Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Uprchlík" patří k mým oblíbeným filmům a tak jsem byla zvědavá, jak mě osloví parodie. A hovno, hovno, zlatá rybko: narážky na jednotlivé scény jsem sice bez problémů poznávala, ale nerozesmály mě zdaleka tolik, jak jsem doufala. Pár uchechtnutí ze mě našlo cestu ven, ovšem mnohem méně často, než by bylo žádoucí. Možná jsou na mě dvě nielsenovky v jednom týdnu prostě moc. 49% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších paródií, čo som videl. Leslie Nielsen naozaj vie zahrať tieto role a naozaj sa na to hodí. Do takejto paródie sa hodí naozaj asi len Leslie Nielsen, bez neho by to bol pre mňa skoro prepadák, preto pre tých čo majú radi jeho humorné scénky, je tento film nutnosť a aj po rokoch sa neopozerá a dá sa na neho s istou dávkou nostalgie pozrieť. Pamätám si z detstva, že sa mi vo filme strašne páčila Kelly LeBrock. Je tu fakt sexy. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejpovedenějších parodií s charizmatických bělovlasým dědou Leslie Nielsenem. Několik trefně parodovaných filmů v čele s Uprchlíkem (kterého jsem viděl až později) dává dohromady velmi nadprůměrně vtipnou a zábavnou hodinku a půl. Richard Crenna si užíval roli "nadměrně přemýšlivého až geniálního" agenta FBI (v Uprchlíkovi Tommy Lee Jones) a srandista Nielsen tradičně taky na výbornou jako "uprchlík" (v originále nezapomenutelný Harrison Ford). Ikdyž jsem Utopence viděl už několikrát, stále spolehlivě pobaví. "Průměrná délka kroku u dospělého člověka činí 1 metr a 26,5 cm pokud nosí trenýrky, 1 metr a 24 cm pokud se omezil pouze na slipy." ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Parodie, kde se některé věci celkem i povedly. Oproti novějším parodiím je tu všechno v takovém tom starším duchu Bláznivých střel, kdy není humor čerpán z fekálností. Bohužel snímek v mých očích sráží různé až moc velké nereálnosti, které zrovna nějak extra vtipné nejsou, a přitom ruší celkový výsledek; Teď mě napadá třeba scéna se splašenou lokomotivou či letadýlkem. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)

Reklama

Reklama