Reklama

Reklama

Zrození naděje

(neoficiální název)
  • Velká Británie Born of Hope

Obsahy(1)

BORN OF HOPE je fanouškovský film, volně šířitelný na internetu. Vypráví příběh Arathorna a Gilraen, rodičů Aragorna. Ve filmu potkáme také malého Aragorna, elfí bratry Elladana a Elrohira, nebo jeskynního trola. Zajímavostí je, že se na vzniku podíleli členové Weta Workshop, studia, které pracovalo na PÁNOVI PRSTENŮ a nyní bude pracovat na HOBITOVI. Podobným filmem je i HON NA GLUMA. (Kwandar)

(více)

Recenze (78)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film nelze srovnávat s trilogií Pána Prstenů, bohužel ubránit se srovnání na druhou stranu nejde. Na amatérský film je to výborné po všech stránkách a zaslouží si maximální hodnocení. Nicméně pořád jde jen o amatérský film, který nesahá trilogii ani po kotníky. Není to špatně, naopak je to vzhledem k rozpočtu logické. Udělit maximální hodnocení by ale bylo nespravedlivé. Tři hvězdy budou akorát. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Stravitelnější než Hunt for Gollum, alespoň pro mě. Občas trochu překombinované, ale oceňuji snahu udělat to víc po svém, než jen tupě kopírovat styl, jakým byl natočený Pán prstenů. Bylo to krásně středověké, spíš převyprávěná pověst než fantasy, ale přesto zahřála u srdce přítomností známých jmen i postav. ()

Reklama

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Další amatérská výprava do středozemě nám odvypráví starý příběh o setkání Arathorna a Gilraen,kteří přivedli na svět Aragorna.Příběh vypráví o statečnosti hraničářů jejich životě a jechi prvotnímy problémy s nájezdy skřetů.Výborná a za zmínku stojí akční stránka filmu hlavně tedy pak ona konečná obrana vesnice.Občas film působí zdlouhavě,ale tvůrci nás chtěli co nejvíce seznámit s historiií středozemě.Výborně natočené až se mi nechtělo věřit že jde o amatérský fanfilm.Hudba střih i dokonce herecké umění je opravdu na hranici profesionální úrovně-někteří profesionální režiséři by si měli brát velký příklad jak se dělá film.Hodnotím na plný počet právě s nadhledem že se jedná o fanfilm. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Největším nedostatkem filmu není amatérské pojetí, nedostatek peněz na výrobu nebo nevýrazní herci ale nedostatečná hloubka a propracovanost filmu. Jsem fanoušek Tokienovy tvorby PP jsem samozřejmně vyděl, Hobita už také... a tak jsem se zajímal o tohle. A protože je tenhle film podávaný hlavně pro fanoušky, čekal bych mnohem, mnohem, MNOHEM více informací, zajímavostí. Prostě takový polodokument a životě Aragornových rodičů a Důnadánů v zaniklém království Arnor. Bohužel jsem dostal pouze milostný trojúhelník a několik chabých soubojů. Za mě 50% ()

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Jako třeba v případě Hunt for Gollum, poměr cena-výkon je základním měřítkem kvality fanouškovských amatérských filmů tohoto střihu. Tenhle je hezky udělaný, pokrývá dosud nezfilmovaný zajímavý úsek příběhu a za to si zcela právem vysluhuje 4 hvězdičky. Největší minus ve zpracování je, že Arador, a většinou i Arathorn, úzkostlivě lpějí na nošení koruny, a to často, i cestou do terénu za skřety - vypadá to velmi divně. Ale celkově výborný dojem! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Kate Madison, režisérka a jedna hlavních představitelek snímku, zastávala mnoho dalších funkcí při natáčení. Mimo jiné film produkovala a podílela se na scénáři či kostýmech. (gogos)
  • Barahirův prsten, jenž Sauron (Sala Baker) hledá, byl skutečnou chloubou Dúnadanů. Byl to největší poklad královského rodu, podle kterého se dalo poznat, kde potomci králů přebývají. (ricky4)
  • Film se natáčel mj. v národním parku Snowdonia ve Velké Británii. (ricky4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno