravý pohnutou minulost skrývá. Romantické kouzlo v ranečku hlídá. Naskočit na povoz, začít znovu, nový domov se tam v dáli usmívá. Prostřená tabule hollywoodské klasiky pod širým nebem, která chutná. Pozvání na piknik, které se neodmítá, s atmosférou, která ani po letech nevyprchá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si stáhl kvůli povědomému názvu (později mě došlo že ho znám spíše z jednoho sci-fi románu) a dvěma Oskarům. A je to taková pěkná sonda do obyčejného života roku 1955. Do malého městečka přichází tulák a obrátí život naruby všem. Praštěné puberťačce která se v něm vidí i místní královně krásy, která si má brát továrníkova syna, ale místo toho se nečekaně zamiluje. Je to taková banální historka, plná brebentění ženských, melodramatu a slziček, ale musím uznat, že William Holden je fantastický a ani ostatní herci nejsou marní. A vedlejší příběh o postarší učitelce, která s nadhledem odmítá stárnoucího seladona, dokud ji nedojde že ji ujel vlak je skvostný. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ta divadelní prkna z filmu úplně trčí. Herecky chvilkama všichni šíleně přehrávají, dialogy šustí papírem a asi bych si i uměl představit někoho mladšího místo Holdena. ()

Reklama

Reklama