Reklama

Reklama

Jak na věc

  • Velká Británie About a Boy (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Osmatřicetiletý Will (Hugh Grant) je typický londýnský playboy. Je bohatý, svobodný, bezdětný a bezstarostný. Ale jen do chvíle, než mu jedna z bezpočtu přítelkyň, které až dosud střídal ve svižném tempu, dá "kopačky". A víte proč? Kvůli svému dítěti. Právě tato nová a zcela nepochopitelná zkušenost přivede Willa do nedotčeného "loviště", a tím je Sdružení osamělých rodičů, kde jsou téměř výhradně svobodné či rozvedené ženy. Právě díky Susie (Victoria Smurfit), té nejatraktivnější, se Will jedné neděle seznámí s Marcusem (Nicholas Hoult). Je to divný kluk a ještě podivnější je jeho matka Fiona (Toni Collette). Právě ten víkend, kdy poslala syna se sousedkou, se pokusí o sebevraždu, a tak se Will proti své vůli ocitne v roli záchranáře a vzápětí i pěstouna. Ten "spratek" se na něj překvapivě upnul, i když mu bylo od začátku jasné, že Fiona u Willa nemá nejmenší šanci. Dospělému chlapci zprvu není po chuti, že Marcus se stal jeho každodenním hostem. Ruší to jeho nicnedělání. Jenže pak se karta obrátí a Will toho malého nutně potřebuje, aby postupně začal chápat, že Marcus už navždy vstoupil do jeho života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Zase tak trošku jiná komedie, ve které si zahrál Hugh Grant a zvládl to doopravdy brilantně a přesvědčivě stejně jako v té době ještě malý a nenápadný Nicholas Hoult. Nepřeslazené, nepřehnané, obyčejně neobyčejné a dá se říci, že místy i celkem vtipné a napínavé. Navíc zcela odlišný konec od všech těch romantických komedií, který zaujal i překvapil. Jen malé mínus za podle mě krok vedle při výběru herečky Natalii Teny pro roli Marcusovy "přítelkyně" Ellie a stejně tak při Marcusových "flirtovacích" technikách, na něž by mu v reálném světě žádná adolescentní drsňačka jako Ellie určitě nepřistoupila. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Britské romantické komedie přelomu tisíciletí byly zajímavý úkaz - tak akorát správná dávka cynismu a antihrdinství aby se u nich bavili i lidé kteří obvykle z červené knihovny agresivně zvrací, ale přitom v jádru to srdíčko a romanci mají. A ve většině z nich se nějakým způsobem motal Hugh Grant. Proč má mezi nimi Jak na věc v některých kruzích téměř kultovní status příliš nechápu, Láska Nebeská je ještě o mnoho kvalitativních délek jinde, ale příjemně baví a rychle utíká, takže ani tady se Britové nemají za co stydět. 8/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmových bonbónků z nabídky vánočních (2006) filmů, na které jsem se vysloveně těšil. No, a dopadl lépe než jsem předpokládal. Role bezstarostného děvkaře Willa bravurně vymanila Hugh Granta od únavných partů pomatených a nesmělých mladíků a nabídla mu cynického osmatřicátníka z OPRAVDU reálného světa. Je playboyem, žijícím z autorství sentimentálního vánočního hitu svého otce bezstarostný život, když náhle mu do života vklouzne Marcus, fackovací panák pro své okolí. Svěží vypointovaná britská komedie nikdy nesklouzne k levnému sentimentu, je příjemně opravdová, s kouzelnými vnitřními dialogy, vybroušenými gagy a křehkými skladbami britského písničkáře (Badly Drawn Boy). Grant do role „stále dospívajícího“ Willa skvěle padne, i jeho okolí předvádí nadstandardní výkony. Od mladičkého Nicholase Houlta, přes nevděčnou roli destruktivní Toni Collette až k nádherné Rachel Weisz. Děkuju za Nicka Hornbyho, stále ještě inteligentní netuctové komedie a bratry Paula a Chrise!! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Po Fever Pitch a High Fidelity další skvělá adaptace knížky Nicka Hornbyho. Byť je tu ve středu zájmu malý chlapec, nejde o žádné sentimentální dílko. A vidět Hugh Granta jako playboye, místo jeho iritujících koktavých hrdinů, je také velice příjemné. Tak trochu jiná romantická komedie je zkrátka povedená, bratři Weitzové se dokonale přizpůsobili anglickému prostředí. (90 %) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který má v podstatě dost široký záběr, hravě se pohybuje na linii od komedie po sociální drama aniž by to bylo nějak rušivé a aniž by sklouzával k sentimentálnosti či moralizování. Navíc se tu inteligentní svěží scénář, jež rozesměje i dojme, a skvělé obsazení. Co dodat? Je to za plný počet bodů :) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (20)

  • Z literárnej predlohy Nicka Hornbyho sa iba vo Veľkej Británii predal viac než milión výtlačkov. Kniha je známa aj u nás pod názvom "Ako na vec". (ash99)
  • Byt Willa (Hugh Grant) se nachází v Londýně na 16-18 St James Walk. (sator)

Související novinky

Singerův obrobijce a jeho protivníci

Singerův obrobijce a jeho protivníci

15.02.2011

Už v březnu má padnout první klapka fantasy Jack the Giant Killer, která má být dospělejší a dobrodružnější verzí známé pohádky o Jackovi a fazoli. Scénář oscarového Chrise McQuarrieho (Obvyklí… (více)

Reklama

Reklama