Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Knihy, dopisy, artefakty, časopisy. To vše je nástrojem zvláštní skupiny detektivů: literárních stipendistů. Dva takoví detektivové, Maud Baileyová a Roland Michell stopují tajemství, které historicky zcela změní porozumění páru dvou slavných viktoriánských básníků a také možná vzbudí vzájemnou náklonnost mezi Maud a Rolandem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes by se jakýkoliv film s Gwyneth Paltrow a Aaronem Eckahrtem stal velkým tahákem. Bohužel v době Posedlosti nebyl Eckhart tolik oblíben a Gwyneth nedokázala sama zvládnout tíhu celého filmu. Scénář naprosto ničemu nepomohl a právě jeho nudnost a nezajímavost je smrtelná rána pro celý film. není to nejhorší film, ale sledovat ho do konce vydrží opravdu málokdo a mnoho mu to stejně nedá. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, abych řekl pravdu, bylo mi úplně jedno, kdo byl nějakej básník Ash a jeho šukna Chrisabelle. Nejde mi do hlavy, proč existují lidé, kteří se jinejm lidem, obzvláště mrtvejm a slavnejm, chcou hrabat v poště a v životě. Co je účelem takové práce? Pomůže to snad nějak lidstvu? Takže dvě hlavní postavy mi taky moc sympatické nebyly. Herci jo, ale postavy ne. Nejdřív jsem si myslel, že ten Ash byl skutečnej básník, ale asi ne. Cesta dvou šťouralů po stopách minulosti byla navíc dost zmatená, takže jsem nevěděl, jak na různý věci přišli a tak (něco bylo z veršů, něco z dopisů a něco asi jenom tak z prdele - každopádně se slovenskejma titulkama jsem z toho nevěděl hlavu ni patu (a to slovensky nomálně rozumím) a angličtina samotná mi v některejch pasážích přisla dost těžká). Takhle zůstal akorát dobrej dojem z G. Paltrow, které to jako vždy slušelo, a z A. Eckharta, kterýho jsem si oblíbil v jiným filmu a od té doby mě to drží. PS: Jennifer Ehle, hle ju, celkem pěkná, ne? Taková zajímavá... ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Ovlivněna modrým čtverečkem, pustila jsem si Posedlost jako kulisu k malování. Skončilo to tak, že mi částěčně zatuhly barvy na paletě, jak málo jsem se jim věnovala, ale zase úplně ne, nakonec jsem je rozředila. Jenom už si nemůžu vzpomenout, který obraz jsem to u toho malovala. Ta lidská paměť je strašná. Kdybych si to byla napsala, nebo napsala někomu v dopise, tak to někdo může najít za sto let na půdě. Ach, už jsem si vzpomněla. Byl to portrét Sirael. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Akademická červená knihovna provazuje utajenou dobovou romanci ženatého básníka a (lesbické) básnířky se současným pátráním literárních vědců, kteří se na základě nově objevených dopisů vydávají v jejích stopách (a také směrem k sobě). Příjemná sbližovací záležitost selhává přimícháním mělkého dramatu, zároveň nefungují jiné než ony lehké romantické emoce mezi dnešní dvojicí – uvolněným Aaronem a roztávající Gwyneth. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Film se mi libil natolik, ze jsem si koupila i predlohu, ktera samozrejme film predcila v mnoha smerech, ale stejne jako knihu, kterou jsme precetla nekolikrat, tak i film jsme videla nekolikrat a porad bavi. Mozna to budou i moji zalibovou stourat ahledat souvislosti a tka tohle tema je mi velmi blizke :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama