Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Guion, Michael Handelman .. Tento film to má, ostatně jako většina rimejků úspěšných snímků - v očích znalých diváků především, hodně těžké. Ale pokud se oprostíte (či neznáte) od originální Le Diner de cons, pravděpodobně si u tohohle amerického snímku nejenže nezanadáváte, ale pravděpodobně vás i slušně "poamericku" pobaví. V mém případě se zadařilo a pro ty, kterým jde do komediální noty výrazným způsobem Steve Carell, mohou počítat ještě s jednou hvězdičkou k dobru! Pro mne on není tou ideální komediální star, ale ty tři hvězdičky mi tam šperkovala pro změnu příjemně střelená (jen do malých rolí zatím obsazovaná) Lucy Punch. 70%. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Fr.originál z roku 98 je z mých nejoblíbenějších komedií.Sice jsem nepochopil natočení remaku,ale američani asi vážně než aby četli titulky,natočí si to sami:) Zvědavost mi nedala a musel jsem to zkouknout-a můžu říct že nelituju.Základní schéma je zachováno,ale jinak je nový blbec dost jiný.Ten fr.sice působil přirozeněji,ale Carell naštestí působí komicky a jeho blbost mě rozesmála.Ve dvojici s Rudem,který zase umí "hrát oběti" jim to sedlo.Z celého filmu je nakonec nejhorší závěrečná večeře-představení blbců,která působí dost trapně a vynuceně,jak z nějaké nepovedené grotesky. Resumé je,že na orig to nemá,ale na pobavení stačí:) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého základom bola úspešná francúzska komédia a ktorého pretvorenie v komédiu americkú postráda akéhokoľvek ducha. Ústredná zápletka je všedná, bez nejakých výraznejších odmien, prekvapivých zvratov, alebo pamätných scén. Je pravda, že vo filme sú postupne prezentované drobné vtipy, ktoré ako celok pôsobia uspokojujúco, hlavne preto, lebo odrádzajú vašu pozornosť od neustáleho sledovania hodiniek, dúfajúc že to všetko čoskoro skončí. Roach je režisér, ktorý dokáže pracovať z humorom a aj dokáže vytvoriť humorné postavy. Bohužiaľ to čo fungovalo v Austinovi Powersovi, tu nefunguje. Ale zase úprimne to nikto ani nečakal. Trocha to len zamrzí, lebo Rudd aj Carell majú za sebou kopec lepších filmov a tu podávajú veľmi všedný výkon. Ale znova podotýkam, ako celok uspokojujúce. Hlavne neporovnávať z pôvodným filmom. Americký film má veľa nedostatkov a k dobru mu slúži to, že sa ich nesnaží skrývať. Naopak sa snaží z miest ktoré fungujú vyťažiť čo najviac. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Zaujalo mě od režiséra filmu Fotr Je Lotr ten se my líbil tak jsem šel do toho. Francouzský originál jsem neviděl ani mě nějak neláká ale tahle verze se my líbila. Některé vtipy mají smrtící kadenci a celkově to považuji za nadprůměrnou komedii. Jediné co mě zklamalo byl konec to už bylo moc velké moralizování kdyby to šlo v stylu většiny filmu dal bych 5 hvězd ale takhle jen 4. Některé ty scény jsou tak stupidní až to bolí ale v tomto filmu je to podané a umístěné tak že je to vtipné :-). ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Originál tu slouží jen jako lehoulinká předloha. Uznávám, že je, co se týká dialogů, nápaditější a inteligentnější, jenže nemá takové herecké persony, a už vůbec nemá tolik vtipu (ano, a nemá ani tolik trpaností). Jenže tohle prostě úžasná prdel. Lituju, že jsem viděl zatím pouze s dabingem, ale i tak moji oblíbenci nezklamali. Steve Carell vypadá strašně, ale na jeho hraní ňoumy jsem si během filmu zvykl, a začal mě dostávat i těma strašnýma grimasama. Hooodně mě potěšil "ajťák" Chris O'Dowd jako slepý malíř a šermíř. Takové vtipy prostě originál ani zdaleka nevykouzlil. Do těch pubertálních vtípků ale autoři zapojili i věci, u kterých jsem si prostě musel několikrát říct, že to nenapsalo žádné tupé hovado (jak by každý u podobné americké předělávky očekával). Přesně je určeno, co má být na těch "idiotech" vtipné, a co má naopak vzbudit soucit a nebo uznání. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)
  • V čase 1:36:44, kdy při večeři dva „blbci“ předstírají souboj, „vytáhne" Therman (Zach Galifianakis) z výstřihu ženy ve fialových šatech „granát“ a hodí ho po Barrym (Steve Carell). Ovšem ten v té chvíli také stojí vedle stejné ženy ve fialových šatech. (HonzaR.)

Reklama

Reklama