Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vojtěch Kotek a Jiří Mádl. To vám bola svojho času velice populárna herecká dvojica pubertálnych mamľasov. V roku 2004 mali premieru ako "Snowboarďáci" a o dva roky neskôr, v roku 2006, sa objavili v spoločnom filme ako "Rafťáci" a tiež aj ako rockoví podvraťáci. Vždy to bolo v kostrbatej réžii bohovsky coolového trotla Karla Janák. No či už Mádla s koKotekom štylizoval do úlohy snowborďákov, podvraťákov či ako v tomto prípade nadržaných rafťákov, vždy sa mi to zdalo trapné, nezábavné a blbé. * ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Karel Janák, Tomáš Holeček, Jan Prušenovský .. Reklama na českou turistiku a pár sponzorských produktů. To jako hlavní zápor úvodem. Dále příběh - to samé co minule, jen v jiném balení a vodou tekutou, nikoli zmrzlou. Zápletka je jasná, být panic se nenosí a tak kluci vyráží zasunout, tentokrát k řece. Následné scény s holkami (nejhezčí z nich je Radka:)) jsou potom sice dosti naivní, ale některé trapasy určitě rozesmějí. Vtipných scén bylo mnoho, některé sice nefungují a ve výsledku působí hloupě, ale na několika místech jsem se vážně nasmál a upřímně, celkově jsem se dobře bavil a dá se říct, že o chloupek více než u Snowboarďáků. Hudební složka mi tentokrát nepřišla tak dobrá, zato spousta vedlejších postav rozhodně potěšila. Karel Janák je hravý režisér, ale tohle téma už je doufám vyčerpané a nedočkáme se eskapád kluků ještě na jaře a podzim. Z několika scén sice dýchá chlad loňského léta, během něhož film vzniknul, ale slunce tam také svitne a prohřeje atmosféru. Stejně je na tom i film jako takový - místy šedivý, místy krásně prosluněný.. 70%. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle byla opravdu muka. Otevřel jsem si svůj oblíbený nápoj Sprite a zvědavě číhal, co to na nás ten Janák zase připravil. Musím se přiznat, že ač jsem nic neočekával, byl jsem dost zklamán. Nepsané pravidlo kinematografie zní, že pokračování – i když za to bychom Rafťáky považovat neměli - musí být ve všech ohledech monstróznější než původní film. Uznejte sami, že je to nesmysl, neboť každý spíše ocení když je všeho tak akorát. To si ovšem Janák neuvědomuje a silně přitvrzuje. Ke starým známým – i když novým – postavám připisuje legračního klučinu, jehož vzor byl nejspíše Dennis známý jako postrach ulice, ještě legračnější babičku, nešetří ani na laciných vtipech – i když podle reakcí okolí nejspíše fungují – a aby toho nebylo málo přidává dívky, což je největší klad tohoto celého filmu. Ani režisérské zlepšení není patrné, právě naopak. Janák si pohrává s různými efekty, které snímek ještě více narušují, neboť jsou použity v naprosto zbytečných chvílích. Musím se přiznat, že na rozdíl od některých zdejších uživatelů, jsem se pár vtípkům zasmál, i když to byly zrovna ty chvíle, kdy celý sál hrobově mlčel nebo konstatoval, jací jsou hlavní hrdinové blbci. No celkově vzato se jedná o další pokračování Kameňáku s novými postavami, které nekazí jen špatný scénář, ale také špatné herecké výkony, ubohý děj, nezajímavá režie, trapné vtípky a Dominik Hašek. 20% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nakonec jsou Rafťáci lepší než Snowboarďáci. Kotek s Mádlem už tak trapně nepůsobí a dokonce se jim povedlo i pár vtípků. Vtípky se dařily i jiným a vedlejší postavy zahrály také dobře (spící ožrala, plavčík, babička...). Freimanová se Šteindlerem také nezklamali... Dokonce bylo i přeholkováno, což se mi samozřejmě líbilo, i když pochybuji, že bych narazil na tolik hotties pohromadě. Hudební stránka za moc nestojí, kamera s režií taky ne, vše ale vyvažuje slušný spád a příjemné prostředí. Janák svou další teenage komedií nic nezkazil, naopak, upustil od trapnosti a celkově se o hvězdičku polepšil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rafťáci nejsou zas tak špatným filmem až na to, že v zápletce je tzv. na oko stejný se Snowboarďáky. Celý film při sledování srovnáváte s ním ale nakonec zjistíte, že i když je zápletkově totožný dá se ze scénáře ještě něco vytlouct. Ač se ve filmu objevilo plno známých herců neherců (D. Hašek) nejvíce se mi z herců co měli ve filmu jen pár vět líbil Čtvrtníček, který mě po dvou větách s jeho nechápavě blbým ksichtem dokázal rozesmál :o) Akorát tvůrci mohli opustit trochu reklamy (Sprite, kterého tam bylo až nenápadně hodně a internetový portál Seznam) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy Radka (Tereza Voříčková) přelézá na Kašperku záchody, přeleze na pravý záchod, později však vyjde z levého. (G3niu5)
  • Pro snímání akčních sekvencí v rozbouřené vodě vyrobili filmaři speciální konstrukci na raft. Na ni pak zavěsili kameru, jejíž pohyb se tak stabilizoval. (Specs)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama