Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nebýt hrůzného scénáře mohlo se jednat o více než-li slušný thiller. Zajímavá úvodní premisa zůstala trestuhodně nevyužita. Přitom ze začátku (resp. v první cca hodině snímku) vše vypadá velmi dobře až do "šokující pointy", která je toho typu kdy jí každý ví, ale zároveň si ze srdce přeje aby to něčím takovým nepokazili... A oni pokazí. Po psychologicky-mystickém úvodu nastává akčně-dramatické finále toho nejhoršího a nejsmutnějšího střihu. Scénář je slaboulinký, se špatně napsanýma postavama. Aspoň že herci dokázali těm zoufale jednorozměrným a většinou i zbytečným postavám vtisknout něco více. I režisér se snaží seč to jde zamaskovat slabiny scénáře, ale ono to prostě nelze a tak zbývá po všech stránkách průměrná záležitost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý thriller, ktorý sa celý odohráva v lietadle, ale nie je ani na chvíľu nudný. Nie je to film pre milovníkov akcie, lebo tej je vo filme naozaj málo. Ale ako raz povedal Robert De Niro aj pohyb očí môže byť poriadna akcia, nemusí sa hneď strieľať. Celý film držia nad vodou skvelí herci na čele s ako vždy fantastickou J. Foster. 60%. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako vynikající thriller s (jako vždycky) bezchybným výkonem Jodie Foster. Dostal mě dokonce do stavu, kdy jsem začal pochybovat, která z obou možností je ta správná. Když se ovšem ukázalo, jak to vlastně bylo, film najednou přestal být zajímavý a přepnul se do polohy standardního thrilleru, jakých vidím ročně desítky, což je rozhodně škoda. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný, celkem napínavý a netradiční thriller s Jodie Foster, která se do této role opravdu hodí. Pokus o zajímavou a překvapující pointu se povedl tak napůl. Možná by stálo za to, podívat se na film ještě jednou, aby si člověk ujasnil poměrně zamotaný děj. Fim to určitě není špatný, herecké obsazení je dobré - Erika Christensen potěší. Pokud máte rádi letadla a thrillery v uzavřeném prostoru a navíc si libujete v zapeklitých příbězích, je to film právě pro vás. 60% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Shwentkeho bezemoční sterilní režie sráží dolů potenciálně zajímavý příběh. No a Jodie... mám ji sice v oblíbených herečkách, ale tady je hrozně průměrná, mnohem zajímavější pro diváka jsou Peter Sarsgaard (z toho určitě ještě něco bude) a charismatický Sean Bean (z toho už nic nebude, ale třeba si někdy zahraje krále Leara v Royal Shakespeare Company). Nicméně film, který NEmusíte vidět. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)
  • Prístrojová doska lietadla musela byť úplne nanovo postavená, pretože tá, ktorá bola používaná v mnohých filmoch, bola zničená pri natáčaní filmu Stroskotanec (2000). (Arsenal83)
  • Kyslíkové masky, vypustené počas jednej zo scén, záhadne miznú v ďalších. V skutočnosti ich však nemožno počas letu znova vložiť späť. Je to možné až po pristátí a s použitím špeciálneho vybavenia. (Arsenal83)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama