Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikoho nijak moc nepřekvapí, když je na místní faře nalezen mrtvý plukovník Protheroe. Falešných stop je plno, zvláště poté, kdy se vdova a její milenec oba přiznají k vraždě. (Viasat)

Recenze (33)

BigBang 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru vydařený díl. Maličko rozvernější podání mi konvenovalo: série prostřihů na to, co typického právě dělají jednotlivé postavy: puberťák pinká tenis, puberťačka přemýšlí v posteli o malíři atd. Chemie mezi sl. Marplovou a policejním komisařem jako obvykle podaná výtečně. Je vlastností celé série, že vyžaduje plné soustředění diváka. Ale toto soustředění pak odmění kvalitou hereckých výkonů, detalním a promyšlením režijním vedením a rovněž nádhernými lokacemi; toto nejsou laciné scénky z ateliéru, ze se točilo v reálných a krásných lokacích anglického venkova. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každou další filmovou adaptací detektivky Agathy Christie znova zjišťuji, že nejslabší na nic je knižní předloha Agathy Christie... Agatha Christie promine, ale její rozuzlení jsou naprosto nepravděpodobná a nesmírně překombinovaná. Odhlédnuto od této drobnosti a v rámci žánru jsou to samozřejmě mistrná dílka, která v knize skvěle fungují. Přitom už bylo mnohokrát konstatováno, že literatura má jiné výrazové prostředky než film. Právě proto je každá adaptace knižní předlohy takový zápas. Naštěstí pro nás, tahle adaptace je rozhodně nadprůměrná a určitě neurazí ani skvělé herecké výkony, ani výborná kamera, ani velmi slušná režie. Jedna z nejlepších "Slečen Marplových" s Geraldine McEwan. Celkový dojem: 80% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu rozťahaná adaptácia s množstvom postáv a ochotných vrahov na zmätenie diváka. Nechýbajú pekné a pekne oblečené ženy v peknom dedinskom prostredí, čo potvrdzuje, že slečna Marplová je poirotovka viac pre ženy. Rozuzlenie tentoraz nekomplikované a vôbec nie prekvapivé. –––– Vražda nie je nikdy jednoduchá. Boli by sme hlúpi blázni, keby sme nezvažovali všetky možnosti. –––– Žiadostivosť prináša hriech a hriech prináša smrť. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím asi nejlepší díl této série o slečně Marplové. Může se klidně rovnat s Poirotem, kterého viditelně kopíruje (důraz na výpravu a je tu i humor). Geraldine McEwanová se sice nestane Marplovou mého srdce (to je Margaret Ruthefordová a hlavně Angela Lansburyová), ale za svůj způsob ztvárnění role se rozhodně stydět nemusí. Navíc ČT udělala výborný dabing. A ještě si můžete vychutnat Herberta Loma, česko-anglického veterána z Vinnetoua a Růžových panterů. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mého názoru o hvězdičku horší než "Mrtvola v knihovně" z minulého týdne. Příběh sice není špatný, ovšem už od začátku jsem měl s tohle vraždou jednoduchý problém - nevadila mi. Aby to neznělo nějak hloupě, plukovník Protheroe byl totiž tak neskutečně nesnesitelný (k čemuž přispěl i kvalitní dabing), že jsem se nakonec při pohledu na jeho mrtvolu snad i zaradoval. Podobný problém jsem měl i ve vztahu k vrahovi této vraždy (nebojte, žádné spojlery), taky mi přišel nesympatický, zkrátka mi na něm něco vidělo. Každopádně se těším na příští týden a doufám, že budu hodnotit o jednu (nebo snad i dvě?) hvězdičky lépe! :) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o poslední roli Herberta Loma. Když epizodu dotočil, konstatoval: „Tak, a to je poslední krvelačný cizinec, kterého jsem v životě hrál.“ V roce 2007 se objevil ještě v epizodě Nemesis, kde však zazněl jenom jeho hlas v hlasové zprávě. [Zdroj: Zdeněk Bauer – kniha Herbert Lom, nejslavnější český herec na světě] (mar48)

Reklama

Reklama