Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Triky jsou špičkové, ovšem zejména při větších detailech, pokud je záběr na nějaký větší celek, našly by se i nějaké drobné chybky v digitalizaci. Co se týče děje, jde o poměrně nenáročnou podívanou. A jelikož je to rodinný film, nesmí chybět ani lehce milostný motiv, samozřejmě i nějací jednoznační záporáci, ale rovněž někdo, kdo na poslední chvíli prozře. Zkrátka taková oddechovka. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

Reklama

Person 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, na kterých jsem vyrůstal. Ale rozhodně v tom není jen sentiment. Ten příběh má skvělou atmosféru a i jistou hloubku, kterou dětský divák snadno rozpozná a nuti ho i v nízkém věku k zamyšlení. Zajímavá animace navrch a je z toho nápaditý a chytlavý film (i když samozřejmě hlavně pro děti). ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se zbavit dojmu, ze byl "Dinosaurus" pro Disney studio experimentem. Snaha o zachovani realisticnosti vsech druhu je zajimava. I kdyz zvirata mluvi, prece jen to misty vizuelne pusobi trochu jak dokument BBC. Tim, ze hlavnim hrdinou je dinosaurus, trochu to omezuje vyjadrovaci schopnosti (velka vaha, zadne ruce/nohy). Svym zpusobem to pak vyvazuje opici rodinka, ktera Aladara prijala za sveho. Pribeh jako takovy je velmi jednoduchy - putovani do "zeme zaslibene", do hnizdiste, ktere snad nebylo stizeno katastrofou jako Aladaruv ostrov. Presto se autorum do takoveho banalniho konceptu podarilo vmestnat hezke az dojemne myslenky, jak je nutno brat ohled na slabsi a starsi, nebo si vzajemne pomahat. Presto je plno jinych filmu, ktere do podobne stopaze vmestnaji deje trochu vic, nebo dokonce pisnicky. To je dalsi duvod, proc tenhle film povazuji za pokus - na pomery Disney se zde vubec nezpiva, dokonce tu neni ani titulni song. Jakoby vsechny finance spolkla grafika (ktera navic uz na dnesni dobu neni uplne bez chyb). Ani prilis humoru zde deti nenajdou. Pusobi to tak nejak "seriozneji", a zrejme to studiu moc nevyslo, jelikoz zadne pokracovani se nekonalo. Je to urcite hezky koukatelny kousek, ale v mori mnohych nabusenych konkurentu (od DW, ale i Disney a Pixaru) zkratka "Dinosaurus" zanika... ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

I když hodně starý „animák“, tak je jeden z těch lepších. Zajímavá animace a krásný příběh (jednoduchý). Tento film je zaměřen na dětské publikum, ale i dospělí s dětmi se na to vydrží dívat. Proti tomuto filmu nic nemám, je to prostě film na který sice rychle zapomenete ale při sledování rozhodně trpět nebudete… ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Tvůrci začali na filmu pracovat už v roce 1994. (HappySmile)
  • S oficiálnym rozpočtom 130 miliónov amerických dolárov (neoficiálne až 200) je to najdrahší film, ktorý vyšiel v roku 2000. (Spilvo)
  • Živé zábery sa nakrúcali na Havaji, slávnych náhorných plošinách vo Venezuele, Austrálii, Západnej Samoe, v arborétu v Los Angeles a Údolí smrti v Kalifornii. (pravo)

Reklama

Reklama