Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

mortak 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že velkovyrobna jménem Disney umí své produkty prodat. Herkules je hravý, herci skvělí (Woods, DeVito), animak docela chytře vpleta antický svět do standardního disneyovskeho mustru... A bohužel tady je ten háček. Všechny ty vychytávky v každé scéně nezakryji tuctovy příběh, který snad vygeneroval počítač. Tohle prokletí se podařilo na chvíli zmenit Pixaru (než ho Disney spolknul). Jo, a prosím o sequel "Herkules a Meg po dvaceti letech aneb domácnost hrdinova". Kolik otců s dětmi v kině by bralo raději tu nesmrtelnost? ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď už Disney chceli točiť Herakla, ťažko s tým mohli naložiť inak. A lepšie by to asi tiež nešlo (v rámci Disney produkcie). Ich Herkules má hrdinu, ktorý sa má veru čo učiť, hrdinku, ktorá tiež nepredstavuje práve rozprávkový ideál ženskosti a hlavne záporáka s dvojicou prisluhovačov, ktorí, keď sú všetci traja na scéne, všetko dookola bledne a Aladin si svoje prvenstvo čo do komičnosti obhahuje len tak-tak. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ron Clements, John Musker, Barry Johnson | Hudba: Alan Menken | Distribúcia: Buena Vista Pictures | Štúdio: Walt Disney | Rozpočet: 85 miliónov $ | Tržby: 252,7 milióna $ | Ocenenia: Oscar - 1 nominácia: Pieseň (Go to Distance / Alan Menken & David Zippel) || Animácia Olympu a ich bytostí sa mi neskutočne páčila, spolu s podsvetím. Hercules má aj skvelé scény a vtipy, ale na to, aby sa stal nadpriemerným animákom, by musel mať hutnejší dej, a menej hluchých miest. Alan Menken štandardne najlepšia hudba do animáku, aká môže byť skomponovaná. 70% | FullHD, THX, HU DTS | ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Disneyho Hercula mohu vždycky. Jako malý kluk jsem ho zbožňoval a chodil si ho půjčovat do videopůjčovny neustále. Je ovšem zajímavý, že i po x let mi to má stále co nabídnout. Stále je to krásně nakreslené a vtipy stále srší dobrým a nezapomenutelným humorem. Herkules je jedna z nejlepších disneyovek. Jediné, co bych vytkl je hudební doprovod. Který samozřejmě není špatný, ale takový Tarzan nebo Pocahontas ho mají o třídu výše. No tak proč si jednou za čas nepustit, příběh poloboha, který zmaří plány Hádovi a spasí Olymp před Titány. Nu a samozřejmě zachrání svojí lásku z Podsvětí. Jojo Hercula, to je můj Disney hrdina. (88 %) ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Vím, že kdysi když jsem byla mladší, se mi to moc líbilo, ale asi jsem to teď přecenila. Jo, docela jsem se bavila, ale ty postavy... Herkules je nebetyčně tupý, ta fialová slečna zas od první minuty nehorázně nesympatická a Hádovi poskoci... no tak ti mi lezli na nervy přímo neuvěřitelně. Hádes sám je ale naopak nejlepší postava filmu, jeho nervní výbuchy vzteku a hořící paruka jsou výborné. A dobrý byl i boj s tím drakem na začátku, i když mi trochu vadil rozdíl mezi počítačovým drakem a kresleným zbytkem. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Vo filme sa uplatnila počítačová technológia CGI, ktorá uviedla do pohybu najprv jednohlavú (1 244 bodov) a napokon 30-hlavú príšeru - Hydru (23 392 bodov). Len zladenie pohybov jednotlivých hláv a ich spojenie s pohybom tela by 15 animátorom ručne trvalo dva roky. (curunir)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)
  • 41 umelcov ručne namaľovalo 1601 pozadí. (curunir)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama