Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdybyste se náhodou chtěli zeptat, proč začínám od konce a vracím se na začátek, důvod je prostý. Svoje dětství jsem pochopila, až když jsem dospěla. Bylo jako nedokončená skládačka." Tak Astrid začíná svoje vypravování. Jako dvanáctiletá žije v Kalifornii se svou matkou, krásnou umělkyní Ingrid. Ta své krásy využívá k tomu, aby manipulovala s muži. Jednoho dne ale poruší zásady a bezhlavě se zamiluje do Barryho, který ji podvádí na každém kroku a nakonec opustí. Vášnivá a zlomená Ingrid se mu pomstí a zavraždí ho jedem z bílého oleandru. Je odsouzena za vraždu prvního stupně na 35 let ve věznici s maximální ochranou. Dcera Astrid je pak přesunována z jedné opatrovnické rodiny do druhé... - See more at: http://www.filmplus.cz/program/datum/2015.11.2015.11.29/18614#sthash.scldyW0F.dpuf (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z námětu se dal určitě udělat silný film. Kvalitní herecké obsazení mohlo také přispět k tomu, aby vznikl dobrý snímek. Ale nějak to nevyšlo. Jako kdyby byli tvůrci příběhem dospívající dívky dezorientováni. A výsledek, průměrný snímek s průměrnými výkony (až na Zellwegerovou, která se mi líbila), průměrná nuda. Kosminsky film hodně přiškrtil, dal přednost sentimentu, škoda. ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Bílý oleandr je opravdu vydařené drámo. A to i přesto, že ho dost dobře nechápu. Tedy pokud jde člověk pod povrch. Bude to asi tím, že se na jednom plátně vyskytuje hned několik hlavních ženských postav s osobitým charakterem. Dalo mi zabrat porozumět jedné a ony jsou tu hned čtyři. Bude to chtít opáčko. P.S. Souhlasím se všemi, Michelle Pfeiffer je fantastická, nádherná... ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

vyborné herecké obsadenie, Pfeiferka ako vždy ... príjemne prekvapila Lohmanova. Tradičný konflikt medzi egocentrickou sebeckou matkou a milujúcou dcérou, ktorý sa ustavične vyhrocoval, príbeh, v ktorom mama chcela mať vždy "navrh" a ešte aj z diaľky (z väzenia) ovplyvňovala a pôsobila na svoju dceru. ..... kým sa to napokon takmer nezvrtlo. Zaujímavý scenár (mám dojem, že predbehol knihu, ale to môže byť iba zdanie kvôli vizuálu) :). K filmu sa hodno vrátiť. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Uzasnej zazitek. To hlavni co bylo zamerem rezisera Kosminskeho, totiz aby se divak vzil do pocitu Astrid a prozival s ni cely ten pribeh, tak to se mu tedy povedlo. Hltal jsem kazdou nespravedlnost, ktera se ji v zivote prihodila a ze jich nebylo malo. Nakonec ten sam pribeh je ta stezen, ktera nese cely tento film. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Tento film mě svým způsobem velmi příjemně překvapil. Poutavý a kvalitní scénář podložený dobrými hereckými výkony (stojícími na hlavní představitelce..), naprosto dokonale funkční hudbou (opět stejný, ale opět skvělý Thomas Newman!) a přímočarou realizací je přesně to, co vám leckteré filmové drama samosebou nenabízí. Vytknout se dá především až bezbřehá upovídanost (především v závěru) a řekl bych mírná nedotaženost celého příběhu. Ne úplně silné 4*, ale i přesto - moc dobrý film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je Astridina matka malířka, zatímco v knižní předloze je spisovatelka. Její profese byla změněna, protože ve filmu se lépe ukazuje v tvůrčím procesu malování než psaní. (HappySmile)

Reklama

Reklama