Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Water Fielding je úspěšný právník a daňový poradce. Veškeré jeho výdělky ale stačí rozházet jeho rozmařilý tatík. A tak Walter žije s čerstvě rozvedenou houslistkou Annou Crowleyovou v domě jejího bývalého manžela - dirigenta Maxe Belssarta. Max se však vrací a Walterovi s Annou nezbude, než hledat si nový domov. Díky "výhodné" koupi, zprostředkované přítelem Jackem, koupí na první pohled krásný, prostorný dům. Zde je však čeká peklo. Na cokoli sáhnou, to exploduje, zřítí se, v nejlepším případě nefunguje (tato část překypuje velmi zdařilými gagy). Původně zamýšlené drobné úpravy se mění ve větší, až nakonec nezbývá než zadat generální rekonstrukci. Po čtyřech měsících je parta budovatelů _ dohozená ze známosti _ v nejlepším. Oběma hrdinům tečou nervy. Jejich původně něžný vztah se mění v utrpení a situace se ještě komplikuje ve chvíli, kdy Anna hledá útěchu u svého exmanžela, který se ji vší silou snaží přivést zpět... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (123)

Falko 

všechny recenze uživatele

Tuto crazy komediu som videl prvykrat asi pred 12-timi rokmi a uz vtedy som si ju nahral na VHS. Nikdy by mi nenapadlo, ze sa mi o 12 rokov neskor bude pacit este viac, ako vtedy a ze sa budem smiat cely film od zaciatku do konca a ze pri pretacani filmu na zaciatok, nech som ho stopol v akejkolvek minute, som musel opät vybuchnut smiechom. Mozno pre mnohych je daleko lepsie nieco od Monty Pythonovcov, ako tato komedia, pod ktorou je ako producent podpisany aj Steven Spielberg, avsak pre mna je to jedna z najlepsich komedii, aku som kedy videl. Musim pochvalit aj kvalitny slovensky dabing, pretoze ked som neskor tuto komediu videl v nemcine, zdaleka nedosiahol kvalit nasho dabingu. Predsa len prave na vybusnych emociach Toma Hanksa a Shelley Long visel cely film a Nemci skor pokazili to, co malo byt humorne. Dufam, ze to z ceskym dabingom nedopadlo podobne, pretoze ho mam daleko radsej, ako slovensky... 10.10.2009 _______ Tom Hanks - (Walter Fielding) +++ Shelley Long - (Anna Crowley Beissart) +++ Alexander Godunov - (Max Beissart / dirigent) +++ Maureen Stapleton - (Estelle) +++ Philip Bosco - (Curly) +++ Billy Lombardo - (Benny) +++ Josh Mostel - (Jack Schnittman) +++ John Van Dreelen - (Carlos) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall +++ Hudba: Michel Colombier +++ ()

boni 

všechny recenze uživatele

Milá komedie starých dobrých osmdesátek. Toma Hanksa mám jako herce rád a tohle je jeden z jeho prvních větších filmů, kde dokazuje, že talent má od pána boha. Ubíhá to v slušném tempu, zasmějeme se v pravidelných intervalech a scény s tím, jak se rozpadá dům, jsou opravdu hodně vtipné. Viděl jsem to už 2x, líbilo se mi to, ale přesto nedám více než 3*. Nevím, mně k vyššímu hodnocení chyběl nějaký větší šmrnc toho filmu, neumím to ani přesně popsat, ale každopádně mohu doporučit - na víkendové odpoledne ideální film. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola veľmi príjemná a svieža komédia s výborným mladučkým Tomom Hanksom. Tomuto chlapíkovi vyhovuje a vždy aj vyhovovala každá herecká póza, jeho komediálny talent by mu tu mohol závidieť kdejaký komik. To súviselo hlavne s jeho "nehodami" vo vnútri domu, alebo na stavbe, úsmev z tváre mi nezmizol snáď po celý čas. Príjemný relax v jedinečnej atmosfére 80. rokov, na oddych a zlepšenie nálady ako stvorené. 80/100 ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně jsem se při sledování nepopadal za břicho, netekly mi slzy od smíchu a ani mě nebolela bránice. Je zde sice pár komických scén, ale nic extra. Mladý Tom Hanks je perfektní, stejně jako stavba domu. To, co mě ale nejvíce zaskočilo a naprosto vyvedlo z míry bylo to, jak ta pipina podvedla svýho přítele a snažila se všechno shodit na něj. Pak to tak nemá vypadat v reálu, že se ženský snažej ochočit si chlapa a udělat z něj poslušnýho čokla. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Je to typická osmdesátková komedie, kde jsou některé humorné scény a prvky hnány až za hranici nadsázky, takže máte pocit, že je to už trochu moc neuvěřitelné i na takovouto komedii. Nicméně zábavné, byť ne úplně humorné. Svojí zásluhu na zábavnosti má jistě i vynikající Tom Hanks a skvělá Shelley Long, jíž bych vyzdvihla ještě o kousek výš, protože její postava má typicky (v podobných komedií obvyklé) sklony sklouzávat k hysterii, ale Shelley Long skvěle balancuje na té hraně grotesknosti a k té nepříjemné hysterii nesklouzne za celou stopáž ani na okamžik. 60% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (4)

  • Dům, který Walter Fielding, Jr. (Tom Hanks) a Anna Fielding (Shelley Long) zakoupí, byl ve skutečnosti dřívější obchod. (SONY_)
  • V roce 2016 byl dům, který sloužil štábu k natáčení, ke koupi za přibližně 6 milionů amerických dolarů. (SONY_)
  • Ve filmu se dvakrát objevila, v té době velmi slavná, americká glam metalová kapela White Lion. Poprvé na zkoušce, kde si postava Toma Hankse přijde půjčit peníze. Podruhé, když na konci hrají hlavním představitelům na svatbě spolu s orchestrem. (Frank.Magnus)

Reklama

Reklama