Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Animovaná komedie Lilo a Stitch je příběh malé dívky, která se setká s nejvíce hledaným mimozemšťanem v celé galaxii. Lilo je roztomilá dívka z Havaje, která adoptuje maličkého ošklivého pejska, kterého pojmenuje Stitch. Stitch by byl dokonalý domácí mazlíček, kdyby ovšem ve skutečnosti nebyl genetický experiment, který utekl z cizí planety a neztroskotal na Zemi. Svou láskou, vírou a neochvějnou vírou v "ohana" (havajské pojetí rodiny) pomůže Lilo Stitchovi otevřít srdce a dá mu něco, co mu nebylo dáno - schopnost mít starost o druhé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Tento trošku upozaděný tradičně kreslený animák z tvorby Disney Animation Studios se zjevuje v době, kdy začínají vládnout počítačově tvoření hrdinové. Přesto jde o jeden z nejlepších filmů z Disneyho stáje za posledních 12. let spolu s Mulan (1998) v kategorii kreslených filmů. Velmi zdařile je zde předveden výchovný element pro nepoddajné děti žijící v neúplné rodině. Scény soužití dvou sester jsou pojaty dokonaleji než v kdejakém hraném filmu a velmi dobře odpozorované tvůrci charakterů. Příběh kombinuje trampoty holčičky Lilo žijící ve svém bezelstném dětství a mimozemšťanské sci-fi v podobě vesmírného experimentu 626, který vypadá jako brutálnější verze mírumilovné koaly (Stitch). Jak je zvykem u Disneyho, tak i z poměrně banálního příběhu vysekává režie, dramaturgie a hudba vynikající podívanou pro nás MALÉ. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

elvis presley a mimozemšťania, pocit rodinnej spolupatričnosti a úrady (pozemské i vesmírne), akčné, nerozprávkové, v tradičných rozprávkach Disneyovkach takéto "modernizujúce" prvky nebývali. Za stupídnosť považujem myšlienku ukazovať deťom (človeku od mala), že sa dá vymyslieť niečo umelé, čo všetko iba kazí a ničí . Stačí ked to deti pochopia (ak budú musieť) až v dospelosti :( ()

Reklama

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Precizně naanimovaná jízda se silnou pointou, která překonává cílovou skupinu (děti). Finále (od nástupu kapitána Gantu na planetu Zemi) drasticky mění tempo a působí, jako by bylo spíchnuto horkou jehlou. V sérii několika akčních honiček se jaksi zapomnělo na katarzi snaživé Nani, starší sestry Lilo, která celý film nese břímě rozbité rodiny na svých bedrech. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Disneyovka z dob, kdy měli u Disneyho ještě nějaké ty originální a tvůrčí nápady. Na tomto animáku jsem vyrůstal a miloval jsem ho. Ale po několikátem shlédnutí kouzlo mizí. Stále se ale jedná o bezva zábavu. Ale v klidu bych se obešel bez toho morálního poučení "Rodina známená..." 8/10 Edit: Po letech jsem se k tomuto animovanému dobrodružství vrátil a zase jsem se cítil jako ten pětiletý klučina, který na to před šestnácti lety vyrazil do kina. A takový nostalgický pocit ocením pokaždé. Nádhera! Krasná poctivá ruční animace a příjemná variace na to, že nejdůležitější v životě je soudružnost rodiny a vzájemná láska. Kouzlo je zpátky :-) Ohana PS: Tento vesmír disponuje obrovským potenciálem k dalším pokračováním a rád bych byl svědkem dalších dobrodružství této party. Bohužel ale Lilo a Stitch zakotvili v podprůměrné televizní zábavě pro děti. Neprávem opomíjená klasika. [24.11.2018] 9/10 ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch hodně vtipných animáků, u kterých se zabaví myslím i dospělý. A vcelku jsem si dovedla představit, že tohle by bylo všechno, co bychom kdy se Stitchem viděli. Žádný druhý díl ani seriál podle mě není třeba, ale tak bohužel. Každopádně tento film mě hodně rozesmál a jako nápad mi to přišlo skvělé. A taky všimli jste si těch neuvěřitelně velkých lidí? Ty obří nohy a oči? Náš dům právě přepadli ufoni. Chtějí mi vzít psa. No prima pes táhne řetězovou pilu...........Nemáš si hrát se zbraněmi. - Tak dobře - Děkuji. Vždyť ty máš dneska narozeniny. Hodně štěstí. - Veselé Vánoce. - Žádné nejsou. - Šťastnou chanuku. - Není chanuka. - Ano. - Ne. - Ententyky. - Dva špalíky. - ...Afrika. Vyhrál jsem..........Kdysi jsem zachránil planetu. Namluvil jsem totiž mimozemšťanům, že ohrožený druh jsou komáři. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • V pokoji Nani visí plakát s Mulan, což je odkaz na předešlý film od Disneyho Legenda o Mulan (1998). (Mr.Critic)
  • Závěrečná honička byla kompletně změněná kvůli 11. září. Původně totiž hrdinové utíkali v letadle a prolétali skrze město. Ale v konečné verzi tvůrci změnili letadlo na vesmírnou loď a z města udělali hory. (Harroc)
  • Pozadí ve filmu jsou namalovaná pomocí akvarelu. Naposledy tuto techniku Disney využilo u filmu Dumbo (1941). (HydraCZ)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno