Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politické drama s přetaženou stopáží, stojící na jediném herci a tím je Sean Penn. A to jsem od herecké filharmonie zde obsazené čekal něco jiného, než pár odrhovaček. Jenže bohužel Kate a Hopkins zde dostali prakticky nulový prostor a Jude Law si vystačil s jedním výrazem po celý film. Do toho jeho nudící monology, milostná zápletka jak z Velmi křehkých vztahů a občas podivně navazující scény. Škoda. Slabších 50% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do proměny charakteru jednoho politického kandidáta. kterého zcela libově ztvárnil "pan herec" Sean Penn.. Skvělé herecké obsazení v podobě hvězd jako jsou Jude Law, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Anthony Hopkins, Patricia Clarkson, James Gandolfini atd. Příběh je však průměrný a ty nejzajímavější a nejhlubší okamžiky mi přijdou režijně dostatečně nezdůrazněny, takže celý film na mě působí velmi mělce. Ps: bodyguard Miláček baští cukr a originále má přezdívku Sugarman, což by daleko vtipněji vyznělo do češtiny přeloženo jako Cukrouš.. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Politika je kanál, a jemu se nevyhne ani cynický novinář, který nechce o ničem a nikom raději nic vědět. Film je velmi dobrý a přestože Penna ani Winslet nemusím, hodnotím vysoko. Role Jude Lawa překryje všechna negativa a z jeho osudu, do něhož se vědomě dostal, vás bude mrazit. Tragédie na závěr dojem jen umocní. Film stojí za to vidět. ()

July 

všechny recenze uživatele

Willie Stark je výborný příklad toho, jak by podle mne politik vypadat neměl :-). V proslovech se rozčiluje a rozhořčuje, máchá rukama se zaťatými pěstmi, používá dost silné výrazy... První polovina filmu byla dost nuda, potom se to trochu zlepšilo, ale i tak Všichni královi muži nevybředli z určité zdlouhavosti. Hopkins se prakticky jen mihl, i když byla jeho postava celkem důležitá, a ani Winsletová nedostala velký prostor. Konec byl zajímavý, jen trošku zmatený - strávila jsem chvíli přemýšlením, kdo že byl vlastně oběť a kdo organizátor spiknutí, pokud o nějaké šlo... Pokud to nebyl záměr, pak se to filmařům moc objasnit nepovedlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nudné téma, které zpracovat do koukatelné podoby vyžadovalo o třídu lepšího scénáristu a režiséra. Politické machinace nejsou moc zajímavé a když jsou k tomu zpracovány do filmové podoby, která je ve výsledku všechno jen ne odsýpavá a zábavná, není asi něco v pořádku. Jsou zde strhujícím způsobem natočené některé pasáže (projevy Penna, romantické pasáže), které mají brilantně zvládnutý zvuk a akustiku, ovšem příběh jako takový je jen změť dlouhých dialogů bez hlubší vazby a provázanosti. Navíc při stopáži přes dvě hodiny člověk velmi snadno ztratí koncentraci a pak už nezbývá než se modlit kdy tenhle přehnaně intelektuální a celkově velmi kostrbatý a nepřehledný výtvor dorazí do cíle. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama