Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modernizovaná verze slavného románu Jane Austenové vypráví příběh patnáctileté Cher Horowitzové, dobrosrdečné, ale povrchní dívky, která je přitažlivá a bohatá, ale poněkud izolovaná ve svém světě posedlém módou. I když je obdivovanou hvězdou střední školy, má trvalého kritika, nevlastního bratra Joshe, který k ní má spoustu výhrad. Neustále se popichují, a zatímco Cher si bere na mušku jeho idealismus, on jí vyčítá povrchnost a sobectví. Když už toho má Cher plné zuby, rozhodne se Joshovi ukázat, že dokáže udělat něco pro jiné. Nejprve si zahraje na dohazovačku a rafinovaně dá dohromady dva osamělé učitele. Překvapeně zjistí, že dělat dobré skutky ji baví, a tak se rozhodne pokračovat. Její druhou „obětí“ se stane nová spolužačka, zoufale nemoderní Tai Frasierová. S kamarádkou Dionne začne Cher pracovat na její popularitě, k čemuž patří i snaha uhasit její rodící se vztah s dobráckým rebelem Travisem a nasměrovat ji do náruče bohatého snoba Eltona. V tomto bodu sice selže, protože Elton Tai odmítne a začne balit Cher, jinak se jí ovšem daří. Popularita Tai roste možná až příliš, protože než se Cher naděje, je populárnější než ona. S tím se dívka nehodlá smířit a začne bojovat o ztracenou pozici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Anderton 

všechny recenze uživatele

slečna Cher, povedzte nám, čo si vy myslíte o....takto nejak funguje americký školský systém. Pre mňa ako Slováka prekvapenie, keďže ja som na strednej počúval, nabifli sa to a to.....Mladé američanky nezaujíma nič iné ako móda, chalani, spoločenské postavenie a nové auto od bohatého otecka. Nakoniec ale niekoho, s kým by nemuseli iba premielať drby o tom, kto s kým a kedy, ale kto ich bude iba chápať také, aké sú. Pomerne realisticky zobrazené prostredie a chovanie amerických stredoškolákov v Kalifornii. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"As if!" Nadčasový film, ktorý prorocky ukázal, ako sa za 20 rokov budú točiť tínedžerské filmy (a ehm... keď sa díva človek na to s kým Cher skončí, tak aj porno). Preexponovaný svet Beverly Hills je vyplnený obskúrnymi postavami, ktoré zo seba vydávajú štýlové autentické dialógy a hlášky (Amy Heckerling pri písaní scenára "študovala" vtedajšiu mládež v L.A.) a tieto prázdne kreatúry nemajú ďaleko od podobných postáv v ranných prózach Breta Eastona Ellisa. Pravdaže tu je to celé v štýle romantickej komédie, ale skvelá satirická atmosféra ostáva. Zaslúžený kult. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že jsem cílovému publiku tohoto filmu na hony vzdálen, přesto je v určitých momentech Clueless vtipný. Příběhově je však tak pitomoučký a naivní, že opravdu na vyšší hodnocení jít nemohu. Neodpustím si však poznámku, že je to stále o něco zábavnější teen dílko (a bez sprosťáren a exkrementů) než Prci, prci, prcičky. Alicia Silverstone je krásná, do role výborně zapadla a také si jí náležitě užívá. ()

aniabo 

všechny recenze uživatele

Fakt, že svoje late 00's kolekce založili Alexander Wang, Miu Miu nebo Prada na outfitech a trendech Clueless v podstatě říká, v čem je ten film nadčasový, a není to kinematografie. Je to módní bible. Je to nejdebilnější a zároveň nejlepší role Alicii Silverstone. Je to stoprocentní naplnění žánru teen komedie s překvapivě pokročilou sebereflexí, která se objevuje v teen filmech až po roku 2000 ("Would you call me selfish?" "No, not to your face."). A krom totálních kultovek je Clueless plný bambilionu dalších vtipných a naprosto zbytečných věciček. ()

Lady ButterFly 

všechny recenze uživatele

Novela z konce 18. století byla přenesena na plátno do doby 90. let 20. století. Já myslím, že to bylo poměrně povedené a Alicia je jako Cher prostě kouzelná! Tento typ filmů není právě šálek mého čaje, ale jo, ráda se na to ještě někdy podívám a vám to doporučuju taky. Příjemná pohodovka na nedělní odpoledne. :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Během filmu bylo použito 53 různých druhů kostkované látky na výrobu kostýmů, z nichž sedm druhů nosí Cher (Alicia Silverstone) a dvanáct druhů ostatní hlavní postavy. (Stanislaus)
  • Cher a Josh sledují epizodu ze seriálu Beavis and Butt-Head (1993) jménem The Great Cornholio. (ČSFD)
  • Film je volně založen na novele Emma spisovatelky Jane Austenové. (ČSFD)

Reklama

Reklama