Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 2

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (437)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Kostky asi nešel čekat normální film. Nicméně, když jsem si před rokem přečetl obsah tohoto filmu, tak jsem se upřímně těšil, protože to zavánělo celkem slušným hororem. Horor se nakonec vážení nekoná, tedy pokud se jedná o vytvoření husté atmosféry. Pokud bych měl film charakterizovat tak asi jako mimořádně zvrhlý. Naši vědci příjmou výtvor svého experimentu v podstatě za své dítě, pak se s ním vyspí Brody, na závěr tvor který změní pohlaví znásilní Sarah Polley. No prostě nechutnost střídá nechutnost. Jinak povedené akční finále trvá asi 10 minut. Mutant je lepší a s Alienem prosím rozhodně nesrovnávat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Párek vědců stvoří mutanta, který má geny člověka, zajíce a včely. Mutantní dáma roste jako z vody a začnou se jí bouřit hormony, což bude mít za následek nevypočitatelné chování. Jednou se chová jako fracek, podruhý zabije kočku, pak se chce pářit. Prostě typická puberta... Na kdovíjakou úchylárnu bych to teda neviděl. Spíš to považuji za netradiční love story na pozadí vědeckého experimentu. Kdo ví ale, jak to ve skutečnosti je. Možná ani režisér nevěděl, co chtěl vlastně natočit. Rozhodně mě to teda zklamalo a těch 100 minut mi připadalo jako dvě a půl hodiny. To si Brody nezasloužil. U mě za 4/10. ()

Reklama

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

No ty krávo, to jsem se zase ve filmovym světě něčemu přiučil. Mám rád sci-fi, ale občas jsou nápady, který by se točit neměli, protože se natočit nedokážou. Pak to dopadá tak, jako třeba právě s tímhle filmem, kvůli kterýmu už na slovo Splice nikdy nezapomenu, i když pořádně ani teď nevím, co vlastně znamená. A popravdě to vědět ani nechci. Nerad bych mu ale vzal technickou stránku filmu, ta špatná není. Jenže...a teď budu spoilerovat, a naprosto záměrně, když se na obrazovce objeví mutant, kterýho si stvoří dva vědci, mimochodem manželé, a ten mutant nejdřiv ošuká chlapa, pak umře a pak se z něj stane chlap a ošuká tu doktorku a pak chcípne, tak je na tom filmu něco špatně. Každopádně dokud neuvidíte, neuvěříte. Já z toho měl trauma celej večer a nedokázal jsem pochopit, proč se do tak vostrýho sci-fi vůbec někdo pouštěl. A abych se přiznal...ještě víc nedokážu pochopit zdejší hodnocení. Jasný, technická stránka je ok a nápad by tu byl...Ale já prostě takovou píčovinu nedokážu hodnotit objektivně. Už jenom proto, že si myslím, že hodnotit něco objektivně je kravina sama o sobě. A zajímalo by mě, jak na ten film nahlíželi lidi, co to tu ohodnotili víc jak třemi hvězdičkami. Hlavně u té poslední scény, která burcuje jako svině. Já v tu chvíli snad zapomněl i polykat sliny. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Kde končí věda a začíná hraní si na boha? Omlouvání si a lhaní si do kapsy, že když ne MY, tak někdo jiný zcela určitě. Další návrat do 80 a 90 let - Nataliho malá, milá noční můra drnkající na dramatičtější notu, protože zde skutečně není čeho se bát, jen onoho osobního fatálního selhání a boj s všudypřítomnou a vlezlou minulostí, přítomností a nejasnou, byť podvědomě temnou budoucností - a kdo by opovrhl jedním vlastně vyšlechtěným mutantím trenažérem →DREN← ( zaručeně hit budoucích Vánoc ) suplující rodičovství. Může být žena týraná v dětství dobrou matkou? Tohle snad ani neměl být horor, ale alegorie. Natali selhal? v řadě věcí, ale pořád jeho film dokáže mrazit a vršit na sebe pěkné obrázky, zajímavé nápady a i na ty úchylnosti nakonec dojde řeč ( mutantí sex na několik způsobů a v obrácených gardech, kdo by to byl od SPLICE čekal ). Guillermo Del Toro je z celku cítí víc, než by se možná slušelo. Jen, kdyby expozice netrvala hodinu, po níž následuje obrovský rozjezd a velmi brzký konec ( syndrom Já, Legenda ) s poměrně milým twistem na závěr. Ale i přes to, je SPLICE ukuchtěno z mně chutnajících ingrediencí a končící velmi podobně, jako jeden devadesátkový horor. Takže sympatie a u mě dobrý. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jako odlehčenou Godzillu - genové pokusy, zdrhne jim to a bude zabíjet lidi. Ne, není to akční. To, co stvoří, budou dál zkoumat. A člověka jako já, který není proti klonování, film trochu nahlodá, je vážnější. Jen jsem čekal jiný vývoj před samotným závěrem, to mě trochu mrzí. # Tvůrce nechal otevřenou cestu k pokračování, uvidíme... # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 2 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Vlasy Vincenza Nataliho počas natáčania zošediveli, zrejme preto, že išlo o tak vyčerpávajúce natáčanie. (belinko)
  • Napriek tomu, že vo filme stvárnila náhradnú matku a dcéru, Sarah Polley je v skutočnosti o 2 mesiace mladšia ako Delphine Chanéac. Obe herečky sa narodili v roku 1979. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno