Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Falko 

všechny recenze uživatele

Na ruske pomery celkom slusny fantasy filmik so slusnymi efektami. Mozno bol ten scenar trosku komplikovany, ale vdaka efektom a napinavemu deju si u mna udrzal napinavu atmosferu. Uz dnes sa tesim na pokracovanie, ktore som zatial nevidel. Chcel by som naozaj vediet, aky blockbuster by dokazal natocit reziser Bekmambetov, ak by dostal slusny americky rozpocet :-) 29.11.2007 ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Některými oslavovaná, jiní ji přijímají chladně. Osobně se přikláním spíše k druhé skupině. Fakt, že je to natočené v Rusku, mi rozhodně nevnáší chvění do citlivých partií - i přes skutečnost, že triky jsou rozhodně výborné. Na výsledku je až příliš znát, že je to evidentně vykleštěná kniha, protože je zde mnoho naznačeno, ale nic není pořádně dořešené. Kvalita obrazu je absurdně nestálá, chvílemi to vypadá jak Hollywoodský blockbaster a chvílemi je obraz tak debilně polozrnitej, že to vypadá, jako kdyby to někdo točil na ruční kameru. Vykreslení hlavního hrdiny mi taky moc nesedlo (brýle a kyselý úsměv mi přijde k charakterizaci dost málo) a taková úvodní bitva na mostě sice dobře vypadá, ale totálně postrádá dobovou atmosféru (v pozadí klidně mohly být paneláky a výsledný efekt by byl stejný). Na Rusáky rozhodně obdivuhodné, ale celkově jenom rozpačitý pokus o velkou podívanou... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dosť depresívna a dosť dark (palec hore) adaptácia rovnomenej knihy s na Rusko (aj európu) nadštandartným vizuálom a kvalitne chaotickým scénarom, ktorý (ako tu už niekto poznamenal) úplne kašle na tých čo predlohu nečítali. Ten bordel v hlave sa môže skončiť za "A" buď tak, že na film divák zabudne, s dvomi hviezdičkami zrúbe pod čiernu zem a nerieši, alebo tomu dá druhú šancu. A keďže pôjde o trilógiu, tak dúfam že sa neskôr vykryštalizuje bude v tom trochu viac svetla, čím sa radím k tým "B". IMHO základ je dobrý... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

od samého počátku lidstva mezi námi byli jiní. kdo jsou jiní? jsou nejrůznějšího druhu a nejsou jako ostatní. je to dobrý nebo špatný? je to jiný! mají zvláštní schopnosti o kterých neví. ty se v nich probudí, když je třeba podat nadlidský výkon. je to dar. právě teď přichází ten, který je silnější než ti před ním. zvolí si cestu světlem nebo temnotou?....tenhle film je trošku jiný než jsem čekal. kamera mi připadá ,,východní“, ale mám díky ní pocit, že takovýhle věci se můžou stát právě v Rusku (i díky ,,ošumtělým“ komunistickým panelákům). nijak extra mnoho speciálních efektů, herecké výkony mě taky zvláštˇ neoslovili. nejsou špatné, jen role jsou nevýrazné a nevyvolávali ve mě ty správné pocity. zvláštní (jiný) je taky mix hudby. přesto, aniž bych si dal tu ,,červenou“ dobrotu se budu těšit na pokračování. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak napodruhy jsem se uz ve filmu orientoval a tudiz se i bavil daleko vic. Pribeh je sice podavanej docela zmatene, ale je solidni, triky taky nejsou spatny a Timur ma obcas nakej dobrej napad. Nejvetsi problem filmu je asi hlavni hrdina, to je neskutecnej chudak, kterej nic moc neumi a vypada jak kdyz ho vytahly nekde z kanalu. I kdyz celej film pusobi krapet jako vykradacka, tak je povedena a cela ta mytologie zni zajimave. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Žluté nákladní auta, kterými jezdí Noční hlídka, jsou ZiL 130. (Maulincio)
  • Film vznikl podle stejnojmenného prvního dílu i u nás známé úspěšné série pěti knih Sergeje Lukyanenka. Pokračováními jsou „Denní hlídka“, "Šerá hlídka", "Temná hlídka" a "Poslední hlídka". Tyto knihy, kterých se jen v Rusku prodalo téměř 3 miliony výtisku, budou též zfilmovany a mluví se i o americkém remaku. (imro)
  • V Antonově pokoji můžeme na moment zahlédnout reprodukci Rembrandtovy malby „Noční hlídka“. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama