Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Recenze (253)

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Výborný herci, dobrý režisér a zaujímavý námet, ale mne to akosi nestačilo sakra chcel som od toho viac. 70% ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je výbornym hercem, ale tady mu to zrovna moc nesedlo, ten film byl o ničem...3 hvězdy jen za Nicolase Cage ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Muž začne žít svůj vlastní život teprve tehdy, když vystoupí ze stínu svého otce. ___ Není důležité, CO vnímáme, ale JAK to vnímáme. ___ Skoro nehollywoodský film divákovi ukazuje svět a život Davea Spritze (Nicolas Cage) očima Davea Spritze a tento svět a život je neuspokojivý a velice smutný – nikdo tam není šťastný a nic není bezproblémové, možná jedině samotná práce a kariéra pana rosničky. Až se skoro zdá, že to jsou dva různí muži – jeden v televizním studiu před zraky milionů diváků nemá žádné komplexy, ten druhý před neviditelným pohledem svého otce je centrálním bodem všech možných trablů jak svých vlastních, tak i členů své rodiny, jejichž život nedokáže sjednotit, naplnit a obšťastnit. A přitom při pozorném pohledu a porovnání s ostatními lidmi a jejích životy lze říci, že Dave Spritz vše příliš dramatizuje. Že je tomu tak se ukáže, když se v životě Davea odehraje zásadní změna, která spočívá pouze v tom, že se konečně přestane snažit být takovým, jakým ho podle jeho vlastních představ chce vidět otec. ___ Skrze vnější dramatičnost filmu prosvítá umně zamaskovaná ironie, ne-li rovnou satira na americký sen s jeho reklamní podobou – dům, rodina, práce, auto, pes, kde chybí-li jedna ze složek, chybí vše. Kdyby to bylo tak jednoduché, nepotřebovali bychom filosofii, která se snaží vysvětlit, jak žít v neideálním světě, kde do sebe vše ideálně zapadá. Kupodivu snímek přináší odpověď na tuto věčnou otázku – jednoduše z každého počasí vytáhnout to nejlepší a ostatní přijmout jako fakt. Nejplastičtější a nejreálnější postavou celého filmu však není Dave, ale jeho dcera, která právě takto žije. ___ Hvězdičku navíc za kameru a symetrii záběrů a za hudbu. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Pan Rosnička vás možná nepotěší, možná ho budete chápat a v určitých momentech se s ním ztotožňovat, ale určitě ho ohodnotíte jenom kladně. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Hodně baladický snímek, který má děj tak trochu "lážo plážo". Když to všechno shrnu, tak bych řekla že je vlastně uplně o ničem, jen rozebírá život jednoho nešťástnýho chlápka, který se snaží vyřešit co se svým životem a přerovnává si své životní priority.. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Zvlastny film. Neda sa lahko zhrnut, co som pri filme prezival, najskor asi istu mieru pochopenia. Cageov loser je oproti inym,uz niekolkokrat videnym akoby skutocnym zivotnym stroskotancom hoci tak on,ako aj my vieme, ze to tak nie je.Je zaujimave, ako si samotni americki autori v poslednom case zacinaju uvedomovat patologicnost vizie americkeho uspechu a konzumneho sposobu zivota.Tento anti-fast food festival vsak konci tym,co sa snazi kritizovat. Pseodouspech a nova - lepsie platena praca vyhrava nad rozvratenou rodinou. Verbinski nas v konecnom dosledku nechce poucit,ale ukazuje nam,ze tento "happy-end" je predsa len to po com dnesni ludia snivaju. Film bude urcite vyzadovat opakovane zhliadnutie. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

The Weather Man má jednu dost zásadní vadu a sice (alespoň pro mě) nesympatickou hlavní postavu. A když sleduji pomalý příběh někoho, kdo mě občas štve, těžko se můžu nadchnout. I tak je ve filmu několik dobrých nápadů, dialogů a téma filmu je k zamyšlení pro každého. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Osobně mi Nicolas Cage nijak nevadí, ba v některých filmech ho mám docela rád, ale tady mi prostě nějak nesedl. Celý film mě nijak nevtáhl a bylo to takové koukání na film který mi byl vpodstatě ukradený a vůbec jem se nevžil, takové nějaké prostě moc obyčejné. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Docela dost velké překvapení. Měl jsem za to, že Nicolac Cage už neumí hrát v dobrých filmech, respektive asi neumí hrát dobře. Tohle byl ale zajímavý a nevšední film. Je to film o iluzích, o všwdních lidských probléch. Rozhodně stojí za shlédnutí. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pôsobivá dráma tvorcu Pirátov Karibiku Verbinskiho. Vyvážený humor spolu s vážnymi situáciami. Nad pomery dobrý Nicolas Cage ( spravil si u mňa očko ) a tradične dobrý Michael Caine. Nie nudný, ale prázdnejší a nerozvinutý dej nebol u mňa prekážkou. Zaujímavé scény, miestami fajn zábava a technicky tiež zvládnuté. Radosť sa pozerať. 76% ()

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Opět další film, kde Nicolas Cage dokazuje, že je velmi talentovaný herec.Tentokrát jde opět o jednoduchý příběh:příběh úspěšného muže ale jinak smolaře, který ztratil rodinu a lidé po něm hazí zbytky jídla.Celkově byl film velmi smutný ale chytl mě po duši.75% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

S lukem vypadá, jak kdyby měl Cage v tomhle filmu střílet rosničky, ale je to jinak. Lidi sestřelují ho, většinou nějakým nápojem nebo pokrmem. Jinak sledujeme celkem podělanej život arogantního blba, kterýho lidi spíš serou, než aby s nima vycházel, a to i když se snaží. A tak si to sledujem a sledujem a neni to moc zajimavy a pak to skonči, takže konečně mužu spat. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo si mám o tomto filme myslieť, neviem, čo ním chcel básnik povedať, ale nerozčuľoval ma ani neotravoval, len si akosi nenašiel miesto. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Dave pracuje v televizi a předpovídá počasí . Snaží se o lepší místo na v pořadu ,, Ahoj Ameriko ,, v New Yorku , kde by měl více peněz a zároveň se snaží získat zpět svou rodinu . Také se dozví , že mu umírá otec , jeho dceři se ve škole posmívají a syn je obviněn , že bere drogy . Film moc nepobaví ani úplně nenudí . Možná více drama než komedie , ale nic zvláště zajímavého k podívání . Slabí průměr ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Tento film mi sadol... nečakane.. mal som obavy pred zhliadnutím... Drámy ma väčšinou dokážu riadne sklamať... Ftipný, svižný film, musím povedať, že v hlavnom hrdinovi som sa viac-menej zhliadol. Jedno z veľmi príjemných prekvapení.. ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Nádherná tragikomedie ze života, které vévodí Nicolas Cage a oproti němu ledově chladný Michael Caine. Snímek má citlivý a propracovaný scénář, který dostal do ruky zručný režisér Gore Verbinski, který umí natočit opravdu všechno, jak tak koukám, takže film dobře dopadl. Doplněn je zajímavou hudbou a nádhernými záběry, ať už venku nebo vevnitř. Tohle mě prostě zasáhlo, je to velmi emocionální a opravdové. Víc takových filmů a rada pro Cage: Vykašli se na Nexty a Lovce pokladů a pod., hraj!!! ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Velmi povedena komedie o zdanlive uspenem muzi kteremu se hrouti osobni zivot. Problem je v tom, ze cim vic se snazi problemy lepit, tim vic problemu vznika. Cage se se svym vykonem radi do nadprumeru. ()

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama