Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikoho nijak moc nepřekvapí, když je na místní faře nalezen mrtvý plukovník Protheroe. Falešných stop je plno, zvláště poté, kdy se vdova a její milenec oba přiznají k vraždě. (Viasat)

Recenze (33)

klima777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé případy jsou vážně dobré. Slečna Marplová je chytrá, ba obdivuhodná. Geraldine McEwan mi však bude navždy připomínat "uhozenou" čarodějku (stvůry z temnot :-D) z Krále zbojníků (navzdory faktu, že se jedná o kvalitní herečku). Tudíž netoužím po opakovaném shlédnutí seriálu a možná jsem opravdu nehodná holka... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu rozťahaná adaptácia s množstvom postáv a ochotných vrahov na zmätenie diváka. Nechýbajú pekné a pekne oblečené ženy v peknom dedinskom prostredí, čo potvrdzuje, že slečna Marplová je poirotovka viac pre ženy. Rozuzlenie tentoraz nekomplikované a vôbec nie prekvapivé. –––– Vražda nie je nikdy jednoduchá. Boli by sme hlúpi blázni, keby sme nezvažovali všetky možnosti. –––– Žiadostivosť prináša hriech a hriech prináša smrť. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Otevřete oči, nastražte uši a hlavně: dávejte si pozor na jazyk, jinak vám ho uřízne slečna Marplová, nejobávanější stará panna všech dob. Její metoda, jak se dostat na kloub malým zahádám i velkým případům, pochází na rozdíl od Poirotových malých šedých buněk ze zkušeností venkovského života. Neproklouzne jí ani myška. Vražda na faře je solidní adaptací prvního románu s touto postavou a představuje bělovlasou dámu v domácím prostředí kouzelného městečka St.Mary Mead. Byl zabit starý nepříjemný plukovník Protheroe. Policie v koncích, stopy zločinu se vzájemně kříží a kdo jiný by měl najít pachatele než viktoriánská čmuchalka? Tradičně překvapivé a logické rozuzlení Agathy Christie a esence toho nejlepšího ze staré dobré Anglie. Herecké výkony jsou ovšem spíše druholigové, i na televizní poměry. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

St. Mary Mead - o jak nenápadnou a kouzelnou vesničku se jedná, avšak jaké neskutečné věci se tam dějí... Knížku jsem četl už dříve, ale pamatuji si, že bych ji mezi nejoblíbenější se sl. Marplovou nezařadil. Film však z celé filmové série patří k těm nejzdařilejším. Samotné St. Mary Mead je tak kouzelné, že je stále na co se dívat. Na tu architekturu a zahrady je radost pohledět. Příběh je takový lidský a tamější zločin snad i odpustitelný. Plukovník Protheroe je opravdu na zabití:-) Herecké obsazení je taky mimořádné, plné známých britských jmen. Geraldine McEwan je pro mě tou správnou sl. Marplovou, výborná byla mj. i zevnějškem zajímavá Janet McTeer, správná "selka" Miriam Margolyes a nepřehlédnutelný byl i uhrančivý pohled Herberta Loma. A co se mi zdá jako mimořádně povedené na celém cyklu o sl. Marplové je hudba, obzvlášť v tomto dílu si ji užijeme do sytosti. Za mě jedno z nejzdařilejších zpracování nové série. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejlepší díl této série o slečně Marplové. Může se klidně rovnat s Poirotem, kterého viditelně kopíruje (důraz na výpravu a je tu i humor). Geraldine McEwanová se sice nestane Marplovou mého srdce (to je Margaret Ruthefordová a hlavně Angela Lansburyová), ale za svůj způsob ztvárnění role se rozhodně stydět nemusí. Navíc ČT udělala výborný dabing. A ještě si můžete vychutnat Herberta Loma, česko-anglického veterána z Vinnetoua a Růžových panterů. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední roli Herberta Loma. Když epizodu dotočil, konstatoval: „Tak, a to je poslední krvelačný cizinec, kterého jsem v životě hrál.“ V roce 2007 se objevil ještě v epizodě Nemesis, kde však zazněl jenom jeho hlas v hlasové zprávě. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Reklama

Reklama