Reklama

Reklama

V ulicích New Yorku řádí bezohlední gangsteři, kteří unášejí lidi, zabíjejí je a odebírají jim vnitřní orgány, jež pak se ziskem prodávají. Hrdina příběhu Josh Baker, který se živí kreslením comicsů, se jednoho dne setká na ulici se ženou svých snů. Během rozhovoru se však ženě udělá špatně. Vzápětí přijíždí na místo záchranka a odváží ženu do nemocnice, kam však nikdy nedorazí. Když chce totiž Josh na druhý den ženu v nemocnici navštívit, dozví se, že nikdo takový tam přivezen nebyl. Nevědí o ní nic ani v jiných nemocnicích. Josh začíná být pevně přesvědčen, že tu něco nehraje. Policejní důstojník Spencer, s nímž si Josh o svém podezření promluví, však věří spíš na malířovu bujnou fantazii než na záhadnou sanitku. Více pochopení naštěstí nalezne u policistky Sandry Malloyové, která mu slíbí, že se bude případem zabývat. Josh nakreslí portrét zmizelé ženy, rozmnoží a kopie rozdává na ulici. Přitom se mu podaří seznámit s její spolubydlící. Když se i ta zakrátko ztratí, dostane Josh strach. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Darmo jen 53 %, je to sakra dobrý béčko. Nečekal jsem, ale tento film má nápad a nechce se ani za boha končit. A to k tomu Eric Roberts v hlavní roli je vynikající. (Jinak je to thriller, ne horor, jen trochu mysteriozní.) p.s. Eric Roberts ,,není normální,, Jen v roce 2014 se objevil ve více než čtyřiceti filmech. 4,5/5 ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem všechno možný, ale že to bude taková zábava by mě nenapadlo ani ve snu. Je tady všechno co dělá béčko béčkem. Děsivé herecké výkony (v čele s Ericem ,,Držkou" Robertsem, který má problém napodobit i chůzi), jedna nelogičnost stíhá druhou a to, co herci pronáší s kamennou tváří do kamery je naprosto hrůzostrašné (,,Kde to jsme?" ,,Tady Cheryl pracuje:" ,,Nějak se to zamotává..."). Do toho skvěle zapadá i český dabing, kdy jeden hlas dabuje šest postav. Navíc se tu objeví i Stan Lee, který hraje sám sebe. Někoho by takové krystalicky čisté béčko možná otrávilo, já se ale opravdu bavil. ()

Reklama

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Až se napijete mléka na třešně, raději se odbelhejte do sarkastických spárů doktora House, než abyste si nechali zavolat tuhle ambulanci. Béčkové zpracování „urban legend“ o zlověstné sanitce unášející lidi, tradované i u nás (a to dávno před zavedením poplatků), je sice nepříliš děsivé, ale hodně zábavné. Dialogy jsou tak natěsno mezi stupiditou a humorem, až létají jiskry, a palivo příběhu obstarávají i postavy hrdinových spojenců – paranoidní stařík Eliáš a podezíravý policejní komisař, v Jonesově podání stejně hypnotický jako jeho Tulsa Soudce z Conana... jen legračnější. A navíc, sebe samého tu hraje Stan Lee. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Dokonalý náměť, který ovšem zůstal nevyužitý. Natočit to nějaký zkušený rešisér filmů s tématikou sci-fi nebo hororů a vyměnit hlavní herce, mohl to být geniální thriller. Jenže takhle je to pouze průměrný thriller. Z celého filmu tak zaujme maximální stará sanitka z let 1965-1975, která se velice podobá tomu autu z Krotitelů duchů. [794. hodnocení, 73. komentář, 53%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Spíš než horor bych tenhle film označil za průměrnou detektivku (krimi) řízlou thrillerem. Své pozitiva tenhle film však má. Je zde k vidění asi jeden z nejlepších výkonů Erica Robertse jenž jinak zrovna moc neválí a své sestře nesahá ani po kotníky. Kromě něj se mi líbil i starý děda novinář. slabší 3* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. března 1990 v New Yorku. (ČSFD)

Reklama

Reklama