Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 1

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (439)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úplně špatné to nebylo, pákrát jsem si dokonce (příjemně) vzpomněl na Scottova Vetřelce nebo Mouchu, EXistenZ či Nahý oběd od podivína Cronenberga, ale ten nápad, že vědec s vědkyní začnou mutanta naprosto nezodpovědně vychovávat jako vlastní dítě, jsem opravdu strávit nedokázal. Příšerka pak může vypadat sebelépe (a špatná rozhodně nebyla), jenže když tomu, co se děje ve filmu, člověk prostě ani na chvíli nevěří, je všechno zbytečné. Dvě a půl hvězdy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, na co tu vsichni tak nadavaj, me to nijak nesralo. Sice je fakt, ze nez horor to spis pripomina drama, nicmene drama radne uchylny a atmosfericky, takze se mu da odpustit i tech par stupidnich scen a nijak originalni pribeh. Na zaver to navic precejen nadech hororu ziska. Co se tyce hercu, Brody je zaruka kvality a prekvapila me Chaneac, ktera, ackoliv trikama (a to docela povedenejma) hodne zmenena, stejne dokaze bejt jako mutantka vcelku sexy. Sice jsem dostal neco jinyho, nez jsem cekal, ale i tak jsem se u filmu solidne bavil. Lepsi 3*. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Párek vědců stvoří mutanta, který má geny člověka, zajíce a včely. Mutantní dáma roste jako z vody a začnou se jí bouřit hormony, což bude mít za následek nevypočitatelné chování. Jednou se chová jako fracek, podruhý zabije kočku, pak se chce pářit. Prostě typická puberta... Na kdovíjakou úchylárnu bych to teda neviděl. Spíš to považuji za netradiční love story na pozadí vědeckého experimentu. Kdo ví ale, jak to ve skutečnosti je. Možná ani režisér nevěděl, co chtěl vlastně natočit. Rozhodně mě to teda zklamalo a těch 100 minut mi připadalo jako dvě a půl hodiny. To si Brody nezasloužil. U mě za 4/10. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zrůdička, která měla něco do sebe, ale to je tak vše. Pár scén docela ušlo, atmosféra žádná a děj také žádný zázrak. Na uspání ideální horor, nebo spíš unavení. Neusnul jsem. To ale díky scéně, kde si to zrůdička rozdávala s Adrienem Brodym. Řekl bych, že šlo o nejnapínavější scénu z celého filmu .. 4/10 = 42% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

On to je opravdu tak trochu spletenec poměrně laciných žánrových motivů a la Mutant, ambiciózních vědců a snahy udělat z toho pulpového tématu něco, co se tváří seriózně a stojí bezmála na půdě artu. Musím říct, že mě tahle symbióza moc nepřesvědčila, ona ta mutantka vypadala dost brakově a všechny ty sexuální vztahy mezi hlavními protagonisty byly tak nějak laciné. Je to ale slušně herecky obsazené, se zajímavou trikovou stránkou, nicméně Cronenberg kdysi točil podobné filmy zajímavěji, úchylněji, provokativněji. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Dren (Delphine Chanéac) v celém filmu vysloví pouhá dvě slova. (-bad-mad-wolf-)
  • Zkratka vývojové společnosti ve filmu je - NERD. Českým ekvivalentem tohoto výrazu je slovo „šprt“. (Nathaniell)
  • Vincenzo Natali chtěl film natočit hned po snímku Kostka (1997), nicméně technologie se mu tenkrát nezdály dostatečně na výši. Nápad si tak schovával více než deset let. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama