Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nuda.Sice je zde skvělých herců jak samotného sněhu,ale dějově celý film uplynul bez jediné jiskřičky čehokoliv živelného.Jediné,čím Zmražená pojistka vyniká,je "ledová" atmosféra,ale tu nevytvořil nikdo jiný,než právě samotná zamrzlá příroda.To,co se v ní ovšem odehrává za příběh je nemastná,neslaná fraška,která nevytvořila ani úsměv na rtu,ani napětí,prostě se mnou,jako s divákem,nedokázala udělat vůbec nic.Závěr se pak zvrhnul snad až do jakési parodie,na mě zkrátka tento snímek vůbec ničím nezapůsobil a jako černá komedie prostě nefunguje. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mile milý snímek, ve kterém se sešla veleslušná herecká plejáda. Oscaroví herci Robin Williams a Holly Hunter, na prestižní cenu nominovaní (Woody Harrelson) nebo ti, kteří si nominaci minimálně zaslouží (Giovanni Ribisi). Čestný podnikatel Paul, jehož cestovka zrovna dvakrát neprosperuje a manželka nemluví zrovna dvakrát slušně, je před zásadním rozhodnutím, které mu může vynést slušný balík zelených bankovek. Jsme kdesi v zapadákově mrazivé Aljašky a na nečekaný podvod nakonec postupně přijde nejen ambiciózní pojišťovací štoural, dva ostří hošani, kteří dali jedno mrtvé tělo do oběhu, ale hlavně brácha, který není tak úplně mrtvej. Spíš nasranej.. Černá komedie po většinu své délky nepostrádá švih i eleganci, gradaci napětí a dokáže nejednou pobavit i překvapit, jenže stále mě svírá pocit, že se ze slušného scénáře dalo vycucnout o krapet víc. Tenhle trip zvláštních existencí se překlápí na hraně absurdní komedie a absurdního dramatu a v rukou spolehlivějšího režiséra by místy téměř „fargovská“ atmosféra zasněžené Aljašky mohla být výrazně silnějším zážitkem!! ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani silná herecká sestava nevytáhne snímek výš než nad průměr, kam sám sebe pasoval až přílišnou formální skromností a občasnými dějově překombinovanými pasážemi, které jsou i v rámci vytváření psychologie postav, zbytečně natahované. Navíc režisér není dostatečně zručný na to, aby dobře namixoval humor, v tomto případě notně černý (ukládání mrtvoly do lednice) se seriózními tématy (nevyřešené partnerské vztahy), takže výsledek pak působí poněkud rozpačitě. Stejně tak jako to, že celý film je pojat až příliš nevýrazně (ne však nudně), čímž je celkový dojem u diváka poněkud bezvýrazný a po pár dnech se vám celá tahle záležitost vykouří z hlavy. Pokud chcete na Aljašku a musí to být stůj co stůj s Robinem Williamsem, tak jedině v Insomnii. -Blockbaster 07/06- ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ černýho humoru miluju a u filmu jsem se zasmál jako už hodně dlouho ne. Snad všechny postavy jsou totální magoři a navíc úplně skvěle zahraný. Těžko někoho vyzdvihnout. A že to je obšlehnutý Fargo? To mi vůbec nevadí. Mně se to líbilo snad ještě víc, než tenhle kultovní kousek od Coenů. A jako bonus ještě docela pěknej soundtrack. Nechápu, že má film tak nízký hodnocení. Já dávám jasnejch 5 hvězd. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

100 minut mého života uteklo a já marně přemýšlím, co bych z nich vyzvedla. Možná že postava Woodyho Harrelsona přestala jíst sacharidy a cítí se lépe (taky bych si je měla hlídat!), že už se těším na sníh a že bych neměla koule ani na to ukrást bonbony v sámošce, natož jít do pojistného podvodu. Tak ani myšlenkově mne to nikam moc daleko nedoneslo, a to nemluvím o tom, že jako film to stálo za NIC. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama