Reklama

Reklama

Jeskyně

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed hlubokého lesa v Rumunsku narazí tým vědců na ruiny opatství z 13. století. Po bližším průzkumu zjistí překvapivou věc - opatství stojí na vchodu do obrovského systému podzemních chodeb. Místní biologové věří, že v jeskyni by mohl existovat dosud neobjevený ekosystém, proto najmou skupinu amerických jeskynních potápěčů, aby jim pomohli její hlubiny prozkoumat. Jack (Cole Hauser) a jeho bratr Tyler (Eddie Cibrian) jsou profesionálními průzkumníky, kteří vedou tým nejlepších světových jeskynních potápěčů a neustále vyhledávají nová a nová dobrodružství. Do Rumunska dorazí s nejmodernější výbavou včetně nové kyslíkové bomby, díky jejíž velké kapacitě může zůstat potápěč pod vodou až 24 hodin. Elitní skupina, k níž patří také Charlie (Piper Perabo) a Buchanan (Morris Chestnut), ihned začne s průzkumem. To, co najdou uvnitř jeskyně, však není pouze nový ekosystém, ale úplně nový živočišný druh... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nádherný příklad toho, jak dementně udělané střihy dokážou zkurvit všechny akční scény...když už si za tu půl vteřinu říkáte, že přibližně víte, co se zrovna děje...tak střih a další nesmyslná půlvteřinka. Jo a taky se tu dozvíme, že jeskynní potápěči jsou ti nejtvrdší tvrďáci na celé planetě...kam se na ně hrabou chlápci ze speciálních jednotek! No...alespoň ty příšerky se jim celkem povedly, i když je za film uvidíme tak nanejvýš 30 vteřin. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Bruce Hunt trpí syndromem megalomanství, jelikož šokujícím způsobem v the Cave vypíchnul až ohromující jeskynní komplex(úžasem nedýchám). Vědecká výprava tápe a.. „kdo nás přijde zachránit, když mi jsme ti nejlepší?!“(bezesporu). Posléze i ti natolik skrývaně(tajuplní) okřídlení ještěři, kteří přežívají jen pro ten účel, aby děsili nedočkavé dobrodruhy poznávající divy podzemní říše, jako kdyby vystoupili z bájných příběhů.;) ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Znáte to, o těch kohoutech na jednom smetišti. Tady je zase moc borečků v jedný jeskyni. Až v tom divák skoro ztrácí přehled, kterej z nich je ten největší boreček. Jo a vlastně ještě dvě hezký baby. Dvě hezký baby a parta borečků potápěčů. Všichni potápěči si neustále poměřují šulíny, kdo ho má největšího. Největší šulíny mají ovšem mutanti, kteří si dávají borečky ke svačině. Bohužel mutanti nejsou moc vidět, protože když už se na obrazovce objeví, dostává kameraman trochu třesavku. Ale v rámci žánru lehkej nadprůměr. A hezký exteriéry, vlastně interiéry. Pokud se však divák neubrání tomu, aby nesrovnával s vrcholem žánru The Descent ze stejnýho roku, nemůže dát čtvrtou ani omylem, i když ten film by se při správný náladě dal čtyřma hvězdama myslím směle hodnotit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Budem asi priečny sebe, no aj napriek hre na veľký megahit, čo nemám rád, keď si tvorcovia nevedia pripustiť, že naviac nemajú sa mi tento sympatický klaustrofobický, určite nie psychologický (!) snímok s dostatkom ľakačiek celkom pozdával. Jednoduchá šablóna, podarené efekty, sklamaný som nebol. 55%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný horor, který sází na drsnou akci s klaustrofobickým efektem. Dočkáme se chlapáckých hlášek, ale své zastoupení má i něžné pohlaví. A hlavně tento horor prostě diváka poctivě přidusí, ale rezignuje až v samotném závěru, kdy divákovi naservíruje možnost pokračování. Typický hororový střed. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Australskému debutantovi Bruce Huntovi producenti svěřili na Jeskyni 30 mil. dolarů, ale během úvodného víkendu (26. – 28. 8. 2005) zaznamenali zisk pouhých 6 milionů. Po měsíci film v amerických kinech vydělal 14,5 milionu. (imro)
  • Hned v úvodu skupina vědců a potápěčů cestuje českým nákladním automobilem Tatra 813 8x8 Kolos. (ing)
  • Příběh Jeskyně se zčásti zakládá na realitě. Koncem 80. let minulého století totiž v Movilských jeskyních našli celkem 35 nových druhů živočichů. Jeden z nich má dokonce žlázu s jedem. I když největší exempláře jeho druhu měli jen 10 centimetrů, nikdo neví, do jaké délky mohou dorůst. Příšery z filmu tedy nemusí být až tolik nereálné… (imro)

Reklama

Reklama