Reklama

Reklama

Metoda

  • Argentina El método (více)
Trailer

Obsahy(1)

Madrid. Tisíce lidí demonstrují proti zasedání Mezinárodního měnového fondu. V této napjaté atmosféře probíhá v mrakodrapu nadnárodní finanční společnosti konkurz na obsazení vysoké manažerské pozice. Sedm kandidátů prochází výběrovým řízením, spočívajícím v aplikaci tzv. Gronholmovy metody: vylučovací metody na základě psychologických testů, kterým byli po 1. světové válce podrobováni důstojníci německé armády. Nakonec ji převzaly i nadnárodní společnosti... Po absolvování nesmyslného byrokratického labyrintu je principem testu rafinovaně stupňované drama vzájemné podezřívavosti a lámání charakterů, vytváření aliancí a ponižující manipulace, alibisticky se zaštiťující heslem „Nikdo tě nenutí“. Někteří z kandidátů by nakonec raději stáli na ulici mezi demonstranty, ale nemají odvahu si to přiznat... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Já tyhle typy filmu žeru. Ať už to je horor, drama či thriller, pořád to má co nabídnout. Tentokráte uchazeči o práci, kteří procházejí zajímavým testem, který vybere, kdo z nich nakonec dostane místo. Test je nekompromisní a postupně se otázky nebo úkoly zhoršují a uchazeči dělají vše pro to, aby oni zůstali. Napínavé, výborně natočené i zahrané. Druhá půlka mi přišla malinko slabší, ale na to, že to má skoro 2 hodiny mi film utekl rychle a rád mrknu znova. Tohle se určitě doporučit dá. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tenhle ten film představuje naprosto pohodovou, velice inteligentní zábavu. Těžko se mi specifikuje žánr, protože je to velice bezemoční - nic dramatického, nic extra napínavého, spíše zvědavost vzbuzující. Několik kravaťáků se účastní konkurzu na blíže nespecifikovanýho papaláše, přičemž hlavní roli hraje metoda, kterou je vítěz vybírán. Při plnění úkolů přicházejí kandidáti do často nepříjemné interakce, přičemž po každém kole je jeden z nich vyřazen. Vše se odehrává na pozadí summitu MMF v Madridu, což je ale zapracováno je pomíjivě několika scénami/zmínkami. Herecké výkony jsou výborné, filmařina naprosto nerušivá. Nedávám plný počet jen kvůli tomu, že se to malinko vleče. Kdo by měl zájem o podobný filmek, který sice nemá celkově takovou vysokou kvalitu, ale za to ubíhá a dá se označit za slušný thriller, doporučuju britskou Zkoušku. Metoda atakuje 90%. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, 7 kandidátů usilující o vysokou managerskou funkci. Co s toho může vzejít? Nevím jak ve skutečnosti, ale na plátně nesmírně zábavná reality show. Někteří lidé jsou fakt necitelné hovada a když jde o peníze tak to platí dvojnásobně. Pokud máte rádi psychologické filmy tak po Metodě sáhněte. Je to totiž jeden z nejzajímavějších filmů ve svém žánru. 80% ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Kdyby celý film plynul tak originálně, svižně i napínavě, jak to bylo v snad nejzábavnější scéně s loptovou hrou v kanceláři, s hájením si zvolené evropské velmoci v rámci souboje, zřejmě bych se plně přidal k převažujícím nadšeným ohlasům. Takhle spíše po skončení zhodnotím snímek, který jsem sice vnímal především skrze námět rafinovaného výběrového konání jako celkem zajímavý, ale nejednou mi dával vzpomenout i na lepší komorní dramata či thrillery z jedné místnosti, které ve mně zanechaly památnější zážitek. Svojí téměř dvouhodinovou konverzační smšrtí ani spíše průměrnou atmosférou mě až na pár scén Metoda tolik nestrhla, přestože potenciál i řadu kladů jsem vnímal. Z rámcové linie s demonstrací včetně závěrečného kráčení ulicí po velké bitvě jsem měl taky rozpačité pocity čehosi naznačeného směrem k jisté paralele, ale nedotaženého tak, aby na mě tenhle obraz v závěru silněji zapůsobil. Značně podobná britská Zkouška, jíž jsem letos také udělil 3 hvězdičky, se mi zamlouvala nakonec i trochu víc, ač na Metodě jsem zase kvitoval, že se oproti zmíněné Zkoušce alespoň nesnaží svou strukturou a pojetím vyloženě kopírovat ty horrory z uzavřených prostorů. [60%] ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Originální film s neskutečně klesající tendencí. Výborný začátek mě nenechal vydechnout. Herci skvělě vybráni do svých rolí zvláště bych ocenil představitelku Nieves a Montse a představitele Fernanda. Lehce za půlkou se už ale děj až moc komplikuje a začíná lehce nudit, pořád vás ale bude zajímat jak to dopadne. Bohužel pro mě nedopadl podle představ. Celkově ale rozhodně lepší a hlavně řemeslně a herecky lépe zvládnuté než Exam. Silné 3*. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama