Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přesně to samé jste již viděli na tisíc a jeden způsob jinde. Z toho minimálně v osmi stovkách případů mnohem lépe. Přiznám se, že jsem čekal směšnou splácaninu nehodnou Harrisona Forda. Nehodné ho to sice nesporně je, ale směšné to zase tak moc není. Bohužel. Tady vládne jedno slovo; nuda. První "technická" polovina je utahané nic, takže tuctově průměrná "akční" část v závěru je ve výsledku vítaným osvobozením. Thriller, který sice nikoho nanadchne a pár lidí snad i urazí, ale jako kulisu k jiné činnosti ho lze doporučit. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Forde, Forde, vždycky na tě dojde. Tahle úprava oblíbeného úsloví mojí mamky, byť se nerýmuje tak dobře jako s jejím Freudem, by celkem dobře popisovala celý nový Harrisonův film. Stejně jako starého psa novým kouskům nenaučíš. Ano, přistupovala jsem k Firewallu s určitým despektem, vždyť "Indy" už skutečně není nejmladší a na akční běhání z dob "Uprchlíka" může už jen vzpomínat, ale ono to vypadalo, že tvůrci si to uvědomují taky a proto byla první polovina filmu opravým drnkátkem na divákovy nervy. Přibližně od druhé poloviny, kdy se od vydírání a braní respirátorů malým dětem přešlo k činu, poměrně solidně budovaný thriller mění skořápku a mutuje v klasickou akčňárnu se zbytečně násilnými prvky, jakých jsme už viděli stovky a i s mladším protagonistou. A to je škoda, protože ten začátek sliboval něco rozhodně lepšího. I tak je Firewall vcelku slušnou řemeslnou prací, která za víc než za jedno podívání nestojí. A to říkám takřka se slzou v oku, protože na jiné filmy s Paulem Bettanym bych nejraději koukala pořád dokola. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela dramatický snímek připomínajíc mi Presumpci viny s Denzelem, ale o trošku méně té strhujících pasáží. Každopádně pokud jste multimilionář a máte rodinu a k tomu i psa, jděte si ihned koupit GPS pro vašeho pejska, aby jste měli vše v lepším pořádku. A nestavte si baráky se samostatným zavíráním, aby jste tak ušetřili spoustu nervů, peněz a kdyby se něco přece jenom stalo, aby jste se vůbec dostali ven. (( :: ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, má tohle Harrison Ford zapotřebí? Calista nejspíš nutně potřebovala nové naušnice od Tiffanyho, jinak nevím proč by „Indy“ bral tuhle spotřební tuctovku a la správňácký americký taťulda, který miluje svou rodinu, vlast i práci a běda každému, kdo by toho snad chtěl zneužít. To pak tenhle pán nejdřív zaveze děti do školy, nakrmí psa, zaplatí účty a všem natrhne p*del. Nebo tak něco. Z mého pohledu naprosto zbytečný film a pro každého diváka, který už má něco za sebou jen veskrze nudná ztráta času. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Rutinní, místy nudný thriller, kterému na zajímavosti nepřidalo ani poměrně neobvyklé hi-tech prostředí. Harrison Ford je překvapivě nevýrazný, Paul Bettany v roli záporáka také není to pravé ořechové (kladné role mu jdou IMHO daleko lépe), režie je také čistě průměrná a filmu nijak nepomáhá. Tohle všechno by se ještě dalo přežít, kdyby Firewall nestavěl na neuvěřitelně hloupém scénaři, který je protkán hromadou klišé a nelogičností. No musím uznat, že jsem od Forda čekal krapet více. (PS: Mě to též nehorázně připomínalo Hostage s Willisem) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)
  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)

Reklama

Reklama