Reklama

Reklama

Suwingu gâruzu

  • Japonsko スウィングガールズ (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina študentiek navštevuje letné doučovanie a očividne to žiadnu z nich nebaví. Na škole pôsobí dychovka, ktorá sprevádza na zápasoch miestny baseballový tím. Celá kapela však po konzumácii obeda skončí s otravou v nemocnici. Zostane jediný zdravý člen, hráč na činely, ktorému sa obed neušiel a musí zostaviť čo najrýchlejšie novú kapelu. To je šanca pre študentky, ktoré sa tak môžu vyhnúť úmornej nude spojenej so štúdiom matematiky. (Hogun)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (53)

Triny 

všechny recenze uživatele

jak už tu bylo několikrát řečeno "na světě jsou dva druhy lidí.. Ti, kteří swingují a ti, kteří ne.." Hrdě můžu prohlásit, že patřím k té první skupině, ale trochu zahanbeně musím dodat, že až po shlédnutí tohoto filmesu..:) Víc než milá podívaná na partu japonských swing girls a jednoho swing boye;) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Mám-li srovnat Swing girls a Waterboys, přikláním se k Waterboys. Je to sice obé přes kopírák, ale nějak dokážu lépe přijmout kluky - mamlasy, co mají šanci jednou v životě něco dokázat a zapamatovat si choreografii pohybů ve vodě, než děvčata, která jsou předvedena jako totální povrchní krávy, ale přesto se nadchnou pro swing, leccos mu obětují, a naučí se za pár týdnů mistrné souhře v bigbandu. I Naoto Takenaka (kterého mám čím dál raději) je zajímavější ve Waterboys, podle mě. Nekamenovat prosím :-) ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se, hodně jsem se bavila. Jak už Marius zmiňoval, scéna, kde jede "Wonderful life", je opravdu - nemůžu si pomoct, ale musim použít tento výraz - kulervoucí. X-D Ne, že by se člověk smál od začátku do konce filmu, to ne, směje se tu (nahlas) opravdu jen párkrát, ale přesto tenhle film je napuštěný pohodou, milými lidmi a jazzem v takové koncentraci, že je úplně jedno, jestli z toho vzniká hydroxid nebo kyselina. Navíc jsem tu sledovala mladičkou Nodame a to mě opravdu bavilo. Další velikým plusem je, že každá postava, ať už dostane hodně prostoru či málo, má svůj vlastní, ujetý charakter - hráč baseballu, kamarádi (?) našich kytaristek nebo sensei od dechového sboru. Lepší 4*. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Místy "uletěný" film (jedna scéna za všechny: "hon" na kance), chvílemi poetický (duet saxofonu a kláves u kanálu) až romantický (závěr scény koulování), neustále velmi živelný (scéna s figurínami ve výtahu). Přestože nemusím občasnou asijskou "ufňukanost" (a určité dějové zvraty je třeba přijmout s rezervou), pozitiva převažují a já dávám 4*. Bez pocitu nadhodnocení. Jednoduchý příběh, neotřelé a svěží zpracování. ★ Film, který chci pustit své dceři. ★ Dopsáno za několik dní: Dcera viděla, sama od sebe řekla, že se jí líbilo :). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Co donutí partu japonských puberťaček k prodeji svých značkových hadrů? Asi se budete divit, ale důvodem k této oběti je jazz. Nakoupíme trumpety a saxofony a jdeme swingovat! Rozpustilá a hodně fajn japonská komedie, ve které, ačkoliv v ní kraluje skupina děvčat ve školních uniformách, absentuje jakékoliv sexuální napětí a přímo z ní čiší pohoda. A ke konci to holkám swinguje jedna radost :-) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v japonské Yamagatě. (Terva)
  • Juri Ueno, představitelka Tomoko Suzuki, která se díky filmu naučila hrát na tenor saxofon, zúročila své umění i na dvou albech, které vydala jako hudebnice a zpěvačka. (Terva)
  • Na propagáciu filmu sa herec a herečky zúčastnili niekoľkých živých koncertov v Japonsku a USA. (pivo)

Reklama

Reklama