Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Taková hodná, pozitivní, zcela vulgárností prostá (vlastně i docela chytrá) teenagerská školní komedie uvědoměle balancuje na hranici parodie a jednoduché romantiky, kterou samozřejmě divák prohlédne na míle dopředu, avšak nečekaně dobře funguje. Snad celou dobu jsem se potutelně (lehce "devadesátkově" přihlouple :)) usmíval a u závěrečného polibku byl regulérně dojat, proto, příjemně naladěn, s klidem nadhodnotím. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Do současnosti převedená adaptace románu EMMA Jane Austenové mohla dopadnout i hůře. Z dnešního pohledu je film zajímavý hlavně díky Brittany Murphy, která je dnes jednak předčasně zesnulá a pak má ve filmu vizáž, na kterou u ní člověk nebyl zrovna zvyklý - oproti štíhlé blondýnce oplácaná tmavovláska. 50% ()

Reklama

Lady ButterFly 

všechny recenze uživatele

Novela z konce 18. století byla přenesena na plátno do doby 90. let 20. století. Já myslím, že to bylo poměrně povedené a Alicia je jako Cher prostě kouzelná! Tento typ filmů není právě šálek mého čaje, ale jo, ráda se na to ještě někdy podívám a vám to doporučuju taky. Příjemná pohodovka na nedělní odpoledne. :) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Voľná a veľmi podarená adaptácia románu "Emma" od Jane Austen, ktorá vtipne prenáša dej do prostredia strednej školy v Beverly Hills koncom 20. storočia. Je to veľmi zábavné a trefné satirické nahliadnutie do sveta dospievajúcej mládeže hlavne z bohatej vrstvy, ktorému vládne povrchnosť, móda a kde tá najdôležitejšia vec na svete je mať perfektne zladený outfit. Je to svet, vykreslený milo prehnaným spôsobom, s množstvom popkultúrnych odkazov, v ktorom postavy, ako tragické obete módy, trávia svoj voľný čas prevažne nákupmi v luxusných obchodoch. Alicia Silverstone je vo svojej role, na prvý pohľad hlúpej blondínky, ale v konečnom dôsledku vôbec nie hlúpej, absolútne dokonalá a neodolateľná. Niekomu by mohol tento film pripadať banálny a povrchný, ale ja tvrdím: "As if!" Je to len šikovné klamanie telom. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská komedie která neurazí, ale ani ničím moc nenadchne. Občas se zde objevil nějaký ten vtípek nebo povedená hláška, ale celkově té srandy moc není. Děj je jednoduchý a více méně předvídatelný, ale rozhodně se na něj dá dívat. Plusové body dávám za sountrack, zejména za The Mighty MIghty Bosstones. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • V traileru na film se objevily některé scény, které se nakonec ve filmu neobjevily. (ČSFD)
  • Alicia Silverstone při scéně ve třídě nevěděla, jak přesně vyslovit slovo "Haitians". Režisérka Amy Heckerling řekla štábu, aby ji nikdo neopravoval, a chyba se jí tak líbila, že ji nechala ve filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama