Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostřílený mariňák Shane Wolfe už má za sebou celou řadu náročných úkolů, tentokrát ho ale čeká zcela výjimečný úkol, a to zajištění bezpečí pěti dětí zavražděného bezpečnostního experta ministerstva obrany. Shane je postupně donucen vyměnit svůj arzenál zbraní a potápěčských kombinéz za plenky a jídlo pro děti. Kromě zločinců musí zkrotit mladou rebelku Zoe, zasmušilého čtrnáctiletého Setha, osmiletou fanynku bojových umění Lulu, tříletého Petera, o dva roky mladšího Tylera a v neposlední řadě jejich excentrickou rumunskou pečovatelku. Přestože jsou pro něj běžnou rutinou smrtelně nebezpečné mise, jeho představa o přežití v drsných podmínkách dostane reálnou podobu teprve v okamžiku, kdy je postaven tváří v tvář každodenním rodinným povinnostem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Akční neherec Diesel se po vzoru svých osmdesátkových předchůdců pokouší o komediální kariérní odbočky. Podle očekávání to nebyla žádná sláva, scénář se mnohdy jeví jako z hlavy šílence, ale k mému překvapení Ochránce sporadicky dokáže vygenerovat nějaký ten fórek, a film celkově, při velmi uvolněné náladě, neublíží. Diesel herecky toporný, a on to prostě jinak neumí, jiní zase nepřirozeně přehrávají, snad jen dívčina Morgan York působí uvolněným a viditelně si své role užívá. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vinu Dieselovi už asi slzely oči z Riddickových kontaktních čoček a pustil se tedy po vzoru svých předchůdců mezi děti a divákovi z toho slzí oči taky pláčem. Neskutečně šablonovitý scénář na sebe vrší jeden gag za druhým, jejichž kvalitu by uvítali leda tak dramaturgové zábavných pořadů TV Nova, nudné režisérovo podání, které se navíc občas snaží „zavděčit“ akční scénou, které jsou však pro smích i když jsou myšleny smrtelně vážně, jako například úvodní záchranná mise, a mezi tím vším stojí holohlavá hora svalů, která umí svoje drsné charisma prodat mnohem lépe. Zůstává sice pravdou, že Dieselovi se mezi dětmi líbí a že přebalování, zpívání ukolébavek či přípravu snídaně si vyloženě užívá. Jenomže to vše se děje v neskutečně trapných a křečovitých situacích, za něž by se styděl i jeden policista, který šel do školky. Moje uznání by se ještě dokázalo přiklonit zhruba k první polovině, která je relativně zábavná (pokud samozřejmě chcete), jenomže ve chvíli „vzájemného porozumění a dohody“ to jde všechno do háje a s tím i poslední špetka humoru. Tisíckrát nastavená kaše, nespočetněkrát viděné finále, až v tom maglajzu člověk zapomene vnímat, že k tomu hraje vynikající hudba Johna Debneyho, která skvěle paroduje všemožné vojenské motivy. „Takže Vine, až budeš příště volit mezi zásypem dětského zadku a pistolí, nepokoušej se to kombinovat a vyber si jedno z toho ty už budeš vědět co.“ ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vin Diesel sice má ksicht a charisma neohroženého drsného akčního hrdiny, ale mě ze všech filmů, co jsem s ním viděl nejvíce bavil a zaujal právě v této komedii. Tahle komediální poloha mu sedla jak prdel na hrnec. Docela pohodová komedie, která nějak neohromí, ale dokáže zpříjemnit noční šichtu. 3,5* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $56miliónovTržby USA $113,086,868Tržby Celosvetovo $198,636,868║ Tak mal som to možnosť vidieť v kine a musím povedať že vo svojom rámci si to u mňa splnilo účel a koľko-toľko ma to pobavilo, trošku aj pripomenulo môjho moc obľúbeného Policajta zo škôlky(90%), tak že to beriem ako taký priemer, čo ma ani pri ďalších pozretiach neodradí aj vďaka prim opatrovateľovi detí Vin Diselovi. A režisér Adam Shankman práve tu už naznačuje, že v ňom viazol nejaký potenciál a ten aj zúročil v neskoršom Hairspray. "Miestamy celkom stráviteľná zábavka a občas príde aj na akciu aj keď len takú skôr pre tie deti aby sa moc nebáli." ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce, co chce, viděl jsem ho nedávno poprvé, a ačkoli tyhle filmy většinou házím do odpadního koše, tenhle mě už třeba kvůli rumunské (?) chůvě docela pobavil. Sice už víte na začátku, jak fillm skončí, že zlo bude potrestáno, drsný svalouš změkne atd., ale podle mě jde o docela slušnou oddechovku s pár docela dobrými gagy. A přiznejme si: i ten největší hltač nočních klubů na ČT2 občas nějakou takovou kravinou nepohrdne. Vždyť by se mu zavařil mozek :-) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (17)

  • Keď záporák v závere filmu po kopnutí odhodí pušku, Shane (Vin Diesel) ju v jednom zábere zdvihne, ale v ďalšom zábere z iného uhlu leží zbraň stále na zemi. (ČSFD)
  • Kapitán Bill Fawcett, v snímku ho ztvárnil Chris Potter, pracoval v Americké armádě během První světové války. Vydával zde humoristický oběžník pro členy své jednotky Captain Billy's Whiz Bang. Ten se stal základem pro vydavatelství Fawcett Publications, které má ve stáji kromě dalších časopisů a knih i komiksy s populárním Kapitánem Marvelem. (imro)
  • Při natáčení se stala i malá nehoda: Na scénu měl přijít kačer a klovnout Vina Diesela do ucha. Když se záběr opakoval potřetí, kačer asi usoudil, že něco dělá špatně, a místo krátkého klovnutí se do ucha zakousnul a nechtěl pustit. Diesel vyskočil, ale vydržel to až do konce dialogu. (HappySmile)

Související novinky

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama