Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zamyslet se nad budoucností lidstva, tak na to má právo nepochybně každý z nás. Otázkou ale je, k čemu to je. Někdo říká - vidím ji optimisticky, jiný zase - pesimisticy, a b je správně, ale nedá se nic dělat, neb lidi jsou z pohledu vesmíru zcela bezvýznamné a nesmyslné bytosti, takže poč by si to nějaký meteorit na ně nenamířil či Slunce jednou nezačalo prskat a nekýchlo si a nezežehlo malou modrou planetku? ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Špatné obsazení, zajímavý nápad, horší zpracování a absurdní od začátku až do konce. Ovšem mluva roku 2505 a seriál " Au moje koule " mě dozajista pobavili, ale jak rychle jsem se k filmu dostal tak ho i opouštím a z Idiocracy se stala jen záležitost jednoho shlédnutí, které u mě bude brzy zapomenuto. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s milionem a jedním dalším vtípkem, který rozesměje každého kdo se nebude snažit tvářit vážně a dovolí Idiocracy nebýt trapnou komedií, ale jen komedií. Luke Wilson společně se scénáristy vládne celé komedii pevnou rukou. je to prostě super a hromada vtípků a alegorií na reklamy a nesmysly okolo naší civilizace vás prostě musí rozesmát minimálně každou desetiminutovku. Některé vtípky jsou trochu trapnější a lacinější, ale nic to na celkové vtipnosti neubírá pokud nejste proti podobnému humoru nějak očkovaní. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celková odlehčenost, která je tu servírována od začátku, prakticky nedovoluje, aby se to dalo smést ze stolu jako blbina. Skrz veselou komedii takový ne-nereálný výhled? Proč ne. Smál jsem se celkem dost, dokonce i věcem, co by mi v jiných filmech přišly přinejmenším nablblé, prostě všechno je funkční jak má být. V jedné části jsem se mi připomněla nedávná diskuze s jistými lidmi, kterou jsem musel projít, a proto dím, že jak je ten film humorný, tak je problém v něm zobrazený palčivý i dnes :) Není to na plných pět, ale je to na dost. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Až na ten protivný xicht Dakseše Prda to docela šlo. Ano, povedlo se. Nejvíce mne zaujala vize budoucnosti. Chtěli ji mít humornou a veskrze bizarní a tu fakt měli. Ale to je sporné – k tomu se dostanu. Vše se totiž odvíjí od premisy, že hloupí lidé plodí víc dětí, než chytří a tak je budoucí společnost složená pouze z pitomců. Tady ale klesá úsměv na tváři, protože to není žádná filmová fabule, to je brutální realita. Pitomcům je přáno, pitomci jsou za plození fakanů dokonce solidně od státu placení. A to nepřivádí na svět nějaké další poctivé platiče daní, nýbrž jen další příživníky. Kam to povede? No do Absurdistánu, pochopitelně. A stát je má rád, stát je dobře živí. ...Takže z komediální sci-fi se vlastně stává brutální dramatické postapo. Eee, pakliže vezmeme v potaz, že blbci ovládnou Zemi, tedy způsobí apokalypsu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)
  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama