Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (541)

swamp 

všechny recenze uživatele

Na první pohled jde ihned poznat, že se jedná o francouzskou produkci..ovšem vyskytuje se zde záhadný jev..ono to funguje! Akce střídá akci, vůbec se nenudíte, dějové zvraty jsou logické..zkrátka akční film jak má být! :) Tedy až na souboj obou hlavních protagonistů s obrem..nepřipomíná vám to bitku se zlobrem v prvním díle The Lord of the rings?! :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Stylová parkourově-akční hříčka s vizuálem typickém pro zbytek podobně zaměřené francouzské produkce strhává veškerou pozornost na skvělou režii a neméně skvělou choreografii, protože scénář od autora Leona je ostudně triviální a kdyby jej napsal kdokoliv jiný než právě Luc Besson, těžko by to takového projektu někdo strčil peníze. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Hustá divočina, ve které když se rozjede akce (především v podobě parkourových honiček a kontaktních soubojů), dostane fanda žánru neodbytný pocit, že bůh opravdu existuje. Aneb vražedně skvělá kombinace dokonalé choreografie a snad ještě lepšího nasnímání (a hudby!). V neakčních scénách je to sice kapku nuda a brát to jakkoliv seriózně by se nedalo ani pod vlivem těch nejomamnějších látek, ale jako totální oddechový výplach se skromnou délkou je to skoro bezchybné. A ti dva pánové v hlavních rolích (David Belle a Cyril Raffaelli) jsou nehorázní borci (o jejich hereckém nadání samozřejmě nemluvím)! 70 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Dany Verissimo-Petit (Lola) je známá i pod pseudonymem Ally Mac Tyana, který používala především při tvorbě filmů pro dospělé. Od tohoto snímku již používá pouze jméno Dany Verissimo a věnuje se jen herecké a modelingové kariéře. (7ynek)
  • V celosvětových kinech film utržil v přepočtu 11 milionů amerických dolarů, z toho 6,9 mil. v domovské Francii. (NIRO)

Reklama

Reklama