Reklama

Reklama

Kačeří příběhy: Poklad ze ztracené lampy

  • USA DuckTales The Movie - Treasure of the Lost Lamp (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Strýček Skrblík se vydává se synovci do Egypta, aby našel magickou mapu ukrytou v pyramidě. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání. A dobrodružství pokračuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Serial Ducktales je kult, nicmene filmova podoba jak uz to tak byva je spise natahovany dil, coz se na vysledku neprojevuje moc pozitivne. Vysledna prodouzena delka tak neni vyuzita vubec efektivne, navic pribeh tocici se okolo nalezeni pokladu s kouzelnou lampou a dzinem neni nejoriginalnejsi a pripomina jeden z beznych dilu serie. Na druhou stranu si to drzi kaceri standard a Uncle $crooge vali i ve filmu. 6/10 ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Natočeno pouhé tři roky po začátku legendárního seriálu, navíc režírované dvojkou stojící za nejlepším Asterixem (a překvapením pro Cézara)... A je to až neuvěřitelné, jak je to kvalitativně neporovnatelné se začátky seriálu. Příběh je vyloženě dětinsky podaný (což se nemůže rovnat se seriálem) a třeba taková animace je místy až hnusná. Když si dnes pustím první epizody, je z nich cítit úmysl udělat inteligentní dětskou zábavu, navíc je to podtržené vynikající prací animátorů srovnatelnou s tím nejlepším, co Disney nabízí ve svých starých celovečerácích. Obrovské zklamaní. (Navíc jiný dabing u Rampy připomínající tupostí Goofyho je děsný a jen ukázal, co dokázal vykouzlit Heřmánek). Tohle je vyloženě pro nejmenší. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Bez růžového zákalu nostalgie se poslední dobrodružství klasických "Kačeřích příběhů" ukazuje jako méně zářná podívaná, než ji člověk měl v paměti z dětství. Ačkoli svého času seriál platil co do kvalit animace za špičku v kontextu televizních produkcí a finále mělo dokonce premiéru v kinech, animace má spíše povážlivou úroveň. To je dané kombinací technologie a rozpočtu, protože to svého času byl poslední televizní projekt realizovaný postaru pomocí ultrafánů (cel animation), kde se právě nejvíce projeví omezené prostředky na výrobu. Na svou dobu charakteristická amébovitost postav během pohybu je tak spíše nechtěným vedlejším efektem rychlého kreslení mezifází. Ještě více ale do očí bije dobová disneyovská indoktrinace dětí v rovině genderových stereotypů. Nejde ani tak o to, že Kačka má velkou růžovou mašli, zatímco Kulík, Bubík a Dulík nosí kšiltovky, ale že ona je vyobrazená jako vzorně úslužná a pasivní. Když už se nějak projeví, jako zde konkrétně svými přáními, která jí má splnit džin, tak vyznívá jako naprostá dylina. Naštěstí alespoň v rovině mixu lumpačení a fantastických dobrodružství si "Kačeři" uchovali nějaké kvality, byť ty z podstatné části v tomto konkrétním speciálu značně vycházejí z přiznaných inspirací v eskapádách Indiana Jonese. Inu, je jedině dobře, že se po 37 letech Disney Channel rozhodl "Kačeří příběhy" aktualizovat pro dnešní dobu v novém rebootu. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Kdo sledoval a miloval dětský animovaný seriál My z Kačerova, tomu nemohl uniknout ani tenhle animovaný film pro děti se starými dobrými hlavními zvířecími hrdiny kačery Strýček Skrblík, Hamoun, Třpytivá zlatka, Sluha John, Tři synovci Bubík, Dulík, Kulík, paní Čvachtová, malá Kačka, malý Nouma a pilot Ramca Mc Kvák. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Seriál Kačeří příběhy se pro mě stal kultem a nikdy, zdůrazňuju nikdy na něj nezapomenu. Nedávno jsem si na youtube pustil znělku a zamrazilo mě v zádech, protože jsem si vzpomněl na dětství, jak každý víkend byl pro mě netrpělivě očekáván a to jen kvůli Strýčkovi Skrblíkovi a jeho dobrodružstvím. Vstával jsem kvůli tomu v 7h. ráno a pak jsem byl celý den ospalý, ale nikdy jsem toho nelitoval, protože toto nevidět, by byla neskutečná škoda. Mohu být nesmírně rád, že mě tento seriál potkal a byl uveden na TV NOVA. Dnešní děti lituju, protože co za blbosti běží ráno o víkendech, to nemá obdoby. A teď k tomuto filmu. Vůbec jsem neměl ponětí, že existuje. Díky internetu jsem se o něm dozvěděl a asi měsíc hledal link na stažení vč. CZ dabingu. (DVD si pečlivě uschovám a archivuji pro své ratolesti). Teprve dnes, v mých 23 letech jsem to stáhnul a shlédnul. Tleskám. Je to kouzelné. Barvy dokonale ladí a i ten příběh je dobrý. Strýček Skrblík, synovci a Rampa letí do Egypta nalézt poklad. Najdou ho, ale pak se objeví čaroděj Merlock a poklad jim sebere. Zůstala jim jen lampa, kterou si vzala Kačka. Právě tu jedinou však Merlock hledá. Jak totiž po návratu domů děti zjistí, lampa je kouzelná. Náhodou vyvolají Džina, který každému splní tři přání.....a dobrodružství pokračuje. Škoda, že zde chybí Rafani, Šikula, Ňouma atd. Dále jsem nepochopil, proč Rampu nenamluvil Karel Heřmánek, ale někdo úplně jiný. I když nedávám plné hodnocení, tak není pochyb o tom, že tento film je důstojnou tečkou za jedním z nejlepších seriálů všech dob! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • I když se jedná o kreslenou pohádku, výroky Džina si navzájem odporují. Po osvobození z lampy se ptal dětí, zda už padl Řím a tvrdil, že v lampě byl uvězněný 600 let. Kreslená pohádka je situovaná do 20. století a pád Západořímské říše se datuje do letopočtu 476. (Nick321)
  • Postava Dijona se jednou objevila už i v seriálu My z kačerova, a to v dvou-dílné epizodě "Zlatá husa". (HappySmile)

Reklama

Reklama