Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1995 a čtrnáctiletá Ann a její matka Adele se stěhují z malého městečka do Los Angeles. Adele se chce oprosti od maloměstského života, který ji dusí. Doufá, že se jí v novém bydlišti splní její tajná přání. Naproti tomu Ann není stěhováním vůbec nadšena. Nechce opustit své přátele a spolužáky. Ani po dvou letech strávených v Los Angeles není vztah mezi matkou a dcerou nijak ideální. Adele stále věří ve své tajné sny, zatímco Ann je realistka. Jednoho dne se však jejich životy zcela změní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný pohodový filmík na nedelné popoludnie s plným žalúdkom vyprážaného rezňa so zemiakmi. Vtedy sa vám nechce príliš sústrediť. Natalie tu začína byť už riadne sexy a Susan tu stále ešte sexy je. A navyše výborne hrajú. Toľko k jednoznačne najvýraznejším kladom filmu režiséra, od ktorého sme kedysi očakávali omnoho viac a ktorý sa stratil niekde vo vzduchoprázdne filmového byznisu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Oscarová" Susan Sarandonová zahraje tak, že jí to uvěříte, kohokoliv...a (doufám že už brzy také "Oscarová") Natalie Portman na tom není o nic hůř. Btw "Oscarová" je fajn společné příjmení, ne?:) Alespoň by bylo jasně vidět jak přirozeně tyhle dvě bytosti budou působit v klasickém ne právě ideálním vztahu matky v krizi středního věku a dospívající dcery. To je taky bohužel asi jediná věc, která v Anywhere But Here funguje tak jak má... Film se až příliš vleče a scén jako konkurz kam Adele svoji odporující ratolest dotáhne, a které by vám svojí silou nebo vypilovaností pomalé tempo vynahradily, je poskrovnu. ()

Reklama

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

"Jsi jen bláznivá nezaměstnaná učitelka středního věku," zakřičí v jedné ze scén malá Ann na svou matku. A není daleko od pravdy. Adelle August ztvárněná úžasnou a pohlednou herečkou Susan Sarandon dala své filmové dceři Natalii Portman tu nejlepší školu. Život teenagera není jednoduchý, zvlášť tehdy ne, pokud je vaše matka nezodpovědná věčná puberťačka, která má jediný cíl, a to žít co nejdál od všeho fádního. Jenže na to příliš nemá jak svou osobností, tak finančně, a pro svou dceru je místo vzoru spíše přítěží. Ann touží ze všeho nejvíc o tom, že jednou uteče, jenže pouto matky a dcery není něco, co můžete jen tak přetnout v zápalu jedné hádky. Kdekoli, jen ne tady ničím příliš nevyčnívá, ale jde o kvalitní film a osmnáctiletá Natalie Portman zde dostává po boku velezkušené Susan Sarandon možnost filmově vyrůst, což, jak dnes víme, se jí povedlo brilantně. (60 %) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stojí a padá jen na výkonech Susan Sarandon a Natalie Portman. Obě byly výborné. Scénář je takový nějaký plitký a bez výrazných zvratů, nepřišlo mi, že co ty dvě prožívají, je zrovna konec světa. Prostě jen psychologická sonda do vztahu matky a dcery, z nichž dcera je daleko dospělejší než její sobecká a bláznivá matka. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a průměrný film. Hrozné úzkostné stavy hlavní hrdinky matky Adele mě moc nebavily. A trochu se mi zdála stopáž 109minut dlouhá. Myslím, že by stačilo maximálně 80 minut. Dějově to bylo hodně o ničem, i když herecké obsazení se povedlo. Trochu mi to připomínalo film Mořské panny, ale ty mě zaujaly mnohem víc. 55%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natalie Portman hraje ve filmu čtrnáctiletou, přestože ji v době natáčení bylo již 17 let. (Stanley619)
  • Susan Sarandon informovala filmové producenty, že se projektu nezúčastní, nebude-li Natalie Portman obsazena do role její dcery. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno