Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ano, několik vtipných momentů se opravdu najde, ale většinou jsem si říkal "Co to sakra?". Remake pro mě nudného originálu se prostě nepodařil. Můžu z toho vinit hloupý scénář, ale i Steva Carella, protože není třeba se tvářit jako blbeček a mluvit jako blbeček abych dokázal pobavit. Zach Galifianakis taky nezafungoval. Největší průser je ale samotné vyvrcholení filmu v podobě večeře. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Guion, Michael Handelman .. Tento film to má, ostatně jako většina rimejků úspěšných snímků - v očích znalých diváků především, hodně těžké. Ale pokud se oprostíte (či neznáte) od originální Le Diner de cons, pravděpodobně si u tohohle amerického snímku nejenže nezanadáváte, ale pravděpodobně vás i slušně "poamericku" pobaví. V mém případě se zadařilo a pro ty, kterým jde do komediální noty výrazným způsobem Steve Carell, mohou počítat ještě s jednou hvězdičkou k dobru! Pro mne on není tou ideální komediální star, ale ty tři hvězdičky mi tam šperkovala pro změnu příjemně střelená (jen do malých rolí zatím obsazovaná) Lucy Punch. 70%. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Zase jedna o kamarádech a o objevení toho kousku dobra uvnitř sama sebe. Jako by to nestačilo v předchozích osmadvaceti komediích. Je to tak střídavě oblačno až polojasno, nemůžu říct, které okamžiky převládaly, ale zasmál jsem se sotva dvakrát! Tedy, nejde o nic hrozného, trpět při sledování vypreparovaných myší neusnete, ale zábavu si představuji trochu jinak. Uvidíme, jak dopadne pokračování, Blbec k snídani, Carell už preparuje další zvířata... 40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi, když Američani kopírují originály, ale tenhle film mě, i přesto, zaujal na první pohled. Můžou za to především dva herci - Chris O'Dowd, Zach Galifianakis. Kvůli těm dvoum jsem si to pustil a tu přepálenou stopáž přežil. Fakt je, že ta by mohla být daleko kratší. Začátek a půlka filmu je vlastně obrovská a nezáživná nuda, která se ale pak na samotné večeři výborně rozjede. Zach je ve svém živlu a Chris pár hlášek utrousí. Nicméně ve výsledku je hlavní tahák právě Zach, který je v dnešní době komediant první třídy. Nakonec jsem nelitoval. Za samotnou večeři to stojí vidět, i když je zbytek nuda až to hezký není. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, posledních 30 minut jsem nemohl zastavit smích, ale jinak zbytek je bohužel tragická nuda. Idiot v podání Steve Carella je famozní, dokáže svojí debilitou nasrat do té míry, že přemejšlíte o vypnutí, Zach Galifianakis podává svůj standardní výkon, Paul Rudd je démon a Stephanie Szostak je krásná jak obrázek, ale ani to nestačí na víc než tři hvězdy. Škoda, docela zklamání, čekal jsem, že to bude podobná nakládačka jako třeba I love you, Man nebo Forgetting Sarah Marshall, kde si Paul solidně zařádil, ale bohužel....... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)

Reklama

Reklama