Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto roku 1995 a čtrnáctiletá Ann a její matka Adele se stěhují z malého městečka do Los Angeles. Adele se chce oprosti od maloměstského života, který ji dusí. Doufá, že se jí v novém bydlišti splní její tajná přání. Naproti tomu Ann není stěhováním vůbec nadšena. Nechce opustit své přátele a spolužáky. Ani po dvou letech strávených v Los Angeles není vztah mezi matkou a dcerou nijak ideální. Adele stále věří ve své tajné sny, zatímco Ann je realistka. Jednoho dne se však jejich životy zcela změní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ucházející kvalita, především díky skvělým hereckým výkonům Susan Sarandon a Natalie Portman, které celý snímek doslova drží na vodou. Příběh totiž není nic originálního, zápletka skoro žádná a konec dopředu odhadnutelný. To všem jde však bokem při sledování ústředních hrdinek, kterým roli opravdu uvěříte a doslova vás vtáhnou do svých pocitů. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon a Natalie Portman jako matka a dcera cestuji po spojenych statech - matka za slavou a svymi sny, dcera bohuzel s matkou. Setkaly se tu herecky dvou generaci - ta prvni, ktera ma jiz dny sve nejvetsi slavy za sebou, ale zkusenosti na rozdavani, a ta druha, ktera ma dny sve nejvetsi slavy teprve pred sebou a ziskava nove zkusenosti potrebne k dalsim uspechum. Film se mi velice libil, protoze obe herecky hraly dost presvedcive, zvlaste psychicke "ulety" Sarandonove byly dosti deprimujici. Pro Natalii to byla dasli dulezita role, tim spis, ze hrala po boku takove hvezdy a proto se i ona snazila predvest to nejlepsi a povedlo se ji to - treba scena na hereckem castingu. Nebyt Natalie Portman dal bych tri, takhle je to za ctyri :) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon hraje hysterickou matku a Natalie Portman její hysterickou dceru. Musim uznat, že obě dvě herečky svoje role zahrály fakt přesvědčivě a dokázaly tenhle naprosto nulovej příběh pozvednout aspoň na takovou úroveň, že se na to dalo dívat. Jenže film, ve kterym skoro celou dobu sledujete hysterický hádky mezi matkou a dcerou, to opravdu neni můj šálek čaje. Líbil se mi snad akorát ten starej Mercedes W108. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemný pohodový filmík na nedelné popoludnie s plným žalúdkom vyprážaného rezňa so zemiakmi. Vtedy sa vám nechce príliš sústrediť. Natalie tu začína byť už riadne sexy a Susan tu stále ešte sexy je. A navyše výborne hrajú. Toľko k jednoznačne najvýraznejším kladom filmu režiséra, od ktorého sme kedysi očakávali omnoho viac a ktorý sa stratil niekde vo vzduchoprázdne filmového byznisu. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Od Susan Sarandon snad ani nikdo nečeká jiný než dobrý výkon. A od Natalie Portman už teď taky ne, ale musím říct, že mě překvapila, vcelku mladá a už zdatně sekundovala Sarandonové. Takový oddychový film, docela mi to uteklo a v podstatě jsem se nenudila. Ale když se nad tím zamyslím, tak ten film byl vlastně o ničem. Prostě jen na zpestření nudného odpoledne nic víc, nic míň. 3* Být Ann a muset snášet takovou matku, utekla bych od ní už na začátku filmu, v momentě, kde jí vysadila z auta u kraje silnice. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Susan Sarandon informovala filmové producenty, že se projektu nezúčastní, nebude-li Natalie Portman obsazena do role její dcery. (ČSFD)
  • Natalie Portman hraje ve filmu čtrnáctiletou, přestože ji v době natáčení bylo již 17 let. (Stanley619)

Reklama

Reklama