Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oddechová komedie ze studentského prostředí vypráví o nečekaném předvánočním dobrodružství, při němž si sedmnáctiletý Jake uvědomí skutečnou hodnotu rodinného zázemí. Jake patří k těm nezodpovědným mladíků, kteří si nemusejí připouštět žádné finanční starosti. Raději než domů, kde na něho čeká starostlivý otec a dvě milující sestry, by si chtěl vyrazit s přítelkyní na pláž za sluncem. Jenže Ellie chce strávit Vánoce v rodinném kruhu a Jakeův otec, aby syna nějak přilákal domů, mu slíbí vysněné auto. Má jedinou podmínku – Jake musí dorazit na Štědrý večer nejpozději do šesti hodin. (HBO Europe)

(více)

Recenze (37)

honajz2 

všechny recenze uživatele

EDICE VÁNOČNÍCH FILMŮ, FILM 7/7. Tak jsem si na závěr nechal skutečně to nejlepší, ale bohužel i to nejhorší. Už od začátku jsem s tím měl docela problém, protože hlavní hrdina Jake mi byl dost protivný a čím víc něco řešil a čím víc se snažil dostat celkem hnusnými způsoby z problémů, tím víc mi byl nesympatický. Dost mě to minulo i humorem, ostatními postavami, Jakeovými zážitky a prostě mi to celé přišlo hlavně dost otravné. Určitě za to mohl z větší částí Jake, ale i ten prapodivný kamioňák nebo zájezd babiček tomu dodal pár dalších hřebíčků do rakve. Nebýt pár dobrých nápadů, hudby, road movie prvku a příjemného rodinného poselství, asi to dost zkritizuji, protože mě to nejen nezaujalo, ale zároveň si myslím, že to moc nefunguje ani jako komedie. Ani jako ta průměrná, na kterou se člověk podívá, má z ní více čí méně příjemný zážitek, ale do dvou týdnů si na ní ani nevzpomene. A přitom to mohlo být fajn, jenže v tomhle podání skutečně není. Slabé 2* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď je leto v plnom prúde a vonkajšie teploty atakujú tridsať stupňov, zalovil som vo svojom videoarchíve a vyhrabal z neho film z vianočnou tématikou. Mal som chuť na nejakú pohodovú, nenáročnú, vianočnú komédiu. Moja voľba padla na snímok "Na Vianoce budem doma" (I'll Be Home for Christmas) z produkcie filmovej spoločnosti Walt Disney Pictures, ktorý v roku 1998 natočila režisérka Arlene Sanfordová. Svoj účel to splnilo. Bolo to také malé letné pripomenutie Vianoc. Jednoduchá americká vianočná komédia v štýle road movie. ** ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak toto je další z několika vánočních filmů od studia Disney. Tento film je zajímavý v tom, že spojuje hned několik žánrů najednou. Já jsem tedy, musím se přiznat, ještě takto mnohožánrový vánoční film neviděl. Takže v první řadě, jak už napovídá název, je to film vánoční. Dále je to film bezesporu rodinný (to je zase jasné z toho, že je to film od Disneyho). Zároveň však může tento film fungovat i jako teenagerovská komedie (hlavnímu hrdinovi je 17 let). A tím posledním žánrem, do kterého film spadá, je road-movie. Hlavní hrdina je totiž téměř po celou dobu filmu na cestě domů a vystřídá celou řadu dopravních prostředků a potká všelijaké lidi. Takže sami vidíte, že film v sobě kloubí několik žánrů, a díky tomu může oslovit více diváků. Já se tedy každopádně velice bavil a nechápu, že jsem si ten film pustil až teď, když už ho mám nějakou dobu nahraný z TV. Hlavní hrdina mi byl velice sympatický, stejně jako jeho dívka v podání úžasně svůdné Jessicy Biel. Jinak dějově je to velmi primitivní film, který je však zároveň nápaditý a velice vtipný. Já jsem se tedy alespoň bavil a celý film jsem si užil. Od filmu jsem měl velká očekávání a rozhodně mne nezklamal. A o příštích Vánocích si ho stoprocentně pustím zase. Je to za čtyři hvězdičky. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční komedie, která si neklade vyšší cíle než pobavit a navodit pohodovou předvánoční atmosféru. V mém případě se ji to podařilo. Kdo hledá poetiku a hlubší vánoční poselství bude zklamán. Zábavné putování smůlou stíhaného kluka na zimní prázdniny domů je provázeno řadou humorných příhod a komických situací. Příjemní herci, kouzelná vánoční výprava a očekávaný konec. Dobře jsem se bavila už párkrát a doufám, že za rok budu zase. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Vánoční trochukomedie o náctiletém klukovi, který cestou napříč Amerikou, aby se dostal na svátky včas domů, dospěje v mladého muže. Jenže tento film je opravdu spíš pro náctileté, čemuž se nejvíce podobá úvodních patnáct minut z prostředí střední školy. Potom je to taková road movie, která mě (i před svátky) bohužel moc neokouzlila. Jako daleko zábavnější bych doporučil "Interstate 60", ale i "Graceland". Ano výše uvedené jsou spíš pro starší než náctileté. Z tohoto důvodu k tomuto filmu nemohu mít výhrad. Zdá se, že jsem překročil věk, kdy ještě akceptuji všechny filmy pro náctileté. Před Vánoci bych ale tento film doporučil i proto, že zde může divák vidět ještě osmnáctiletou Jessicu Biel. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Filmované v kanadských městech Vancouver, Canmore a americké Kalifornii. (Lumberjack)

Reklama

Reklama