Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (406)

kingik 

všechny recenze uživatele

Začátek, kdy se hraje na paranoidní strunu, je fajn. Divák oproti hrdince, pátrající v letadle po zmizelé dcerce, není ve výhodě a netuší, co je za jejím záhadným zmizením. Jenže pak to přijde. Odhalení, jak se věci mají, je tak bezradné, až mně bylo líto tenhle film sledovat. Herecké výkony, až na Jodie Foster, jen v oblasti průměru, režie kdyby pracovala s propracovanějším scénářem, určitě by jí nebylo příliš co vytknout, ale ve výsledku ten film za moc nestál. Jako paranoidní thriller si nějakou chvilku vedl zdatně, ale pak přišel na řadu thriller, kterých je obdobného ražení hodně, s tím rozdílem, že valná většina se jich neodehrává v letadle. 40% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Podobne komorné a stiesňujúce ako ÚKRYT, ale tentoraz tu nie je Fincher, aby vykryl klišé a jednoduchosť scenára. Je tu však skvelá! Jodie Foster, ktorá hrá do kúta zahnanú ženu až nebezpečne skutočne. Napriek svojej hollywoodskosti sa tento filmík na skvelý (a pritom polobéčkový) NOČNÝ LET (Red Eye) nechytá... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velice slabé. Dějových chyb a kiksů je ve scénáři, jako děr v ementálu, nehledě na druhou polovinu filmu, která se dá nazvat jedním megaklišé. Herci naprosto nevýrazní a ani Jodie Foster mě tentorkáte tak úplně nepřesvědčila. První polovička filmu je ještě docela koukatelná. Potěší příjemně realistické pojetí chodu letiště a jistých zaběhnutých pravidel v letecké dopravě, které jsou občas vyzdvižena v popředí. Avšak všechny snahy o "realistický" thriller hatí připitomělý scénář. Technicky film překvapivě nic moc. Vnitřek letadla je naaranžovaný krásně, avšak venkovní záběry jsou přímo tragické. Jak by mohlo být letadlo černé? Bez jediného potisku té oné společnosti ? Těch nedostatků je opravdu pořádný zástup. Závěrečná scéna výbuchu je technicky zprasená a počítač je z toho přímo cítit (a není to poprvé). Kdepak toto opravdu ne. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Hlavně první půlka filmu mě nadchla, má skvělou atmosféru a buduje napětí. Výkon Jodie Foster také stojí za zmínku, protože jako máma "lvice", která bojuje o své mládě, je úžasná. Druhá půlka sice není tak skvělá, rozluštění zápletky bylo odhaleno možná příliš brzy, ale Peter Sarsgaard si se svojí postavou vskutku dobře poradil. V vedlejší roli (palubní kapitán) mě potěšil i Sean "Boromir" Bean. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po filme Non-Stop s Liamom Neesonom som dostal chuť, na ďalší tajomný let a natrafil som na tajomný let. Musím povedať, že atmosféra je celkom slušná, tak isto aj herecké obsadenie a príbeh, no miestami mi v tom filme vadili nič netušiaci cestujúci. Nechcem spoilerovať, ale keď si nikto nevšimne, že Jodie Foster bola na palube zo svojou dcerou. No čo už. 80% - 4* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)
  • Scény z berlínského letiště se ve skutečnosti natáčely v Lipsku. (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama