Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jesus f_cking Christ... Besson se rozhodl, že udělá reklamu parkouru a k dvaceti minutám(!) průměrně natočené akce (Campbell kope Morela do koulí každým záběrem z úvodu Casina Royale) dodal svůj extrémně lobotomický guláš, který nedává v žádném filmovém vesmíru smysl a svou snahou o společenský přesah brutálně znásilňuje mozkové buňky, jejichž počet se v závěru dostává až do záporných hodnot. Raffaelli a Belle se můžou snažit, jak chtějí, ale pokud se k jejich snaze přidá pouze Bessonův imbecilní scenaristický um, budou se pachtit až do konce života na dně béčkové produkce, kam zamíří jen ti nejvěrnější. Jinými slovy: Nuda k posr... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj po rokoch to je skvelá pecka. Vlastne ma bavila ešte viac vďaka tomu, že je tam skoro všetko urobené natvrdo bez otravného CGI. Perfektný výplach z čias, keď Besson ešte produkoval skvelé blbiny. Zápletka je síce jednoduchá, ale tempo je neskutočne dynamické, stopáž krátka a všetky tie postavičky sú bezchybne načrtnuté. Chémia medzi ústredným duo funguje na 100%. Hlavný zloduch ma výnimočne bavil tým, že si len tak zo srandy doslova strieľal z vlastných, čo sa mu aj patrične vrátilo. Jeho poskok K2 je správne vypatlaný a aj to hovädo na konci je pôsobivé. Okrem vtipných hlášok film stojí hlavne na špičkovej akcii. Trochu som sa obával, či po rokoch sledovania bláznov zo Storroru, Doma Tomata a ďalších súčasných špičkových parkouristov, nebudú už kúsky v tomto filme zastaralé a prekonané, ale David Belle tu predvádza fakt pôsobivé veci, ktoré adekvátne podporuje prehľadná kamera a správne dynamický strih. A celé je to podfarbené cool hudbou. Na bitky a tak akurát krvavé prestrelky tu je zase Cyril Raffaelli. Fakt tu nič nechýba. Správny výplach, ktorý si užije každý chlap. 8/10. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Hustá divočina, ve které když se rozjede akce (především v podobě parkourových honiček a kontaktních soubojů), dostane fanda žánru neodbytný pocit, že bůh opravdu existuje. Aneb vražedně skvělá kombinace dokonalé choreografie a snad ještě lepšího nasnímání (a hudby!). V neakčních scénách je to sice kapku nuda a brát to jakkoliv seriózně by se nedalo ani pod vlivem těch nejomamnějších látek, ale jako totální oddechový výplach se skromnou délkou je to skoro bezchybné. A ti dva pánové v hlavních rolích (David Belle a Cyril Raffaelli) jsou nehorázní borci (o jejich hereckém nadání samozřejmě nemluvím)! 70 % ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Extrémní akční trip. Excelentní adrenalinové scény. (Nejen) akrobatický talent hlavního hrdiny, ztvárněný Davidem Belle je nezpochybnitelný. Již od začátku jsem doslova visela pohledem na tom šikovném, černovlasém, svalnatém a potetovaném hustém týpkovi, co v klidu skáče ze střechy na střechu. Již úvodní titulková sekvence je parádní a to, co přijde po ní, Vám nedá na chvíli vydechnout. Film mohl mít klidně i delší stopáž, děj je maximálně našlapaný a tím uběhne příliš rychle, takže na konci možná budete rozhecovaní na další nášup. V Okrsku 13 nesmí samozřejmě chybět drsňácké hlášky a "vytuněná" hudba. Jako závěrečný "bonus" mě upoutala zpomalená, několika sekundová, avšak velmi působivá scéna letící zapálené sirky. "Vadí ti, že je v týhle zasraný čtvrti ještě nějakej čistej barák?", "Neplatím ti, abys chrápal." - "Promiň, já jsem jen odpočíval." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • Na začiatku, keď sa K2 (Tony D'Amario) dobíja Leïtovi (David Belle) do bytu, Leïto zatvorí dvere zvnútra a potom ich vykopne na opačnú stranu, čo je ale nemožné. (ČSFD)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)

Reklama

Reklama