Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (437)

Němi 

všechny recenze uživatele

Co se tváří zpočátku jako nadějný sci-fi / horor mix na vlně Vetřelců a jim podobných, je ve skutečnosti vztahové drama bez kouska soudnosti, které ke všemu nestandardní situaci (mutanta) jen využívá jako omluvu pro explicitní emoce a psychologizaci jak z telenovel. Natali selhává kam se podívám. Atmosféra je nulová, scénář nablblý, z jinak kvalitních herců udělal trotly, a co je nejhorší - stěžejní momenty, kdy má divák asi nehnutě zírat, jsou k smíchu víc, než kdejaká současná parodie. Navíc snaha udělat ze své mutantky objekt animálně přitažlivý nevyšla tak strašně moc, že degraduje i ty kousky děje, které mohly být teoreticky působivé. __ 1,5* ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na jeden večer, kdy nic lepšího na hororo-scifo poli se nenajde, člověk od toho nic nečeká a je zrovna v benevolentním rozmaru, se to dá. Vyskytuje se tu klasickej zádrhel, kdy obsah, plakát i název evokujou scifi-horor o mutantovi a ve výsledku se jedná o dost divnej rodinnej film s mutantem, kterej - a je možno to brát jako SPOILER - za celej film prakticky nikoho nezabije, a když už, tak tomu není věnovaná moc pozornost, a film, kde je mutant a nikoho nezabije, je prostě tak trochu mimo. KONEC SPOILERU. Není to ale zas taková nuda, film je to celkem zajímavej, herci patří k těm lepším, i ta herečka, co hrála mutantku, byla dobrá. Takže není vyloučeno, že to může někoho zaujmout ještě víc, než mě. (A naopak). ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Delphine Chanéac je tak úžasný... zvířátko. Její herectví propůjčuje raněnému kukuči předzvěst dravce a tím pádem i krásně sexy napětí kdykoliv se objeví na plátně. Zbytek filmu tvoří neustálé dohady o právu člověka hrát si s (lidským) DNA a schopnosti nést si zodpovědnost za stvořené, nicméně zajímavější je spíše mateřsko-milenecká linka. Škoda jen toho závěru, kdy se Splice promění ve splašený pětiminutový slasher (a vůbec mu to nesluší, pche). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

"komentář může obsahovat náznaky, které vám ale zážitek ze sledování zkazit nemohou, protože ten film je sračka" Film sleduji dlouho, různé předpremiérové ukázky na netu, postery i trailer. Vše připravovalo na téměř revoluční sci-fi-horor, který se zaryje hluboko do kůže a nevyleze. Netrpělivě jsem očekával podobnou pecku, jako Pandorum, jak šeredně jsem se mýlil. Zprvu je nutno podotknout, že film není nikterak originální, představuje pár, který experimentuje a mění DNA různých zvířat, aby ve výsledku dostal mutanta, z kterého získá důležité látky. Žádné zdokonalování lidské DNA, jak bylo slibováno, zkřížení člověka byla spíše náhoda, než záměr. Čekal jsem laboratoř plnou Ripleyové ve Vetřelci: Vzkříšení, ale toho jsem se pochopitelně ani dočkat nemohl, protože vše, co tvůrci naslibovali, nedodrželi. Jestli čekáte od stopáže 5 minut akce, chcete hodně, akce je celkově minutu a to tak ubohá, že jsem se málem podělal. Čekal jsem, že mutant bude v celém filmu vykazovat přímé ohrožení minimálně pro své okolí a v nejperverznějších představách, pro celé lidstvo, hovno, riziko mohla pociťovat maximálně kočka. Tohle není horor, ale ubohé manželské drama. Pro milovníka akčního sci-fi, případně inteligentního sci-fi s kvalitním scénářem, naprosto neodpovídající. 40% 26.07. 2010 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za prvé - je to pekne nechutný film (nie že by to bolo mínus), za druhú - je škoda, že režisér s tohoto filmu nevyťažil viac, pretože tempo je dosť uťahané aj keď film je v podstate zaujímavý od začiatku do konca, ale dalo sa tam dať ešte kopa iných vecí aby zaplnil tu nudu a za tretie - je to neuveriteľne plytký film, čo je škoda. (čo je v podstate rovnaký bod ako druhý).Zhrnutie - dobrý, ale nedotiahnutý film do konca. Škoda, že Guillermo del Toro sedel iba producentskej stoličke. 65% - 3* ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Oči dospelej Dren (Delphine Chanéac) sú skutočne herečkine. Priestor medzi jej očami bol digitálne rozšírený, aby vytvoril tento zvláštny efekt. (belinko)
  • Delphine Chanéac si kvůli roli Dren oholila hlavu. (-bad-mad-wolf-)
  • Snímek měl premiéru 6. října 2009 na filmovém festivalu Sitges. Získal zde cenu za "Nejlepší speciální efekty" a cenu za "Nejlepší filmu roku". (Terva)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama